Sarunas un informācijas par jūras ērgļiem Durbē un citur
Re: Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Mildas ģimene-novērojumi un sarunas, no 24.04.2021.)
Milda atnesa pusēstu zivi!
Re: Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Mildas ģimene, hronoloģiski pieraksti)
Es atvainojos, bet kādēļ tiek izņemti visi komentāri, kuros ir minēta saite uz otru, diskusiju Mildas ģimenes tēmu? Un tad brīnās, ka cilvēki visu jautā šeit!
viewtopic.php?f=27&t=4135
viewtopic.php?f=27&t=4135
Re: Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Mildas ģimene-novērojumi un sarunas, no 24.04.2021.)
Nolik - Jums sanāca! Super!
-
Mildai depresija. Zivs ir, vairs nav kam izbarot..
Cik saprotu, tā ir Mildas ligzda un teritorija arī. Milda un Raimis nemigroja, jūras ērgļi parasti nemigro...
Cerēsim, ka Milda paliks arī šogad un nākamgad. Kā ar Čipu būs - nav skaidrs. Laiks parādīs, vai Milda paliks, un Čips arī, kā viņas partneris. Vai Milda atradīs citu tēviņu... tiešām tikai laiks parādīs.
Dzīve turpinās...... Atliek cerēt,ka daudziem lika aizdomāties par trauslo līdzsvaru un izdzīvošanas iespējām dabā, kur, daž'ādu apstākļu sakritību dēļ, izšķirošas var būt ne dienas, bet stundas .
Ilgi domāju, kur tās savas bildes, lai nobāzēju. Bāzēšu šeit.
17.09 Milda gandrīz vairāk kā stundu nostāvējusi ligzdā un ar kāju pieturot zivi, pieņem lēmumu to apēst. Mr.C asistēja tupot uz zara.

17.10 Misteriņš aizlido.
17.17 Zivs ir Mildas guzā, jānoslauka mute - knābis. Pamanīju, ka guza ir uzpildīta kā balons.

17.18 Mildai tomēr vēl ir doma perēt. Sakārtoja, uzrušināja ligzdas bedrīti.

17.09 Milda gandrīz vairāk kā stundu nostāvējusi ligzdā un ar kāju pieturot zivi, pieņem lēmumu to apēst. Mr.C asistēja tupot uz zara.

17.10 Misteriņš aizlido.
17.17 Zivs ir Mildas guzā, jānoslauka mute - knābis. Pamanīju, ka guza ir uzpildīta kā balons.

17.18 Mildai tomēr vēl ir doma perēt. Sakārtoja, uzrušināja ligzdas bedrīti.

Bilžu stāsts iekš video.
Video/MSanmaeloJ -E20210426 170635FemaleEats
Milda sāk ēst zivi.
J E20210426 171000FemaleEatsMrCOutCalls
Mr.C aizlido pa labi uz pļavu.
J E20210426 171500FemaleFinishesEatingCoversEgg
Milda pabeidz maltīti, noslauka knābi un apguļās uz olas.
Video/MSanmaeloJ -E20210426 170635FemaleEats
Milda sāk ēst zivi.
J E20210426 171000FemaleEatsMrCOutCalls
Mr.C aizlido pa labi uz pļavu.
J E20210426 171500FemaleFinishesEatingCoversEgg
Milda pabeidz maltīti, noslauka knābi un apguļās uz olas.
-
Man uzradās jautājums. Vai tēviņš vispār nes mātītei ēst kamēr nav bijusi pārošanās?
- Lianaliesma
nolik, liels paldies par piefiksētajiem ligzdā notiekošā laikiem, tas tiešām atviegloja atbilstošo attēlu piemeklēšanu, un tā kā ir arī video, tad nu jau vēsturei šī diena paliks forumā 

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

- Lianaliesma
Mani arī interesē, vai zivi Milda noķēra pati, jeb to viņa atņēma Čipam pie dīķa, kurš varētu būt to piedāvājis viņai. Jo līdz šim viņš bija nesis ēdamo tikai uz ligzdu un priekš mazajiem.Inese_Incene wrote: ↑26 Apr 2021 19:17 Man uzradās jautājums. Vai tēviņš vispār nes mātītei ēst kamēr nav bijusi pārošanās?
Bet varbūt kāds no dīķa īpašniekiem izvilka un atstāja krastā paņemšanai???

-
Es vairāk tieši par to, ka nesa bērniem un Milda pie galda nebija ierēķināta. Kaut kur šajās dienās pāršķirsot forumu par citiem gadiem liekas, ka redzēju tādu momentu, ka Raimis atnesa uz ligzdu zivi, bet Mildai nedeva, jo kā tur bija komentēts, vēl nebija bijis aktiņš 18+. Varbūt tas bija domāts kā joks?lianaliesma wrote: ↑26 Apr 2021 19:20Mani arī interesē, vai zivi Milda noķēra pati, jeb to viņa atņēma Čipam pie dīķa, kurš varētu būt to piedāvājis viņai. Jo līdz šim viņš bija nesis ēdamo tikai uz ligzdu un priekš mazajiem.Inese_Incene wrote: ↑26 Apr 2021 19:17 Man uzradās jautājums. Vai tēviņš vispār nes mātītei ēst kamēr nav bijusi pārošanās?
Bet varbūt kāds no dīķa īpašniekiem izvilka un atstāja krastā paņemšanai???![]()
![]()

"Ar prātu nevar saprast, ar domām izdomāt.." Bet gribas saprast, miera nav..

lianaliesma, man prieks, ka varēju palīdzēt! 

- Lianaliesma
Vērojot baltgalvas ērgļus pasaulē, ligzdošanas sezonas sākumā parasti tēviņš, pat ja atnes zivi uz ligzdu, negrib to atdot mātītei un ēd pats. Uz to mātīte pamazām īpaši pieradina tēviņu, pieprasot un atņemot zivi, un tas arī droši vien saistīts ar pārošanos kā balvu. Un arī ar hormoniem, kas veidojas abos ērgļos ligzdošanu uzsākot.Inese_Incene wrote: ↑26 Apr 2021 19:33 ...
Es vairāk tieši par to, ka nesa bērniem un Milda pie galda nebija ierēķināta. Kaut kur šajās dienās pāršķirsot forumu par citiem gadiem liekas, ka redzēju tādu momentu, ka Raimis atnesa uz ligzdu zivi, bet Mildai nedeva, jo kā tur bija komentēts, vēl nebija bijis aktiņš 18+. Varbūt tas bija domāts kā joks?![]()
"Ar prātu nevar saprast, ar domām izdomāt.." Bet gribas saprast, miera nav..![]()
Pēc tam, kad mazuļi izlidojuši no ligzdas, tēviņš vairs nedalās ar barību, tad atkal katrs par sevi.

-
Paldies par informāciju!lianaliesma wrote: ↑26 Apr 2021 19:40Vērojot baltgalvas ērgļus pasaulē, ligzdošanas sezonas sākumā parasti tēviņš, pat ja atnes zivi uz ligzdu, negrib to atdot mātītei un ēd pats. Uz to mātīte pamazām īpaši pieradina tēviņu, pieprasot un atņemot zivi, un tas arī droši vien saistīts ar pārošanos kā balvu. Un arī ar hormoniem, kas veidojas abos ērgļos ligzdošanu uzsākot.Inese_Incene wrote: ↑26 Apr 2021 19:33 ...
Es vairāk tieši par to, ka nesa bērniem un Milda pie galda nebija ierēķināta. Kaut kur šajās dienās pāršķirsot forumu par citiem gadiem liekas, ka redzēju tādu momentu, ka Raimis atnesa uz ligzdu zivi, bet Mildai nedeva, jo kā tur bija komentēts, vēl nebija bijis aktiņš 18+. Varbūt tas bija domāts kā joks?![]()
"Ar prātu nevar saprast, ar domām izdomāt.." Bet gribas saprast, miera nav..![]()
Pēc tam, kad mazuļi izlidojuši no ligzdas, tēviņš vairs nedalās ar barību, tad atkal katrs par sevi.
Zhel, ka notika shis negadijums. Varbut, ja edama butu pieticis vel vismaz vienai dienai, mazulji butu izdzivojyshi un nenosalushi, jo shodien ir jau siltaks... pietruka vienas dienas....varetu teikt, ka pat puse no dienas...jo Milda tagad dabuja zivi...
Jā, ļoti žēl, Faktiņa.
Esmu šokā, ja godīgi teikt.
Un man patiešām gribas domāt, ka Čips centās.
Esmu šokā, ja godīgi teikt.
Un man patiešām gribas domāt, ka Čips centās.