🔒 Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Milda)
Re: Jūras ērgļi Durbē, 2021 (Milda un Raimis)
Mildiņas jau vairākas h nav ligzdiņā 

Labrīt! Es te nolēmu papētīt pamatīgāk puišu astu zīmējumus. Man izskatās, ka katrs ir citādāks. Salīdzināju tumšos laukumus uz baltās astes, melno spalvu robežlīniju, "ģīmītis" uz astes, šķiet, tomēr ir katram citādāks.Tātad:
Šis ir "Rūdis" - uz baltās astes 3 melni laukumi, ar zilu līniju izcēlu melnā- baltā robežu:

2. ērglis - 2 melni laukumi uz baltās astes, nav balto laukumu uz melnā, vēl tāda balta līnija augstāk uz melnās muguras, zilās līnijas "zobi" atšķiras no "Rūda":

3. ērglis - tikai viens melns plankums (vai 2 cieši kopā), atšķiras robežlīnijas zīmējums, balti laukumi uz melnās muguras pie robežlīnijas:

Šis ir "Rūdis" - uz baltās astes 3 melni laukumi, ar zilu līniju izcēlu melnā- baltā robežu:

2. ērglis - 2 melni laukumi uz baltās astes, nav balto laukumu uz melnā, vēl tāda balta līnija augstāk uz melnās muguras, zilās līnijas "zobi" atšķiras no "Rūda":

3. ērglis - tikai viens melns plankums (vai 2 cieši kopā), atšķiras robežlīnijas zīmējums, balti laukumi uz melnās muguras pie robežlīnijas:

Labrīt!
nu,redz cik daudz ieinteresēto saradies forumā-jauki un katrs mēs nākam ar savām idejām un secinājumiem-skaidrs ir viens,ka nekas nav skaidrs!!!
varam minēt bez sākuma un gala-gudri netiksim,jo neesam redzējuši visus ērgļus ''vaigā'',izņemot vienu,ko es saucu par Rūdi ar spilgti dzelteno knābi un liekas,ka tas ir vienīgais,ko Milda pielaiž pie olām!
teritorijā ir vēl vismaz 1-2 citi ērgļi un pilnīgi nav skaidrs dzimums,arī LK forumā tiek apspriestas dažādas versijas,kurām gan es nepiekrītu,bet ej nu zini
labi,sāksim ar agrajiem rīta notikumiem ligzdā...
nu,redz cik daudz ieinteresēto saradies forumā-jauki un katrs mēs nākam ar savām idejām un secinājumiem-skaidrs ir viens,ka nekas nav skaidrs!!!

varam minēt bez sākuma un gala-gudri netiksim,jo neesam redzējuši visus ērgļus ''vaigā'',izņemot vienu,ko es saucu par Rūdi ar spilgti dzelteno knābi un liekas,ka tas ir vienīgais,ko Milda pielaiž pie olām!

teritorijā ir vēl vismaz 1-2 citi ērgļi un pilnīgi nav skaidrs dzimums,arī LK forumā tiek apspriestas dažādas versijas,kurām gan es nepiekrītu,bet ej nu zini

labi,sāksim ar agrajiem rīta notikumiem ligzdā...
3.48/49 nakts sadziedāšanās-Rūdis ir palicis pie Mildas pa nakti-abi sauc un trešais tālumā atsaucās...
5.13/14 atkal kustība ligzdā-kāds sauc,kāds sit ar spārniem,Milda pīkst...
var tik minēt,kas tur notiek-liekas,ka Rūdis lēkā pa zariem,arī trešais tālumā sauc!
6.01 sagaidot nelielu gaismiņu redzams,ka Rūdis ir prom,bet Milda perē!
neesmu pareģis un neizteikšu minējumus- kas un kā,bet tikai fiksēšu to,ko redzu ekrānā-katrs var domāt,kas viņam tīk!
Durbertvillā +5.0 grādi,vējš 3.5...7.1 m/s,mākoņains,bet uzspīdēs arī saulīte,nokrišņi netiek prognozēti!
https://www.delfi.lv/laika-zinas/durbes-novads/durbe/
5.13/14 atkal kustība ligzdā-kāds sauc,kāds sit ar spārniem,Milda pīkst...
var tik minēt,kas tur notiek-liekas,ka Rūdis lēkā pa zariem,arī trešais tālumā sauc!

6.01 sagaidot nelielu gaismiņu redzams,ka Rūdis ir prom,bet Milda perē!

neesmu pareģis un neizteikšu minējumus- kas un kā,bet tikai fiksēšu to,ko redzu ekrānā-katrs var domāt,kas viņam tīk!

Durbertvillā +5.0 grādi,vējš 3.5...7.1 m/s,mākoņains,bet uzspīdēs arī saulīte,nokrišņi netiek prognozēti!
https://www.delfi.lv/laika-zinas/durbes-novads/durbe/
6.15 Milda apgrozīja oliņas un pucēja spalvas-tagad jau kādu brīdi guļ šādā pozā...

ja kādam dikti un smalki interesē agrie rīta notikumi melnā tumsā,var doties uz LK forumu,kur gandrīz pa sekundei fiksēta katra kustība-intresanti,kā to var zināt,ja neredz-nezin kādam ekspertam jābūt,lai ar aizsietām acīm pateiktu,kurš no vismaz 3 ērgļiem dotajā momentā kaut ko dara-ja protams nestāv klāt ar sveci
(es protams atvainojums,bet manuprāt tie visi ir minējumi)
https://looduskalender.ee/forum/viewtop ... 92#p787892
mēs pat dienas laikā redzot svešos nevaram pateikt-kurš ir kurš?

ja kādam dikti un smalki interesē agrie rīta notikumi melnā tumsā,var doties uz LK forumu,kur gandrīz pa sekundei fiksēta katra kustība-intresanti,kā to var zināt,ja neredz-nezin kādam ekspertam jābūt,lai ar aizsietām acīm pateiktu,kurš no vismaz 3 ērgļiem dotajā momentā kaut ko dara-ja protams nestāv klāt ar sveci

https://looduskalender.ee/forum/viewtop ... 92#p787892
mēs pat dienas laikā redzot svešos nevaram pateikt-kurš ir kurš?
Last edited by mega2 on 08 Apr 2021 19:04, edited 1 time in total.
Šorīt, kad pieslēdzos,nemanīju Mildu vairs ligzdā
Un joprojām nav ...
Ļoti ceru, ka nebūs Raimja liktenis piemeklējis. Olas jau ar sāpīgu sirdi esmu norakstījusi .

kad trešais aizlidoja Rūdis ieleca ligzdā,bet tika padzīts-Milda bija sastresojusies un dusmīga-ar šo arī uzbrukuma epizode beidzās!

Last edited by mega2 on 08 Apr 2021 19:06, edited 1 time in total.
Mildas jau ļoti ilgi nav ligzdā, no paša rīta pazuda. Varbūt barojās?
Cik ilgi olas var būt bez viņas?
Cik ilgi olas var būt bez viņas?
7.20/21 aizkadrā kameras pusē atlidoja trešais ērgļis...
Milda sāka saukt-no bebraines puses atlidoja Rūdis un iemetās kreisās puses augšējā zarā un arī sāka saukt...

tad devās prom,bet trešais šim pakaļ nopikējot no galotnes-baltā aste vien nospīdēja!

pilnīgi nepiekrītu LK forumā izteiktajam apgalvojumam,ka trešā ir mātīte un pāris Rūdim,kuri abi kopējiem spēkiem cenšas dabūt Mildu prom no ligzdas?
Milda sāka saukt-no bebraines puses atlidoja Rūdis un iemetās kreisās puses augšējā zarā un arī sāka saukt...

tad devās prom,bet trešais šim pakaļ nopikējot no galotnes-baltā aste vien nospīdēja!

pilnīgi nepiekrītu LK forumā izteiktajam apgalvojumam,ka trešā ir mātīte un pāris Rūdim,kuri abi kopējiem spēkiem cenšas dabūt Mildu prom no ligzdas?