13.33 dzirdama ērgļu sasaukšanās pavisam tuvu...
nu,redz,kā-Milda atpakaļ ar pavadījumu-jauno štuceri-viss notiek-dzīve turpinās!
13 min. oliņas vienas ligzdā...
vai man rādās,bet liekas,ka svešinieks ir ligzdā,bet Milda zarā?
13.37 nupat es galīgi saputrojos-vai šie būtu abi svešinieki-tas,kas ligzdā it kā grib pārkniebt olas-abi nervozi skatās apkārt,jo izskatās,ka ir vēl kāds trešais-nu pilnīgs vāks!
13.39 taustos,kā pa miglu-un tomēr zarā laikam bija Milda,bet ligzdā ap olām gramstījās jaunais uhažors- izskatās,ka tika iepazīstināts ar perējumu?
beigās Mildai apnika un viņa šamo patrieca- prom lidojot šis gandrīz sabradāja olas-lamzaks tāds!
brūtgānam bija netīras kājas un spilgti dzeltens knābis!
13.51 dzirdama ērgļu sasaukšanās un viens ielidoja ligzdā-tā vairs nav Milda-aste cita-otrs ērglis žēlabaini pīkst tuvumā,it kā būtu savainots -da kas te beigu galā notiek?
13.53-13.55-beidzot kaut kāda skaidrība-ligzdā bija jaunais štuceris,bet Milda bija tā žēlabainā pīkstētāja aizkadrā-čalis muka prom,ko kājas nes,jo atlidoja Milda un piezemējās kreisās puses augšējā zarā...
14.50 tā nu Milda guļ ligzdā un turpina perēt-čomaks visu laiku lidinās apkārt un kacina Mildu-izskatās,ka citi tēviņi negrib pieņemt svešu perējumu un gatavi to iznīcināt,kaut arī pats ''sitās klāt'' Mildai un viņa protams ar to nav gatava samierināties?
būtu svētīgi uzzināt speciālista viedokli šajā jautājumā,jo šis ir mans,kā vērotājas minējums/skaidrojums tam,kas šeit patreiz notiek...
16.40 pēdējās 2h nekas diži nav mainījies-Milda joprojām tup ligzdā un perē-svešinieks arī ir tuvumā,vai nu lidinās apkārt vai nu tup galotnē un kacina Milda,kura ik pa brīdim pīkst un maina perēsanas pozas!
17.16 izskatās,ka šamais,kaut arī pilnībā pieaudzis tēviņš, vēl nav ligzdojis un neko nesajēdz no olām (minējums)...
skatījās,kā uz potenciālo maltīti-brīnums,ka Milda vispār viņu pielaida pie perējuma?
Milda papucēja spalvas,nedaudz padīca un aizlidoja-brūtgāns satrūkās un gandrīz uzkāpa olām...
Labdien!
Skarbi mums sākusies LV kameru vērošanas sezona.
Kaut nu mūsu Milda ātrāk mestu mieru šim pasākumam, jo veiksmīga ligzdošana nebūs. Meitene ceturto dienu neēdusi, nebūtu labi, ja viņa zaudētu spēkus.