6.07.
Labrīt!
IlzeP wrote: ↑05 Jul 2020 21:44
...
Ļoti skumji lasīt, ka šim noderīgajam paņēmienam saskatāma tikai negatīvā puse.
Nezinu, vai man var pārmest tikai negatīvās puses atspoguļošanu, lai gan nekāds aktīvais gredzenošanas piekritējs nekad neesmu bijis. Pieļauju, ka viņa bija vajadzīga, aktuāla 40 - 10 gadus atpakaļ, bet ne šodien, mūsdienās.
Vienmēr esmu kliedzis, bļāvis, ka tiešraides /Durbes/ ligzda obligāti ir jāgredzeno ne jau tāpēc, ka man patiktu spīdzināt putnus, skatīties šausmenes tiešraidē, bet taisni manis izcelto citātu dēļ -
nav tiešu pierādījumu!!!, un to skandē visi
!!!, bet lai iegūtu šos pierādījumus neko nedara, bet nez kāpēc slēpjam galvu smiltīs un dziedam "V Bagdade vsjo spokoino...", lai gan dabā zinām ka nav "spokoino"! Labi zinām kas notika Igaunijas jūras ērgļu ligzdās pēc gredzenošanas, Durbertas... Ļoti reti kur tas ir palicis bez smagām sekām, un pēc maniem uzskatiem vairāk tāpēc, ka veiksmīgi gredzenotājs ticis pie ligzdas, ka vecāki viņu nav pat pefiksējuši. Bet mēs tik dziedam "nav tiešu pierādījumu!!!"...
Un nestāstiet man, ka eiropas monitorings var notikt bez kaut kāda finansējuma no eiropas puses, pie kā pēc manām domām turamies, jo nekur neesmu dzirdējis kaut mazāko gribēšanu kaut ko izmainīt šajā sfērā...
Es nekad neesmu necienīgi izturējies pret Jāņa, Uģa, un citu ornitologu darbu, un šeit ne tuvu nav runa par to!
Arī es savā darbā bieži esmu spiests iziet uz kompromisiem, jo finansējums ir tik, cik viņš ir...