8:45-9:14 (12:20) vecāku vizītes ligzdā. Jancim tiek atnesti 3 zariņi un divas brokastis – tik atšķirīgas! Pirmās tiek pāris mirkļos norītas, otrās ir ilgspēlējošās – mammai laikam viņš ilgāk būs bērns, kas jābaro. Divreiz kaut ko aiznes no ligzdas.
Paldies par precizējumu! Nez, kāpēc viņam tā baltā "lacīte"? Nupat meklēju internetā attēlus un tikai vienam bija nedaudz sirmuma apkaklē..roosaluristaja wrote: ↑03 Jul 2020 17:38Melnais mežastrazds šeit nedzied, bet izdod saucienus. Tos "ček"ček". Dzirdama svirlīša dziesma. Varbūtt vēl kaut kas ir. Es līdz galam nenoklausījos.
Grūti spriest. Ir tāda suga kā apkakles strazds, kuram tā ir svarīga sugas atšķiršanas pazīme. Šis, protams, apkakles strazds nav. Reizēm gadās putni ar daļēji lecisku apspalvojumu. Bet varbūt vienkārši kaut kadas gaismas rotaļas.
Cilvēki neiedomājas. (Laikam pat nezina, ka mikroliegums un nevar iet.) Ierakstīju video, lai redzam sevi no ligzdas skatījuma (gan jau es arī esmu gājusi kompānijā neapzinoties).
Tāpēc jāatgādina visur un visiem, ka mežā VIENMĒR jāiet klusi. Varam iztraucēt ne tikai lielos tramīgos plēšputnus, bet arī citus savvaļas dzīvniekus viņu "ģimenes" dzīvē.
Skumji ...Uģis Bergmanis wrote: ↑04 Jul 2020 00:21 Vēl konkrētā gadījuma sakarā mani pārsteidz mūsu vadošo dabas aizsardzības nevalstisko organizāciju vienaldzība par atbildīgās iestādes sankcionētu koku zāģēšanu apdzīvotas mazo ērgļu ligzdas tuvumā. Es neesmu saņēmis no šīm organizācijām nevienu jautājumu, nevienu piedāvājumu palīdzēt konceptuāli risināt radušos situāciju. Līdz ar to var tikai jautāt, vai šīm organizācijām rūp putnu aizsardzība tādā mērā, kā viņas pašas to publiski tiražē. Toties ziedojumu diedelēšanas trauki ir gan lidostā, gan lielveikalos, viss putnu un dabas aizsardzībai.
Ļoti nepatīkami lasīt šos teikumus.. Nepietiek, ka mēs strīdamies, tagad vēl bagātie un lielmanīgie LVM izmantos šo situāciju, lai iekostu biedrībām, kuras - dabiski - pārtiek tikai no ziedojumiem... tām jau nav, ko cirst..Uģis Bergmanis wrote: ↑04 Jul 2020 00:21 Līdz ar to var tikai jautāt, vai šīm organizācijām rūp putnu aizsardzība tādā mērā, kā viņas pašas to publiski tiražē. Toties ziedojumu diedelēšanas trauki ir gan lidostā, gan lielveikalos, viss putnu un dabas aizsardzībai.
Uģi, man nav saprotams, kādu tieši rīcību šajā situācijā Jūs gaidījāt no LOB?Uģis Bergmanis wrote: ↑04 Jul 2020 00:21 Vēl konkrētā gadījuma sakarā mani pārsteidz mūsu vadošo dabas aizsardzības nevalstisko organizāciju vienaldzība par atbildīgās iestādes sankcionētu koku zāģēšanu apdzīvotas mazo ērgļu ligzdas tuvumā. Es neesmu saņēmis no šīm organizācijām nevienu jautājumu, nevienu piedāvājumu palīdzēt konceptuāli risināt radušos situāciju. Līdz ar to var tikai jautāt, vai šīm organizācijām rūp putnu aizsardzība tādā mērā, kā viņas pašas to publiski tiražē. Toties ziedojumu diedelēšanas trauki ir gan lidostā, gan lielveikalos, viss putnu un dabas aizsardzībai.