lianaliesma wrote: ↑30 Jun 2020 12:16
Saprotu, ka izjūtas var nebūt labas, ja tiešraides ligzdā ir grūtības...
Tomēr - mums jāatceras, ka dabā tā notiek visu laiku - ikreiz, kad uz mūsu vērojamo ligzdu tiek atnests kāds medījums, citā ligzdā ir viņa "iztrūkums" un problēmas.
Ar mūsu "domām" neko nevaram izmainīt ligzdas dzīvē, bet varam saskumdināt foruma atmosfēru. Kam no tā labums?
Cita lieta, ja mēs varam kaut ko darīt lietas labā, kā, piemēram, Uģis B., kas personiski iegulda savus pūliņus ērgļu dzīves uzlabošanai, kur cilvēku darbības rezultātā dabai tiek nodarīti zaudējumi.
I understand very well how nature works and I am not sentimental about it, far from it. I have seen a lot of drama in my nature watching life. I won't ask for interference in cases like this nest and I usually also stick to the plain facts in the forums.
I certainly didn't mean to upset anybody here.
But as sure as we share the happy times here we may also sometimes share our sympathy and heartfelt compassion I think? I am sure all the ornithologists care for the animals they observe too.
If my last two posts are unwelcome and upsetting to anyone please feel free to delete them, I don't mind.
Es ļoti labi saprotu, kā daba darbojas, un neesmu sentimentāls par to, tālu no tā. Vērojot dzīvi, savā dabā esmu redzējis daudz drāmas. Es nelūgšu iejaukšanos tādos gadījumos kā šī ligzda, un parasti arī pieturos pie skaidriem faktiem forumos.
Es noteikti nedomāju šeit nevienu izjaukt.
Bet droši, ka mēs dalāmies šeit laimīgajos laikos, mēs, iespējams, reizēm arī dalāmies līdzjūtībā un sirsnīgā līdzjūtībā? Esmu pārliecināts, ka visi ornitologi rūpējas arī par dzīvniekiem, kurus viņi novēro.
Ja manas pēdējās divas ziņas nav nevēlamas un satraucošas, lūdzu, nekautrējieties tās izdzēst, es neiebilstu.