Feja wrote: ↑29 Nov 2019 22:28
Labvakar! Šovakar FB plašajā ziņu gūzmā " izleca" aicinājums, ar ko gribu padalīties šeit. Milzīgs prieks par neatlaidīgajiem smilteniešiem un Smiltenes melno stārķi. Vienīgais, palasot pāris komentārus, pārņem divejādas sajūtas- vai vērts censties ar šādu attieksmi... (
metu akmeni ornitologu lauciņā), bet priecē, ka tomēr lūgums ir sadzirdēts ( pieminētie jaunie cilvēki).
https://www.facebook.com/groups/1937178 ... b8xRGeoDjp
Sveiciens!
No sirds pateicos ikvienam, kas joprojām ar vienu acs kaktiņu pieseko aktivitātēm ap un par melnajiem stārķiem
Nedaudz atļaušos pakomentēt šo gadījumu.
1) Ja tiek saņemts novērojums, ka x vietā ir redzēts stārķis, tas nenozīmē, ka tuvāko 500m attālumā tam ir ligzda. Atskaitot reizes, kad stārķis ir nepārprotami redzēts savā ligzdā

Kā jau mēs visi zinām, dati no Aivo parāda, ka stārķi lido baroties arī 20 km attālumā no savas ligzdas. Tāpēc šis konkrētais gadījums, kur Abulā ir redzēts stārķis vairāku gadu garumā, nedod nekādu priekšstatu, kur tieši meklēt. Un nereti ir vienkārši nepieciešams vairāk informācijas, lai kaut ko uzsāktu. Šobrīd šis info kaut nedaudz, bet ir, un mēģināsim meklēt...
2) Ir svarīgi atcerēties, cik cilvēku ir šim aizmugurē. Vesels viens Māris, kas gan apseko, gan apkopo, gan mēģina, cik iespējams, komunicēt, plus - pats svarīgākais! - joprojām turpina vākt svarīgus datus zinātniskai un pamatoti argumentētai informācijai. Tāpēc mest akmeni viena pārstrādājušamies cilvēka virzienā nav labākais risinājums. Ir vērtīgi ņemt vērā arī cilvēkresursu faktoru, kā arī valsts reāli piešķirto atbalstu finansējuma formātā tieši melnajam stārķim. Kā jau nojaušams - viss šis darbs turpinās pēdējā laikā galvenokārt pateicoties ziedojumiem. Par ko protams arī no manis personīgs paldies!
Es protams saprotu arī medaļas otru pusi par cilvēkiem, kuri ziņo, cenšas un atbildē ir klusums, un man nav pašreiz risinājuma, kā šīs abas medaļas puses savienot. Mēģināšu kaut kad sagatavot ja ne postu, tad vismaz viena teikuma garumā "aizkulišu" info, bet man tam nepieciešams arī neliels saksaņojums ar MS un pašreiz trūkt "sajēgas", vai tam vispār ir jēga.
Vēlreiz pateicos par ieinteresētību
Ar cieņu,
Zanda