Victor Ivanov Nature & Wildlife Photography

Lai bagātina foruma lapas...

Mūsu piedzīvojumi (kaut daļēji, jo visu nobildēt nevarēju, nepaspēju, nebija tehnisku iespēju) Ādažu poligonā. Beidzamās 3 bildes no Ievas M. Paldies liels Ilzei un Ievai, ka paņēma mūs ar Rūtu līdzi. Jutos laimīga.![]()
Apsekojām zaļo vārnu būrus un man par prieku ielūkojāmies dažos pupuķu būros.
Ādažos šogad ir 2 veiksmīgi būri ar cāļiem. Vienā būrī, uz ko Ieva ļoti cerēja, bija pamestas 3 oliņas, aukstas. Kaut kas noticis ar lielajiem putniem.
Lielos putnus, zaļvārņus, redzēju tikai pa gabalu. Nobildēt nepaspēju. Redzēju arī jūras ērgli - lielo putnu. Tad vēl bija alnis, stirnas ar mazuļiem, lapsas ar mazuļiem, visvisāda kalibra citi putniņi, tauriņi, dažādas aizsargājamas sūniņas un orhidejas... un pat zirneklis, kurš ēda tauriņu.
Pašlaik visās zaļvārnu mājās ir pavisam mazi cālīši, un šādā laikā tos sildīt un izbarot ir ļoti sarežģīti. Parasti tas beidzas ar to, ka izaug maz putnēnu. Pašlaik zinu par 6 ligzdām šogad, bet varbūt mana info ir nepilnīga.
Tur bildēs var redzēt, kā uz stabiem jau stāv plēves pret caunām un kā IevaM tās nostiprina ap koka stumbru zem būra. Tad es iedomājos, ka mēs jau redzējām "Siguldas" melnā stārķa ligzdā, kā caunas aiziet/ierodas no blakus koka. Tad nu pajautāju un IevaM atbildēja, kā tas varēja gadīties, ka ALa namiņā ielūkojās cauna (skat. viewtopic.php?p=225464#p225464)Made wrote: ↑15 Jul 2019 12:21 La Marie ar IevasM atļauju dalās savā sajūsmā par piedzīvojumu jūlija sākumā, kad tika paņemta līdzi uz būru apsekošanu. Te ir bildes (līdz septembrim stāvēs).
https://failiem.lv/u/enjfee68
Puķe papildinājaNoteikti uzkāpa pa koku no zemes, jo pret-caunu plēves tajā brīdī nebija. Vecā bija noplīsusi, un tā kā nebija olu, nesteidzāmies ar jaunās likšanu. Tagad Ala būrim ir uzlikta pretcaunu plēve un vairs tas nevar notikt.
Ala kokam nav citi lieli koki blakus. Situācijās, kad vārnu būrim (kas kokā nevis stabā) blakus vēl kāds koks, liek arī plēvi virs būra vai skatās vai nozāģējot kādu blakus koka zaru var to pārlekšanu izslēgt.