Mētras un Mačo ligzda 2011
Re: Vakar ērgļi sāka nest zarus uz ligzdu
19.54 pārošanās kaut kur blakus ligzdai. Putnu kadrā nebija, bet nu skaņa bija nepārprotama un raksturīga šim procesam 

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Pirms brīža atkal pārošanās (varbūt pirms tam bija atnesta arī barība?). Ja kamera būtu atvilkta tālāk, mēs ērgļu mammu noteikti redzētu, viņa sēž kaut kur pavisam tuvu ligzdai.

8:45 tēvs ligzdā iebāzis galvu tik dziļi, ka puse muguras ārā spīd, laikam klāj vietu oliņai. atlido druknākā mamma ar zaru. Paps prom, un viņa ieriktējas vietā kā uz perēšanu. Laikam nebija gana labi vēl, un atkal aizlido. 

Labrīt visiem
Pūka, pagaidām balsis neesmu dzirdējusi, bet vakar visu pēcpudienu mamma sēdēja uz kāda no zariem, kas ir te priekšā, kameras pusē.
Nu vo, kamēr rakstīju 8.55 ērglīte ielidoja ligzdā.
Ar nepacietību gaidīsim Uģa piedāvātos vārdus. Es jau savu variantu ieteicu Līze un Gaidis.

Pūka, pagaidām balsis neesmu dzirdējusi, bet vakar visu pēcpudienu mamma sēdēja uz kāda no zariem, kas ir te priekšā, kameras pusē.
Nu vo, kamēr rakstīju 8.55 ērglīte ielidoja ligzdā.
Ar nepacietību gaidīsim Uģa piedāvātos vārdus. Es jau savu variantu ieteicu Līze un Gaidis.

Jā, ligzda rādās būs dziļa. Bet beidzot atmaskoju uz kura zara viņa sēž - re, kreisajā pusē var redzēt spārna galu.
- Attachments
-
- vlcsnap-2011-04-23-09h07m13s254.png (500.84 KiB) Viewed 5448 times
9:15 Sveika, Vērotāja! Man patiktos Mētra, bet Līzei ar nav ne vainas. Ar Gaidi gan varētu būt pārpratumi, nevaru neko vairāk rakstīt, bet Uģis sapratīs
Mammuks aizlaidās klaigādams, kaut kur runājas krauklis.

Patiesība jau vienalga, kā Uģis vēlās, tā arī sauksim. Mētra arī skaists vārds, no apkārtnes nosaukuma Mētrienas.
Bet gribētos ātrāk vārdus, jo grūti tā rakstīt - mamma, mātīte, tēviņš.

11.37 tēvs atnesa mammai kaut ko ēdamu, bet neredzēju kas tas bija, mamma ar augumu aizsedza.
Tēvs aizlidoja, mātīte palika ligzdā. 11.44 mātīte aizrāpoja uz savu iecienīto zaru kreisajā pusē, atkal var redzēt spārna galu.
Tēvs aizlidoja, mātīte palika ligzdā. 11.44 mātīte aizrāpoja uz savu iecienīto zaru kreisajā pusē, atkal var redzēt spārna galu.
- Attachments
-
- vlcsnap-2011-04-23-11h37m44s194.png (462.77 KiB) Viewed 5440 times
Ar bilžu pievienošanu kaut kas nav normāli, iepriekšējo saglabāju 70%(525x392) no snapshota, tagad, kad liku pēdējo, saglabāju tāpat, bet sistēma saka, ka par lielu. Iznāk katra bilde dažādā izmērā un tas tiešām izskatās tizli 

Prieks, ka ir ko palasīt komentāros, kamēr pati pa darbiem un nedarbiem
Kamerā jau ielūru, bet komentāriem nereti nesanāk laika.
Vārdus nepacietīgi gaida arī angliski komentējošie igauņu mājas lapā. Viņi nabagi atkal "aplauzīsies" ar mūsu, latviešu, vārdiem
Ja liktu atkal ar "G" burtu vārdus, varētu jukt abi pāri, tiem kas retāk komentē, vai tiem pašiem ārzemju komentētājiem. Es tad drīzāk balsotu par Mētru un tētukam arī kaut ko ar "M" tad, tikai ideju gan man nav

Vārdus nepacietīgi gaida arī angliski komentējošie igauņu mājas lapā. Viņi nabagi atkal "aplauzīsies" ar mūsu, latviešu, vārdiem

Ja liktu atkal ar "G" burtu vārdus, varētu jukt abi pāri, tiem kas retāk komentē, vai tiem pašiem ārzemju komentētājiem. Es tad drīzāk balsotu par Mētru un tētukam arī kaut ko ar "M" tad, tikai ideju gan man nav

Last edited by Pūka on 23 Apr 2011 13:06, edited 1 time in total.
nekas, nekas, lai brāļi ārzemnieki mācās latviešu ērģļu vārdus! Kad aizbraucam uz ārzēmēm, tur viss vāciski, franciski, somiski, igauniski. Ne vārda angliski, nemaz nerunājot par iedzīvotājiem, kuri nesaprot, ja viņiem kaut ko prasa angļu mēlē.Aldimaa wrote:Prieks, ka ir ko palasīt komentāros, kamēr pati pa darbiem un nedarbiemKamerā jau ielūru, bet komentāriem nereti nesanāk laika.

Last edited by Pūka on 23 Apr 2011 13:05, edited 1 time in total.
Jā Aldimaa, vārdus mēs visi gaidam... Bet domāju, ka Uģis varēs pieslēgties tikai vakarā. Rakstīt sms un uzmākties ar šo jautājumu man tā kā nedaudz neērti.
Tomēr liekas, ka mammuku sauksim par Mētru, šo vārdu arī anglenē komentējošie laikam varēs saprast un izrunāt. Noslēpums paliek vīrišķa vārds...
Ja kas, igauņiem iepatikusies mūsu tradīcija vienas ligzdas putnus saukt uz vienādiem burtiem. Melnos stārķus viņi nosaukuši Tīna un Tīts.
Patiesībā tā ir ļoti loģiska tradīcija un mēs varam lepoties, ka to izdomājām
Tomēr liekas, ka mammuku sauksim par Mētru, šo vārdu arī anglenē komentējošie laikam varēs saprast un izrunāt. Noslēpums paliek vīrišķa vārds...
Ja kas, igauņiem iepatikusies mūsu tradīcija vienas ligzdas putnus saukt uz vienādiem burtiem. Melnos stārķus viņi nosaukuši Tīna un Tīts.
Patiesībā tā ir ļoti loģiska tradīcija un mēs varam lepoties, ka to izdomājām

Varbūt tēvu varētu saukt par Mačo?
13:08 abi ligzdā. Mammuks staipa vardi. Tātad pusdienlaiks!!! Mūsu latviešu ligzda ir tik smuka!!! Paskatījos igauņu, nu nē, tur lielas ēnas krīt un nav tik izteiksmīga apkārtne! Mūsējie ērgļi ir lieli estēti vietas izvēlē. Arī Grietas un Gintas ligzdiņa pasakainā mežā ierīkota. Atceraties, cik bijām pārsteigti par kokiem, kad Guste sāka tekalēt un kameru atvilka?!
Izdzirdējusi, ka tēvs tuvojas, 13.06 mamma no sava zara ielaidās ligzdā un gaidīja. 13.07 tēvs atnesa vardi.

Last edited by Vērotāja on 23 Apr 2011 13:18, edited 1 time in total.
Pūka, nu davaj viņus kaut kā nosaucam. Tu taču noteikti zini Uģa priekšlikumu, to arī pieņemam un nav ko apspriest.