Hildiņa wrote: ↑07 May 2019 17:46
Ērglīte ierodas 17.40 un klusu ietupstas bedrītē
18.30 izripo OLA !
Cik jauka ziņa! Un es visu laiku gaidīju, ka egles ligzdā būs ola
Vakardienas process bija tik labi pārskatāmā rakursā un tuvu , ka man atgādināja mācību stundu Nebija jāzīlē - jau ir vai vēl nav ola un kad tad parādīs 240 skatītājiem
Ja meitene būs izsalkusi, viņa sāks bieži lidot prom uz aizvien ilgākiem periodiem, kamēr rezultātā vai nu kāds to olu savāks vai arī vienkārši pametīs.
Atgādina 2014.gada situāciju Mētras un Mačo ligzdā. Mačo bija labs apgādnieks citus gadus, bet tas gads bija pavisam "tukšs", jo ne jau aiz laba prāta viņš Mētru nebaroja. Beidzās tas togad tā viewtopic.php?p=21438#p21438
16.31 Meitene apgroza olu
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
20.22 meitene izlido no ligzdas,klusi nebļaustoties un puikas balsi ar nedzird,tātad vienkārši izlidoja izkustēties:
20.31 atpakaļ pie sava bumbulīša un uzreiz gulēt:
Nez vai viņa vairs ilgi tā gulēs. Vairošanās instinkts, protams, ir ļoti spēcīgs, bet izdzīvošanas instinkts ir spēcīgāks un viņai būs jālido ēst.
Ir jau skumji, bet olā vēl ir tikai apaugļotas (?) šūnas, pat embrija vēl nav. Labāk tagad, nekā tad, kad izšķiļas cālis un lēni mirst badu, tas ir daudz, daudz briesmīgāk.
18.04 Mātīte perē
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Nu, ja viņš savas peles nes citā ligzdā.. varbūt ietiepies gaida otrā rezidencē.. vai nebija domājis, ka būs jāuzņemas pienākumi... kaut kā es viņu vairāk redzēju mūkam...