Man pagaidām ir grūti noķert kadru, lai varētu labi salīdzināt. Ar iepriekšējo gadu putniem pēc spalvām šaubos,ka var salīdzināt, jo spalvas tomēr krīt ārā... Ja nu vienigi ļoti detalizēti skatās, bet tad vajag labus kadrus. Mana iekšējā sajūta saka, ka tā ir mātīte - jo neko nedara. Visas kameras, kuras esmu vērojusi, tēviņi visvairāk intensīvi nes zarus un atjauno ligzdu. Varbūt ir otrs faktors un putni ir jauni, vai arī iepriekšējos gados ligzdojuši jau gatavās ligzdās, kur tikai jāatnes pāris zari un sūnas un ligzda gatava. Šeit tomēr ir jāveic pamatīga būvniecība teju no nulles. Varbūt daži jaunākie putni to nemaz nemāk, neviens jau to nezina. Dažādu sīku nianšu piefiksēšanai jāvelta liels apjoms laika, un pat tad nevar ar 100% (vismaz es to nedarīšu) lielu drošību apgalvot, ka tas ir tieši tas pats putns, kas iepriekšējā gadā. Es tā apgalvotu tikai gredzenotiem putniem.
Tas, ka putns stāv ligzdas paliekās - es ļoti šaubos, ka tas tur stāv tāpēc, ka "viņš zin, ka tur bija ligzda". Es pieņemu, ka viņš tur sēž, jo tur ir ērti sēdēt. Varbūt sargā ligzdu, varbūt tāpēc, ka nojauš, ka tur vajadzētu būt ligzdai, jo ir labi zari, varbūt tāpēc, lai mēs varētu forši nopētīt un vērot stārķi. Kas to lai zin