Paldies par bildēm. Nemācēju pati. Pirms ievietošanas bija pareizi.
Lai egle būtu dižkoks, apkārtmēram ir jābūt 3,0m. Un tas, starp citu, ir daudz. Egles reti sasniedz tādu apkārmēru. Priedei, piemēram, pietiek ar 2,5m un tas nav nekas pārāk ekstrēms, jo priedes dzīvo ilgāk nekā egles. Tā ka es neņemtos tik pārliecināti apgalvot, ka šis ir dižkoks bez uzmērīšanas.
Hildiņ, mēra 1,3m augstumā no zemes.
Paldies , Vērotāj !Vērotāja wrote: ↑20 Feb 2019 15:37 Julitas Klušas mājas lapā Dziedava.lv ir ļoti bagātīgs materiāls par dižkokiem. Vietas, koki, fotografijas
https://dziedava.lv/daba/koku_db.php
Attēlos tiešām nevar redzēt, cik šī egle dižena. Kad nokļūšu pie tās ar mērlentu, apsolu informēt par izmēriem. Šopavasar esmu mērījusi daudzus kokus tāpēc uzdrošinājos šādi novērtēt atradumu.roosaluristaja wrote: ↑20 Feb 2019 13:49 Lai egle būtu dižkoks, apkārtmēram ir jābūt 3,0m. Un tas, starp citu, ir daudz. Egles reti sasniedz tādu apkārmēru. Priedei, piemēram, pietiek ar 2,5m un tas nav nekas pārāk ekstrēms, jo priedes dzīvo ilgāk nekā egles. Tā ka es neņemtos tik pārliecināti apgalvot, ka šis ir dižkoks bez uzmērīšanas.
MĀRIS wrote: ↑06 Mar 2019 09:06 6.03.
Labrīt!
Pirmo reizi redzu ērgli medījam lidojošu putnu!Visu laiku biju pārliecināts, ka viņi to nemaz nevar izdarīt!
![]()
https://www.facebook.com/grovesjon/vide ... 212540032/
Ātrums nav izšķirošais lielums. Jo mazāks, jo manevrētspējīgāks. Lielais ērglis nekad nemetīs tik mazas cilpas kā vārna, krauklis, tāpēc arī viņi atļaujas viņus "kacināt" /mobings/.
Solījums jāpilda - šodien "aizkātojām" līdz dižo egļu audzei. Pieminētajai eglei 1,3m augstumā apkārtmērs ir 3,30. Lai kaut mazliet radītu iespaidu, noliku blakus somu.aijucis wrote: ↑21 Feb 2019 09:51Attēlos tiešām nevar redzēt, cik šī egle dižena. Kad nokļūšu pie tās ar mērlentu, apsolu informēt par izmēriem.roosaluristaja wrote: ↑20 Feb 2019 13:49 Lai egle būtu dižkoks, apkārtmēram ir jābūt 3,0m. Un tas, starp citu, ir daudz. Egles reti sasniedz tādu apkārmēru. Priedei, piemēram, pietiek ar 2,5m un tas nav nekas pārāk ekstrēms, jo priedes dzīvo ilgāk nekā egles. Tā ka es neņemtos tik pārliecināti apgalvot, ka šis ir dižkoks bez uzmērīšanas.
Made, par temperatūru nezinu, taču fakti - mazais ērglis Mētra 2011.g. perēja vanckarus 46 dienas, Johanesburgas ūpis perēja nedzīvas olas un vēl var pameklēt piemērus. Tātad nejūt ne svara, ne temperatūras atšķirību. Ir redzēts, ka bojāta ola spūst un sašķīst, tad cits stāsts, olas vairs nav.