Labvakar! Māri, paldies par ziņu Man arī liekas, ka nav nekāda vajadzība iejaukties pieaugušu un veselu putnu dzīvē. Tā ir unikāla iespēja vērot kā ligzdas būvniecība notiek dabā. Tas nekas, ka mazi zariņi, gan atnesīs arī kādu lielāku, ķeburaināku, tas ar mazajiem saķersies kopā un tad jau tā lieta ies ātrāk. Man pagalmā vārnas pavasarīgi 2 nedēļas šķietami bezcerīgi krāmēja zarus, kas krita uz mašīnām. Brīvdienās aizbraucu... pirmdien atbraucu, skatos - ir! Ligzda gandrīz gatava.
Labrīt!
Durbertvillā šorīt salīdzinoši silts rīts +11...+13 grādi,atkal pūtīs stiprs vējš un gaidāms arī lietus,gaiss iesils līdz +14 grādiem! http://www.delfi.lv/laika-zinas/durbes-novads/durbe/
Beidzot esam sadzirdējuši ornitologa gala vārdu,ka ērgļiem cilvēku palīdzīgā roka netiks sniegta-tad nu vērosim,kā viņiem ies pašu spēkiem būvējot ligzdu!
Vakardien abi strādāja no sirds,kā veiksies šodien,skatīsim!
7:26 ļoti lēnām aust gaisma,apmācies un lietains-mazais zaru krāvumiņš vēl turās!
Labrīt!
Es domāju ka visiem, kas ieskatās šajā tēmā ir skaidrs, ka man nav vienaldzīgs Durbertvillas liktenis, un es darīšu visu, lai šī tiešraide nepārtrūktu! Protams nostiprinot vienu lielu, žuburainu zaru ligzdas pamatnē mēs Raimim ar Mildu atvieglotu viņu darbu, bet... Tā būtu konkrēta iejaukšanās dabas ritumā, kas tomēr netiek darīta pie pārējām +-100 Latvijas ligzdām, un visu laiku šeit tiek atgādināts par dabisko procesu neiejaukšanās principu. Ja tomēr R&M pašu spēkiem netiks galā, protams ka viņiem tiks sniegta palīdzība, bet šobrīd /to es jau vakar rakstīju, šorīt "izcēlu"/ Jānis neredz tam iemeslu. Ne par velti Durbe ar Robertu šeit cēla jauno ligzdu. Vajag uzticēties dabai, putniem.
Par mikrofonu. Jānim pie mājas ir divi "indikatori" - lapseņu pūžņi, un tur joprojām ir liela kustība. Tiko šī kustība norimsies, tā Jānis solīja darboties.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
MĀRIS wrote: ↑05 Oct 2018 08:44
Tā būtu konkrēta iejaukšanās dabas ritumā, kas tomēr netiek darīta pie pārējām +-100 Latvijas ligzdām, un visu laiku šeit tiek atgādināts par dabisko procesu neiejaukšanās principu.
Labrīt.
Globāli piekrītu neiejaukšānās politikai! Jābūt konsekventiem - ja neiejaucas, tad neiejaucas nevienā norisē. Milda ar Raimi ir jauni, veseli, spēcīgi putni, kuri paši ir lieliski spējīgi tikt galā ar savām putnu problēmām.
Sliktākais (priekš skatītājiem), kas var notikt, ka viņi savu ligzdu uzsāks būvēt citā vietā.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja wrote: ↑05 Oct 2018 11:56
...
Sliktākais (priekš skatītājiem), kas var notikt, ka viņi savu ligzdu uzsāks būvēt citā vietā.
Viņi var arī aizmukt no mākslīgi uzbūvētas ligzdas kā Anna ar Uku izdarīja. Varianti ir ļoti daudz, katrā savi riski, visus pat iedomāties nevar, bet es ticu, ka bez Durbertvillas mēs nepaliksim.
Šodienas aktivitātes.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Pelēkais strazds šis nebūs viss. Izmērs, knābja forma un krūšu krāsojums, manuprāt, liecina par dziedātājstrazdu. Vienīgā pazīme, kas mazliet mulsina gaišāka virsaste, kas būtu raksturīga sila strazdam, kas līdzīgs dziedātājstrazdam.
Labrīt!
Durbertvillā šorīt salīdzinoši silts +12...+13 grādi,joprojām pūtīs diezgan stiprs vējš,lietus nav gaidāms un gaiss iesils līdz +15 grādiem! http://www.delfi.lv/laika-zinas/durbes-novads/durbe/
Arī vakardien abi ērgļi nesa zarus uz ligzdas koku-lai nu viņiem izdodas arī šodien ielikt pamatus jaunajai ligzdai!
7:33 palēnām aust gaisma-zaru ''krāvumiņš'' vēl turās!
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
11.09 Bij aizlidojis un nu atgriežas ar nākamo mēbeli. Liek pacietīgi savu kāršu namiņu, Raimīc