Vērotāja wrote: ↑11 Sep 2018 09:29
mega2 wrote: ↑11 Sep 2018 08:48
jā,nu strīdīgs moments sanācis,laikam jau gaismas ar mums šo joku izspēlēja un protams pūka,kas izkrita tad,kad ērglis lidoja prom,bet izskatās diezgan ticami,arī astē redzams nebijis brūnums -ilūzija un acu apmāns!?
mega, protams, ka šajā situācijā vispirms ir jāmeklē kas radīja ilūziju, jo "gredzens" ir redzams vienu sekundi, bet pirms tam vienu minūti ir brīnišķīgi redzams, ka kāja plika. Nevarēja taču gredzens pirms tam izgaist un tad pēkšņi uzrasties.
Šajā situācijā svarīgāks ir jautājums - kāpēc statiskā stāvoklī "gredzens" nebija redzams, bet kustībā ir? Tas ir pretrunā tam, ko mēs redzam katru dienu un labi zinam, ka statikā jebkas ir skaidrāks nekā kustībā. Tātad tā var būt tikai ilūzija.
Māris savā video parādīja kas ilūziju radīja.
i have a quite reasonable physical explanation for this. i think that the ring was first stuck up around the ankle, hiding under the feathers. the leg is thicker higher and static friction kept the ring in place. then the eagle made a sudden move, jumping forward when taking off. at that moment the friction could not keep the ring up in it's position anymore and it dropped in sight.
in physics this is called the
Newton's law of inertia: a particle (in this case the ring) will maintain its velocity if the sum of forces acting upon it is zero. relative to the tree the ring was in rest. the leg moved faster. the ring was delayed from the movement of the leg and dropped down along it.
GoogleTranslated (i am sorry if this doesn't make good sense)/ Google tulkots (man ir žēl, ja tas nav pareizi):
Man ir diezgan saprātīgs fiziskais paskaidrojums par to. Es domāju, ka gredzens vispirms bija piestiprināts ap potīti, slēpjas zem spalvām. kāja ir biezāka augstāka un statiskā berze tur gredzenu vietā. tad ērglis pēkšņi pārcēlās, lēkājot uz priekšu, pacelšanās laikā. šajā brīdī berze vairs nespēja saglabāt zvana stāvokli, un tas bija redzams.
fizikā to sauc par
Ņūtona inerces likumu : daļiņa (šajā gadījumā gredzens) saglabās savu ātrumu, ja spēku summa, kas iedarbojas uz to, ir nulle. salīdzinot koku, gredzens bija atpūsties. kāja pārvietojās ātrāk. gredzens aizkavējās no kājas kustības un aizgāja uz leju pa to.
edit: i thought of an every-day example: a wrist watch with a loose belt when the watch is in the thinnest part of the wrist. if you lift your hand it will slide down and get stuck around the arm at some point. it will stay there if you lower the arm. if you then shake the arm the watch will get loose and drop down to the wrist again.
/
rediģēt: es domāju par ikdienas piemēru: rokas pulkstenis ar brīvo jostu, kad pulkstenis ir visplānākā daļa no plaukstas. ja jūs pacelsiet savu roku, tas slīdīsies uz leju un kādā brīdī pieķersies ap roku. tas paliks tur, ja tu noliecīsi roku. ja tu tad sakratai roku, pulkstenis atkal zaudēsies un kritīsies līdz rokas.
to me this looks like an Estonian ring which is accidentally in the wrong leg. it should be on the right.
'accidents' do happen in ringing. i have seen a ring which was upside down.
the bird is a male with very thin ankles. rings are made in one size which must fit also the big females and their thick ankles even if they are size 46 (figuratively speaking). this is a male with size 36 ankle.
/
man tas izskatās kā Igaunijas gredzens, kas nejauši ir nepareizā kājā. tam vajadzētu būt labajā pusē.
"nelaimes gadījumi" notiek zvana laikā. Esmu redzējis gredzenu, kas bija otrādi.
putns ir vīrietis ar ļoti plānām potītēm. gredzeni ir izgatavoti vienā izmērā, kam jāatbilst arī lielajām sievietēm un to biezām potītēm pat tad, ja tās ir izmērs 46 (attēloti runājot). tas ir vīrietis ar 36 lielu potīti.