🔒Jūras ērgļi Durbē, 2018 (Milda un Raimis)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
mega2

Re: Jūras ērgļi Durbē, 2018 (Raimis un Milda)

Post by mega2 »

8:08 ligzdā ciemojās lielā zīlīte un plivinās gar kameru! :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ligzdas kreisā daļa, izskatās, ka nobruks kuru katru mirkli un tad no ligzdas vairs nekas nepaliks pāri.

Cenšos atrast kādā laikā ērgļi sāk nest zarus.
Šilute ar Ventu zarus uz ligzdu nesa jau 10.oktobrī viewtopic.php?p=101906#p101906
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labdien.
Mani visvairāk uzmanīgu dara tas fakts, ka Raimis ar Mildu ieradās jau pie "gatavas" ligzdas kā "jaunie vecāki", /kā mēs forumā nospriedām, jo gredzenu nav/. Vai viņu instinkti nostrādās jaunas ligzdas būvniecībai šajā vietā, vai arī viņi meklēs citu vietu - veco ligzdu, kas varbūt vēl ir saglabājusies, ...? Ļoti žēl būtu šķirties no Durbertvillas.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

MĀRIS wrote: 04 Sep 2018 11:32 Labdien.
Mani visvairāk uzmanīgu dara tas fakts, ka Raimis ar Mildu ieradās jau pie "gatavas" ligzdas kā "jaunie vecāki", /kā mēs forumā nospriedām, jo gredzenu nav/. Vai viņu instinkti nostrādās jaunas ligzdas būvniecībai šajā vietā, vai arī viņi meklēs citu vietu - veco ligzdu, kas varbūt vēl ir saglabājusies, ...? Ļoti žēl būtu šķirties no Durbertvillas.
Durbertvilla ir kā simbols LDF tiešraidēm, kā talismans... Tieši par to domāju, ka nez kā Raimis ar Mildu rīkosies.
To, ka Raimim nav pieredzes, apliecina daudzas nianses, tai skaitā šī, vai atceries? :lol: viewtopic.php?p=181416#p181416
Mildai arī pirmajā pavasarī vēl bija tumšas astes spalvas, kas liecināja, ka viņa ir tikko sasniegusi dzimumbriedumu.

Viņi abi jauns, spēcīgs pāris, bez ligzdas nepaliks, cita lieta, ka var izdomāt būvēties citur :?
Māri, varbūt tiešām kaut kāds mazs pamatiņš ar pāris zariem virsū nebūs pārāk liela iejaukšanās dabiskajos procesos? Varbūt tikai kā pamudinājums Mildiņai izvēlēties arī nākamā gada ligzdas vietu tepat? Kā nez Jānis uz to skatās?
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote: 04 Sep 2018 12:10 Durbertvilla ir kā simbols LDF tiešraidēm, kā talismans...
... Viņi abi jauns, spēcīgs pāris, bez ligzdas nepaliks, cita lieta, ka var izdomāt būvēties citur :?
Māri, varbūt tiešām kaut kāds mazs pamatiņš ar pāris zariem virsū nebūs pārāk liela iejaukšanās dabiskajos procesos? Varbūt tikai kā pamudinājums Mildiņai izvēlēties arī nākamā gada ligzdas vietu tepat? Kā nez Jānis uz to skatās?
Daži zari varētu palīdzēt putniem uzbūvēt šo ligzdu no jauna, bet vai viņu uzrašanās no "nekurienes" neizraisīs tieši pretēju efektu - neaizdzīs viņus prom? Šeit ir vairāk jautājumu kā atbilžu, pat Jānim. Jānis visticamāk rītdien dosies uz Durbertvillu mainīt mikrofonu, un tad arī izskatīs iespējas, kā būtu labāk mūsu talismanam. Atliek gaidīt un turēt īkšķus.
mega2

Post by mega2 »

Vērotāja wrote: 04 Sep 2018 12:10
MĀRIS wrote: 04 Sep 2018 11:32 Labdien.
Mani visvairāk uzmanīgu dara tas fakts, ka Raimis ar Mildu ieradās jau pie "gatavas" ligzdas kā "jaunie vecāki", /kā mēs forumā nospriedām, jo gredzenu nav/. Vai viņu instinkti nostrādās jaunas ligzdas būvniecībai šajā vietā, vai arī viņi meklēs citu vietu - veco ligzdu, kas varbūt vēl ir saglabājusies, ...? Ļoti žēl būtu šķirties no Durbertvillas
Durbertvilla ir kā simbols LDF tiešraidēm, kā talismans... Tieši par to domāju, ka nez kā Raimis ar Mildu rīkosies.
To, ka Raimim nav pieredzes, apliecina daudzas nianses, tai skaitā šī, vai atceries? :lol: viewtopic.php?p=181416#p181416
Mildai arī pirmajā pavasarī vēl bija tumšas astes spalvas, kas liecināja, ka viņa ir tikko sasniegusi dzimumbriedumu.
Viņi abi jauns, spēcīgs pāris, bez ligzdas nepaliks, cita lieta, ka var izdomāt būvēties citur :?
Gluži manas domas-es par to jau rakstīju,bet mani forumieši nokaunināja-nu neticu,ka viņi būvēs ligzdu tur,kur nav pilnīgi nekāda pamata palicis? :roll:
Ja atceramies,viņi nemaz nebija tik naski uz zaru nešanu un ligzdas iekārtošanu,jo tā jau bija praktiski gatava un arī viņi vēl bija jauns pāris! :shock:
Interesanti,kādā stāvoklī atrodas kaimiņligzda (vecā),to gan viņu mācētu atjaunot un uzprišināt? :P
Bet ne jau mums par to lemt-ērgļi paši izdomās,kā viņiem labāk un ērtāk-ja nu vienīgi ornitologi piepalīdzēs ar pamatiem,tad gan cerības redzēt mūsu pāri tepat ir lielākas! :P
Vēl pastāv jautājums,vai ir tehniska iespēja pievienot kameru pie vecās ligzdas? :shock: kaut kā maz ticams,ka viņi varētu pamest šo apvidu un meklēt ligzdošanas vietu pavisam citā vietā! :roll:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

mega2 wrote: 04 Sep 2018 12:48
Gluži manas domas-es par to jau rakstīju,bet mani forumieši nokaunināja-nu neticu,ka viņi būvēs ligzdu tur,kur nav pilnīgi nekāda pamata palicis? :roll: ...
Nez kā gan putni ceļ ligzdas - vai tikai tur, kur cilvēks jau uzlicis pamatni?! Arī Robertam ar Durbi šeit pamatu neviens nelika. Šī jau no dabas ir labi veidota vieta ligzdas būvēšanai, labāka kā vecās ligzdas vieta, un es netaisos komandēt nedz Jāni, nedz Uģi, ..., es krāsoju mašīnas. Gala lēmumu kā rīkoties pieņems Jānis.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Protams, ka Raimis ar Mildu mierīgi var uzbūvēt ligzdu no nulles. Cits jautājums - kur? Var šeit, var blakus kokā, var blakus mežiņā. Kas sazin kas viņiem ienāks prātā?
Biker

Post by Biker »

Vērotāja wrote: 03 Sep 2018 23:17 Komentētājs Aleksejs Šarīpins no YT čata atsūtīja jūras ērgļa fotogrāfiju. Šis putns fiksēts apmēram 900-1000 metrus no Durbes ligzdas. Uz ērgļa labās kājas sudraba krāsas gredzens.
Sveiki!

es šodien videoklipu augšupielāde no vakar ērgļa vizītes
Man tas patiešām izskatās kā metāla, gredzens labajā kājā.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Manas, ļoti subjektīvas domas ir, ka šobrīd ligzdas vieta nebūtu jāaiztiek. Jāļauj lai notikumi rit savu dabisko gaitu. Ja ziemas sākumā ligzda netiktu atjaunota, tad varbūt nedaudz piepalīdzēt ar pamatnes stiprināšanu, jo kā mēs labi zinām - ligzdas vieta ir īstā "tirgus laukumā", tuvākajā apkārtnē, izņemot veco ligzdu, tādu kārtīgu ligzdas koku arī nav. Un pa ziemu tad gan jau kāds pāris šeit arī apmetīsies. Bet visvairāk es ticu, ka Raimis ar Mildu atjaunos paši šo ligzdu kā to darījuši un dara visi ērgļi /kaut H&M15/, jo neredzu iemeslu viņiem pamest šo ligzdošanas vietu. :roll:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Biker wrote: 04 Sep 2018 13:50 es šodien videoklipu augšupielāde no vakar ērgļa vizītes
Man tas patiešām izskatās kā metāla, gredzens labajā kājā.
Biker, paldies par video.

Fotogrāfijā redzamo ērgli Aleksejs Šarīpins nefotografēja vakar. Varbūt Aleksejs pats varētu iekomentēt kad šis ērglis ir fotografēts?
karliiina_13

Post by karliiina_13 »

Labdien!
15:57 Raimis ar zivi...pakaļ zivij atskrien Robe :)Image

15;59 Robe ar visu zivi aizlido uz citu vietu, šķiet, ligzdā ēst vairs nav tik ērti :)Image
Last edited by karliiina_13 on 04 Sep 2018 16:10, edited 1 time in total.
mega2

Post by mega2 »

15:57 ligzdā(ja tā vairs var nosaukt) ielido Raimis ar zivfti un viņam seko Robe! :o :P
Image
mega2

Post by mega2 »

Raimis ātri mūk prom! :roll:
Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Info no Jāņa Ķuzes.
Plāni mainījušies. Viņš tomēr šovakar dosies uz Durbertvillu sakārtot mikrofonu, tā kā ar krēsliņu varam sākt gaidīt. Bet rītdien tik plānots doties uz otro jūrnieku ligzdu, lai mēģinātu reanimēt tiešraidi. :P
skarleta

Post by skarleta »

16.11
ĀPĀC !!!! :o Kur palikusi ligzda ? :roll:
mega2

Post by mega2 »

15:58 izskatās,ka Robei neizdevās noturēt zivfti un tā nokrita zemē(?) :o

Image
karliiina_13

Post by karliiina_13 »

palēninājumā skatījos...Robe skaisti aizlidoja ar visu fišiņu :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

15.57. Zivs piegāde.
mega2

Post by mega2 »

15:59 ja jau bļauj,tad zivftes nav-pārlekusi uz pamatzaru,Robe aizlido! :shock:
Locked

Return to “Jūras ērglis”