🔒Jūras ērgļi Durbē, 2018 (Milda un Raimis)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
mega2

Re: Jūras ērgļi Durbē, 2018 (Raimis un Milda)

Post by mega2 »

5:59 paēda un sāka dauzīties pa ligzdu!

Image

Image
mega2

Post by mega2 »

6:00 dauzīšanās turpinās-lauž ārā zarus no ligzdas pamatnes!
mega2

Post by mega2 »

6:10 izdauzījies pa ligzdu,uzleca kreisās puses zaros un aizlidoja uz kreiso pusi!
6:23 ierodas Milda(liekas,ka bija turpat tuvumā)-jāpārbauda izjauktā māja!

Image
mega2

Post by mega2 »

6:24-6:28 Milda piekārtoja ligzdu,apēda dažus vecos kaulus,tad uzleca kreisās puses zaros!
Image

7:05 laiciņu patupējusi zaros,Milda aizlido uz bebraini,kur viņu sagaida ērglēna saucieni-laikam jau Vilnis turpat vien dzīvojās visu laiku?
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt!🤗
Es te šorīt tāds ar slapj dviel dabūjs', bet laikam jau domājošs, jo aizdomājos, ka ja jau Jānis Ķ. brauks Vilni lūkoties, tad varbūt tie, kam ir laiks un iespējas varētu palīdzēt Jānim un pēc iespējas noteikt Vilņa atrašanās vietu.🐤🦅👍
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Labrīt.

Ceru, ka šajā jautājumā uzzināsim arī ames viedokli https://www.looduskalender.ee/forum/vie ... 81#p607481
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Palasīju šī rīta ames komentarus LK un YT, viņa uzskata, ka ar Vilni viss ir kārtībā, viņš vienkārši nenāk ligzdā baidoties no Robja vai dēļ sliktām atmiņām

Šeit piefiksēts putns, kurs lido, viņasprāt tas ir Vilnis
https://www.looduskalender.ee/forum/vie ... 64#p607464
ame

Post by ame »

Vērotāja wrote: 29 Jul 2018 10:49 Labrīt.

Ceru, ka šajā jautājumā uzzināsim arī ames viedokli https://www.looduskalender.ee/forum/vie ... 81#p607481
Sveiki!
oh dear, how could i possibly tell one place? Image
i think Vilnis is perfectly ok and he is flying around the forest. he could be anywhere. /
Ak, dear, kā es varētu, iespējams, pastāstīt vienai vietai? Image
Es domāju, ka Vilnis ir pilnīgi labi, un viņš peld ap mežu. viņš varētu būt jebkur.

i think he was near the nest yesterday evening and again this morning. i also believe on July 26 at 7:41 he made a fake attack on Robis. /
Es domāju, ka viņš vakarā vakarā un atkal no rīta bija pie ligzdas. Es arī ticu, ka 26. jūlijā plkst. 7.41 viņš veica viltus uzbrukumu Robisele.
https://www.youtube.com/watch?v=bjdzt1ma_zA
https://www.looduskalender.ee/forum/vie ... 00#p606900

why is Janis going to the forest? i'm afraid that he is not going to find Vilnis any better than on the previous time. two weeks ago Vilnis could not fly well but now he can./
kāpēc Jānis dodas uz mežu? es baidos, ka viņš Vilnīšos netiks atrasts labāk nekā iepriekšējā laikā. Vilnis pirms divām nedēļām nevarēja lidot labi, bet tagad viņš var.Image

why do people think there is something wrong with Vilnis? / kāpēc cilvēki domā, ka Vilnis ir kaut kas nepareizs? Image
Feja

Post by Feja »

Nu nezinu, Ja Vilnis baidās no Robes un tāpēc netuvojas ligzdai, tad tāda ērglēna uzvedība ir kas jauns. Harietas ligzdā pēc E7 anomāliskās agresijas pret E8, kļūstot E8 vecākam, mazais turpināja atgriezties pie ligzdas pēc zivs.
Vienīgais iemesls varbūt ir Viļņa nakts priekšlaicīgā pazušana, izkrišana un pēc tam netikšana atpakaļ var mainīt attieksmi pret pašu ligzdu, jo vecāki Vilni turpina barot kaut kur bebrainē, ko ērglēns tagad uzskata par vietu, kur tikt pie barības, nevis ligzdu.
Vienīgā doma, kas ir man, vai Vilnis pēc kritiena, kas tomēr notika naktī, kad ir tumšs, ir spējīgs kārtīgi stabili lidot, vai tikai plivināties. Un vai no tāda attāluma, ko redzam datorekrānā var pateikt, kurš no ērgļiem lido. Lieka pārbaude, par ļaunu nenāks, ja reiz tā uztraucamies par Vilni (skaitam spalvas un strīpas). Kad norvēģu Solo ilgstoši neatgriezās, tad arī ērglēns tika sameklēts un konstatēts, ka vecāki bērnu baro ārpus ligzdas un ar to ir viss kārtībā. Pat Stormijs tika meklēts Lielā lāča ielejā, kad tika manīts ar izplūkātu asti.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Man kā tiešraides projekta autoram/dalībniekam droši vien gribētos noskaidrot, kā ir ar Vilnīti, bet tas prasītu ilgāku laiku - laikam tikai agrā rītā mierīgi vērojot, varētu cerēt saklausīt mazos klaigājam sagaidot vecāku ar zivi, un tad noteikt atrašanās vietu, varbūt pat redzēt lidojam abus mazos, kas vispār būtu ideāli.
Sliktākais variants - ka Vilnis kritienā no ligzdas ir savainots un sēž kādā zarā, kur viņu šad tad pabaro vecāki, bet aizlidot pats nevar. Un tas, ko redzam lidojam, ir Robis.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labdien vēlreiz!
Ne mums pieņemt lēmumus ornitologu vietā - meklēt, nemeklēt, celt ligzdā,..., lēmumus pieņem VIŅI, un Jānis ir pieņēmis lēmumu. Pie tam šoreiz Jānis nelūdza šo palīdzību, vienkārši es savā dullumā iedomājos, ka tie, kas šobrīd var atļauties pasekot mazuļu gaitām, varētu sniegt Viņam kādu norādi, kuriem punktiem būtu jāpiegriež vērība - kur vecāki biežāk dodas mazos pūķēnus barot, no kuras vietas skan šīs barošanas skaņas,... Protams, ka tas ir ļoti subjektīvi, bet...
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Feja

Post by Feja »

MĀRIS wrote: 29 Jul 2018 12:28 Labdien vēlreiz!
Ne mums pieņemt lēmumus ornitologu vietā - meklēt, nemeklēt, celt ligzdā,..., lēmumus pieņem VIŅI, un Jānis ir pieņēmis lēmumu.
Nu bet visu cieņu ornitologam par viņa lēmumu. (Es tā tik retu bāžu degunu šajā tēmā, tikai izteicu savu personīgo viedokli).
Last edited by Feja on 29 Jul 2018 12:38, edited 1 time in total.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Pagaidām jau ir viena vienīga vieta - bebraine, kur it kā dzirdami saucieni un redzēti vecāki nolaižamies.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
mega2

Post by mega2 »

Bišku par citu tēmu-vai man vienai šodien ir problēmas ar foruma lapu-visi klusē,tad var saprast,ka citiem viss kārtībā?
Nevaru izmantot ne emocijzīmes,ne lielo druku,ne krāsu paleti-man viss foruma formāts ir uzbīdījies uz augšu,labi vēl,ka var uzrakstīt komentāru un bildi ielikt!
Nezinu,vai saprotami izsakos,bet nu problēmas ir un sākuma lapas apakšā parādās uzraksts ''General Error''-vai tiešām tikai man?
Uzraksti arī zilā krāsā,liekas,ka vakar tādi nebija?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Precizējot lianasliesmas pēdējo komentāru - no mūsu puses skatoties, mežā aiz bebraines labajā pusē.

Bet uztrauc tas, ka viņu neredz lidojot.
Un pats galvenais - Vilnis var baidīties vai nebaidīties, taču vinš vēl neprot medīt un ir atkarīgs no vecāku barošanas.
Nr.1 Viļņa dzīvē šajā fāzē ir vecāks ar zivi. No tā ir atkarīga viņa dzīvība. Kad ir bads, tad bailes aiziet otrajā plānā.
Vilnis nekad nereaģē uz vecāku zivs piedāvājumiem. Viņa situācijā tēlot kundziņu un gaidīt kad pienesīs, tas ir stulbi un pretrunā dabas likumiem.
Tā var notikt tikai tad, ja viņš nespēj lidot.
Feja

Post by Feja »

mega2 wrote: 29 Jul 2018 12:53 Bišku par citu tēmu-vai man vienai šodien ir problēmas ar foruma lapu-visi klusē,tad var saprast,ka citiem viss kārtībā?
Nevaru izmantot ne emocijzīmes,ne lielo druku,ne krāsu paleti-man viss foruma formāts ir uzbīdījies uz augšu,labi vēl,ka var uzrakstīt komentāru un bildi ielikt!
Nezinu,vai saprotami izsakos,bet nu problēmas ir un sākuma lapas apakšā parādās uzraksts ''General Error''-vai tiešām tikai man?
Uzraksti arī zilā krāsā,liekas,ka vakar tādi nebija?
Es šo problēmu uzrakstīju stārķu tēmā. Jā, ir errors liels.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

mega, tā ir visiem.
Gaidam IT.
ame

Post by ame »

i made a pair of pictures showing the tail of Robis and Vilnis a day before their departure from the nest. these pictures are from the early morning of July 12th. /
Es izveidoju attēlu pāri, kas parāda Robīša un Viļņa astes dienu pirms viņu aizlidošanas no ligzdas. šie attēli ir no 12. jūlija agra rīta.

Robis (on the left) has a beautiful undamaged tail with dark outer edges on each tail feather.
the tips of the tail feathers of Vilnis (on the right) are damaged because Robis had the habit of chewing and biting them. /
Robim (kreisajā pusē) ir skaista nebojāta aste ar tumšām ārējām malām katrai astes spalvai.
Viļņa astes spalvu gali(labajā pusē) ir bojāti, jo Robim bija ieradums tos košļāt.
Image

the tail of Robis looks the same as it has looked later when she has come to the nest. there is no reason to believe that the tail of Vilnis has changed either. the outer ends of the tail do no cure or heal. his tail will look like this till next summer when he will get new feathers in the moult. /
Robisa aste izskatās tāda pati, kā viņa izskatījās vēlāk, kad viņš atgriezās ligzdā. nav iemesla uzskatīt, ka arī Viļņa aste ir mainījusies. astes ārējie gali neizārstējas/neataug. viņa aste izskatīsies tāda līdz nākamajai vasarai, kad viņš iegūs jaunas spalvas.

in a way this damaged tail is an advantageous thing for us: it helps us to identify the eaglets. if the tail of Vilnis weren't like this we couldn't know who has come to the nest at all, now that they don't have rings. /
kādā veidā šī bojātā asti mums ir izdevīga: tas palīdz mums identificēt ērgļus. ja Viļņa aste nebūtu tāda, mēs nevarētu zināt, kurš ir atnācis pie ligzdas, tagad, kad viņiem nav gredzenu.

i hope that the tail works well enough aerodynamically so that it doesn't cause any difficulty in flight. /
Es ceru, ka aste darbosies pietiekami aerodinamiski, lai tas neradītu nekādas grūtības lidojumā.
mega2

Post by mega2 »

Paldies Feja un Vērotāja,jau padomāju,ka mana datora ķibele- būs pārkarsis!
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Paldies, ame.

In this fact I agree that we see one tail all the time in a nest - Robis.

Šajā faktā piekrītu, ka mēs visu laiku ligzdā redzam vienu asti - Robi.
Locked

Return to “Jūras ērglis”