🔒Jūras ērgļi Ziemeļkurzemē, 2018 (Cilla un Osis)
Re: Jūras ērgļi Ziemeļkurzemē, 2018 (Osis un Cilla)
16.42. No pakšiem Bose izvilkusi kaut kādu skeletiņu.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Tas nu būtu jau pavisam slikti....Man jau tāpat nervi netur uz šo visu raugoties 

Cik laiks atļaus, es gaidīšu un ticēšu labam iznākumam, bet pagaidām, 18.52., bez izmaiņām.

Es neticu, ka šis bada stāvoklis būtu saistīts ar gredzenošanas traucējumu, viņš vienkārši laikam dabā tā notiek.
Pēc gredzenošanas taču vecāki tomēr lidoja uz ligzdu , bet tagad ..nu ir par daudz aizdomīgi ,kāpēc tā ????????
Varbūt pie vainas maluzvejnieki , vai tīkli
Varbūt pie vainas maluzvejnieki , vai tīkli

Sveiki Ošu mājā !
Neizskatās labi. Jūrā gan liels vējš, varbūt grūti kaut ko noķert, vēja zivis visticamāk beidz nārstot. Doma par kaut kādiem tīkliem man arī ienāca prātā tputputpu...vēl es domāju par tiem putnu mazuļiem, kas tika nesti. Ceru, ka nav bijusi kāda saķeršanās...kas zin, kas tie par cāļiem. Tanī pat laikā Durbē Milda arī nesen nebija ligzdā veselu diennakti un viss ok. Kādam no vecākiem tuvākajā laikā būtu jāparādās...
19:54 Abi mazie piecēlušies, sauc vecākus.
20:04 Bose sparīgi trennē spārnus un ķer vēju.
21:01-21:04 Mazie skatās apkārt un uztraukti sauc vecākus, iespējams, ka kāds no vecākiem ir tuvumā.
Es nupat paskaitīju...pēc gredzenošanas piegādāto zivju (vai putnu) skaits pa dienām - 4, 3, 5, 3, 6, 3, 4, 4, 3, 5 un tad pēkšņi vakar tikai 1 x.
Neizskatās labi. Jūrā gan liels vējš, varbūt grūti kaut ko noķert, vēja zivis visticamāk beidz nārstot. Doma par kaut kādiem tīkliem man arī ienāca prātā tputputpu...vēl es domāju par tiem putnu mazuļiem, kas tika nesti. Ceru, ka nav bijusi kāda saķeršanās...kas zin, kas tie par cāļiem. Tanī pat laikā Durbē Milda arī nesen nebija ligzdā veselu diennakti un viss ok. Kādam no vecākiem tuvākajā laikā būtu jāparādās...
19:54 Abi mazie piecēlušies, sauc vecākus.
20:04 Bose sparīgi trennē spārnus un ķer vēju.
21:01-21:04 Mazie skatās apkārt un uztraukti sauc vecākus, iespējams, ka kāds no vecākiem ir tuvumā.
- Ligzdas gariņš
Labvakar!
aizkadrā noteikti ir kāds no vecākiem jo mazuļi sauc,no 21.00-21.08 intensīvi sauc pēc barības,
pēc manām domām necopē zivis,tāpēc jau bij pēdējās dienas ēdienkartē - putni un to mazuļi....
gan rītu būs labāk
aizkadrā noteikti ir kāds no vecākiem jo mazuļi sauc,no 21.00-21.08 intensīvi sauc pēc barības,
pēc manām domām necopē zivis,tāpēc jau bij pēdējās dienas ēdienkartē - putni un to mazuļi....
gan rītu būs labāk

Jānis Ķ. pieļauj iespēju arī, ka kaut kur tuvumā ir nolaidies svešs ērglis, un mazuļi no viņa diedelē pārtiku. Diedelēšanas sākums.
Ērglēni šādā kondīcijā bez barības var izdzīvot vismaz nedēļu, pusotras, tā kā vēl atliek ticēt, ka rītdiena būs labāka. Jānis savā mūžā vienu reizi ir piekāpis pie ligzdas, kurā ir bijuši divi badā miruši /? tajos laikos eksperīzes netika taisītas/ mazuļi apm. šādā vecumā, bet atkārtoju - vienu reizi. Cerēsim, ka šis nebūs tāds gadījums. Ērgļi var atgriezties jebkurā dienā. Gaidīsim.
Ērglēni šādā kondīcijā bez barības var izdzīvot vismaz nedēļu, pusotras, tā kā vēl atliek ticēt, ka rītdiena būs labāka. Jānis savā mūžā vienu reizi ir piekāpis pie ligzdas, kurā ir bijuši divi badā miruši /? tajos laikos eksperīzes netika taisītas/ mazuļi apm. šādā vecumā, bet atkārtoju - vienu reizi. Cerēsim, ka šis nebūs tāds gadījums. Ērgļi var atgriezties jebkurā dienā. Gaidīsim.
Varbūt svešais ērglis ir iemesls tam, ka vecāki netuvojas ligzdai?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
20.06.
Labrīt!
5.34. Sākusies jauna diena, jaunas cerības.
8.39. Pagaidām bez pārmaiņām, vecāku nav.
Labrīt!
5.34. Sākusies jauna diena, jaunas cerības.
8.39. Pagaidām bez pārmaiņām, vecāku nav.
9.10. Beidzot viens no vecākiem ar kaut kādu ņammu - putnu.

Putna piegāde.
9.14. Notiek cīņa par to, kurš ēdīs pirmais, protams uzvar Bose.
9.22. Bose, cik nu prot atspalvojusi ņammu ēd, Knips protams pīkst un paliek bez ēdiena.

Putna piegāde.
9.14. Notiek cīņa par to, kurš ēdīs pirmais, protams uzvar Bose.
9.22. Bose, cik nu prot atspalvojusi ņammu ēd, Knips protams pīkst un paliek bez ēdiena.

Paldies mīļajam Putnu Dieviņam! Mani nervi šito netur!!!
Fū !!!! Nu jau jāpriecājas ,ka parādījās vecāks ,tas labi .mieru tikai mieru un bez panikas
9.40. Bose jo projām ēd.
Tikko Knips sāk uz kaut ko pretendēt, tā Bose uzurkšķ.
Tikko Knips sāk uz kaut ko pretendēt, tā Bose uzurkšķ.
Labrīt! Vismaz ar vienu no vecākiem viss ir kārtībā, bet viens pienesums vēl neatrisina Knipa badu. Jācer uz vēl kādu medījumu. Lai tiešām putnu Dieviņš un veiksme stāv klāt!
9.59. Knips tiek pie kaut kāda mazumiņa.
10.03. Lasam pēdējos krikumus.
10.03. Lasam pēdējos krikumus.
Last edited by skarleta on 20 Jun 2018 10:12, edited 1 time in total.
10.07. Kaut kas atkal atnests. Knips tiek pie spārna, ko kliegdams plucina.
Labrīt !
Es domāju, ka ar abiem vecākiem viss ir kārtībā, vienkārši trūkst zivju, trūkst medījuma un tāpēc viņi nerādās ligzdā.
Mēs skaitam te stundas, cik mazie nav ēduši vai cik ilgi vecāki nav redzēti, bet viņiem nekāds taimeris galvā nav ielikts, nu neskatās viņi pulkstenī.
Būs viss labi ! Gaidam nākamās ēdienreizes !
Es domāju, ka ar abiem vecākiem viss ir kārtībā, vienkārši trūkst zivju, trūkst medījuma un tāpēc viņi nerādās ligzdā.
Mēs skaitam te stundas, cik mazie nav ēduši vai cik ilgi vecāki nav redzēti, bet viņiem nekāds taimeris galvā nav ielikts, nu neskatās viņi pulkstenī.
Būs viss labi ! Gaidam nākamās ēdienreizes !