Un tagad - rindā stāties !

Man gan liekas, ka viņi tā stāv, lai saule nespīdētu uz knābjiem un būtu kaut cik vēsāks / nebūtu tik ļoti karsts. Bet kāda upīte tur noteikti tuvumā ir.Ligzdas gariņš wrote: ↑17 Jun 2018 15:44 man ir tāda sajūta ka labajā pusē varētu būt netālu upīte vai grāvis,kur vecāks šukstierē,tāpēc mazuļi skatās nemitīgi
uz to pusi un brīžiem ar runājas skatoties,jo kad Gaja nesa ūdeni,viņai pats mazākais laiks aizņēma 5 min.
Mjāāā, bet apskaties uz mazo diedelnieku guzām!Ligzdas gariņš wrote: ↑17 Jun 2018 18:43 16.53.06 atlido Kaupo un baro,izberot veselu lērumu tievos garos - strauta ņēģus![]()
nu gan laiki pienākuši,pirmo reiz redzu tādu skatu ka stārķi neapēd ņammu![]()
Lēmums par šī gada webkameras ligzdu
Iepriecināšu tos „dabas draugus”, kuruprāt par putnu likteni nekas nav jāzina un šī ligzda šogad netiks gredzenota. Iemesli ir divi – es joprojām neesmu saņēmis gredzenus un man esošie ir vairāk vajadzīgi pie citām ligzdām, un, galvenais, lai nekompetences izraisītā histērija par gredzenošanas slikto ietekmi negrautu DD webkameru pozitīvo publicitāti (ne specifiski domājot par stārķi un pilnīgi nemaz nedomājot par to, ko kāds domā par mani) pat teorētiski. Šī ligzda ir riskanti piekļūstama, lai minimizētu risku, to vajadzēja gredzenot jau pirms nedēļas un, tehnisku (piekļuves) iemeslu dēļ tas būtu darāms, tikai uz gredzenošanas laiku atslēdzot tiešraidi. Lai cik profesionāli būtu mani palīgi, kas kāpj pie ligzdām, risku izslēgt es nevaru (un tas palielinās ar katru dienu) un, protams, ja pēc tiešraides atjaunošanas ligzdā paliktu 3 mazuļi ar gredzeniem, histērija būtu neaprakstāma. Zudums ir neiegūta informācija par četriem jaunajiem putniem, kam precīzi zināms šķilšanās vecums un nekādas nojausmas par putnu kondīciju.
Māris Strazds
Labvakar !
Piektdien šie visi kā sinhronie peldētāji skatījās reizē uz labo pusi kaut kur lejā, tad pacēla galvas, uz visi skatījās taisni un vēl pēc laba laika pavadīja kaut ko ar skatienu uz kreiso pusi..un tad izklīda.storkgirl wrote: ↑17 Jun 2018 18:32Man gan liekas, ka viņi tā stāv, lai saule nespīdētu uz knābjiem un būtu kaut cik vēsāks / nebūtu tik ļoti karsts. Bet kāda upīte tur noteikti tuvumā ir.Ligzdas gariņš wrote: ↑17 Jun 2018 15:44 man ir tāda sajūta ka labajā pusē varētu būt netālu upīte vai grāvis,kur vecāks šukstierē,tāpēc mazuļi skatās nemitīgi
uz to pusi un brīžiem ar runājas skatoties,jo kad Gaja nesa ūdeni,viņai pats mazākais laiks aizņēma 5 min.![]()
Mazo uzvedības sakarā - varbūt tā nav "galda lūgsna"..Ligzdas gariņš wrote: ↑16 Jun 2018 14:46 ap 13.10.29 paslīd ēna kameras pusē,mazie raida brīdinošo saukli,
13.10.47 svešs melnais stārķis ielido zarā aiz koka stumbra:
mazie sāk visi korī kļaņčīt barību,bet svešais tik tup zarā un groza galvu,
mazie galīgi balsis pazaudēja šitin ilgi prasot paiku - 16 minūtes bez apstājas
beidzot svešais 13.26.56 aizlido....
Vecāki ir atgriezušies arī ērgļu ligzdā un visticamāk atgrieztos arī šeit.
Paldies par info.d.e. wrote: ↑18 Jun 2018 11:16Vecāki ir atgriezušies arī ērgļu ligzdā un visticamāk atgrieztos arī šeit.
Runa ir par to, ka laikā nav atnākuši pasūtītie gredzeni un gredzenošana aizkavējas. Stārķu bērni aug lielāki ar katru dienu un gredzenojot vienmēr pastāv zināms risks, ka kaut kas var noiet greizi, piemēram stārķēns var izlekt no ligzdas un sekas var būt neparedzamas.