Labrīt!
Visu nakti Suvi pavadīja pie bērna.

05:37

Foruma diskusiju lapā ir skaidrojumsmooda wrote: ↑14 Jun 2018 08:53 Labrīt!
Vai man tik tā izskatās, bet vērojot barošanu, izskatās, ka vecāki tā kā vairāk ēd nekā baro meitēnu. Būtu vairāk laika vērot, bet tiešām izskatās, ka vecāki ļoti mača bērnu. tāpat to lēkāšanu pa zariem, stāvēšanu uz zara , vakardienas sauļošanās (bilde lieliska).
Šī ligzda man ļoooti patīk. neskatoties uz slikto ligzdas stāvokli, ne pa velti viņiem sanāca 1 viena cālisPilnīgi piekrītu tam ka ornitologi varētu vēl sasist tos zarus, kā sākuma konstrukciju, bet laikam jau ka Mūs te neviens tāpat neklausīs. kaut gan šī ligzda ir nedaudz mākslīgi veidota.
LK ir skaidrojums,ka galējas nepieciešamības gadījumā,viņi glābs ērglēnu.Taču ļoti cer,ka to nevajadzēs darītmooda wrote: ↑14 Jun 2018 08:53 Labrīt!
Vai man tik tā izskatās, bet vērojot barošanu, izskatās, ka vecāki tā kā vairāk ēd nekā baro meitēnu. Būtu vairāk laika vērot, bet tiešām izskatās, ka vecāki ļoti mača bērnu. tāpat to lēkāšanu pa zariem, stāvēšanu uz zara , vakardienas sauļošanās (bilde lieliska).
Šī ligzda man ļoooti patīk. neskatoties uz slikto ligzdas stāvokli, ne pa velti viņiem sanāca 1 viena cālisPilnīgi piekrītu tam ka ornitologi varētu vēl sasist tos zarus, kā sākuma konstrukciju, bet laikam jau ka Mūs te neviens tāpat neklausīs. kaut gan šī ligzda ir nedaudz mākslīgi veidota.
Kas šajā gadījumā ir "galēja nepieciešamība"? Tagad, pat ja viņš arī nokristu uz zemes, būtu neprāts viņu mēģināt noķert - viņš jau ir par lielu, lai tik vienkārši dotos rokās. Pie tam vecāki viņu arī uz zemes nu jau izbarotu, un tas būtu normāls dabisks process. Pēc manām domām tas teikums ir ierakstīts lai nomierinātu sakarsušos prātus.
Pievienojiet norādi uz avotu, lūdzu.Raganiete wrote: ↑14 Jun 2018 09:16LK ir skaidrojums,ka galējas nepieciešamības gadījumā,viņi glābs ērglēnu.Taču ļoti cer,ka to nevajadzēs darītmooda wrote: ↑14 Jun 2018 08:53 Labrīt!
![]()
renno wrote: ↑13 Jun 2018 15:41 Dear all,
we will follow the situation in the nest and ready to react if it is inevitable. Nest condition is not goot at all because most of the branches in the nest have been falled down during the last weeks. The nest lean on only one bigger branch of the pine tree and it is now visible from the cam. Additional supports were installed by Urmas in February and these are the last stronghold to keep the nest remains. Hopefully the eaglet manage to stay on the nest remains and find minimal "floor" to grow up.
I will go there only the case if the joungster fall down but hopefully it will never happen. There are also several pine branches below the nest. To build up the nest it will cause long 2-3 hours disturbance of Suvi and Sulev (15-20 hrs without food for the eaglet) and therefore we are not rushing there to support the nest.
Chick is feeded sufficiently by the adults and will make more voices when growing up. Also, there is very good feeding area with plenty of fish and Sulev is good fisherman as we can see.
Fingers grossed!
Renno
Jā,tā es arī sapratu,ka viņi tur dosies tikai,ja ērglēns nokritīs.Dosies ,lai novērtētu situāciju un ja putns sēdēs zaros,tad tur viņš arī sēdēs.Vismaz es tā sapratu,jo nedomāju,ka kāds skraidīs pa mežu un viņu tvarstīs.(Atceros,ka Amerikas ērglēnu tomēr noķēra,jo bija savainots un izglāba.)MĀRIS wrote: ↑14 Jun 2018 09:59 Labrīt!Kas šajā gadījumā ir "galēja nepieciešamība"? Tagad, pat ja viņš arī nokristu uz zemes, būtu neprāts viņu mēģināt noķert - viņš jau ir par lielu, lai tik vienkārši dotos rokās. Pie tam vecāki viņu arī uz zemes nu jau izbarotu, un tas būtu normāls dabisks process. Pēc manām domām tas teikums ir ierakstīts lai nomierinātu sakarsušos prātus.
Mīlīši. Es patiešām izsaku tikai savu redzējumu uz lietām, notikumiem.
pielieku tulkojumulianaliesma wrote: ↑14 Jun 2018 10:08
https://www.looduskalender.ee/forum/vie ... 71#p594871renno wrote: ↑13 Jun 2018 15:41 Dear all,
we will follow the situation in the nest and ready to react if it is inevitable. Nest condition is not goot at all because most of the branches in the nest have been falled down during the last weeks. The nest lean on only one bigger branch of the pine tree and it is now visible from the cam. Additional supports were installed by Urmas in February and these are the last stronghold to keep the nest remains. Hopefully the eaglet manage to stay on the nest remains and find minimal "floor" to grow up.
I will go there only the case if the joungster fall down but hopefully it will never happen. There are also several pine branches below the nest. To build up the nest it will cause long 2-3 hours disturbance of Suvi and Sulev (15-20 hrs without food for the eaglet) and therefore we are not rushing there to support the nest.
Chick is feeded sufficiently by the adults and will make more voices when growing up. Also, there is very good feeding area with plenty of fish and Sulev is good fisherman as we can see.
Fingers grossed!
Renno
Cienījamie visi!
Mēs sekosim ligzdas stāvoklim un būsim gatavi reaģēt, ja tas būs neizbēgami. Ligzdas stāvoklis vispār nav labs, jo lielākā daļa ligzdas zaru pēdējās nedēļās ir nokrituši. Ligzda turas vienīgi uz viena lielāka priedes zara, kas tagad ir redzams no kameras. Papildus atbalsta zarus februārī uzstādīja Urmass, un tie ir pēdējie balsti, kas saglabā ligzdas atliekas. Cerams, ka ērglēns iemanīsies palikt pie ligzdas atliekām un atrast minimālu "grīdu", lai izaugtu.
Es braukšu tur tikai tad, ja ērglēns nokritīs, bet cerams, ka tas nekad nenotiks. Zem ligzdas ir vēl vairāki priedes zari. Lai uzbūvētu ligzdu, būtu nepieciešamas 2-3 stundas, kas radītu traucējumus Suvi un Sulevam (15-20 stundas ērglēns bez ēdiena), tāpēc mēs nemetāmies atbalstīt ligzdu.
Cālis tiek vecāku pienācīgi barots un augot padod balsi vairāk. Turklāt tur ir ļoti laba barošanās vieta ar lielu zivju daudzumu, un Sulevs ir labs zvejnieks, kā redzam.
Turam īkšķus!
Renno