Made wrote: ↑10 May 2018 10:40
Vērotāja,
puke,
Simba, vai bijāt tur? Varbūt kāds cits bija un var padalīties iespaidiem?
Vērotāju neredzēju, Puke bija, es biju, Jamsis bija

Pa gabalu redzēju arī dabasSkaņas un klātienē iepazinos arī ar IlzeP
Lielais sarunu temats bija par to, ka kameru vērošana iet roku rokā ar sabiedrības izglītošanu, par to, kā mainās cilvēku zināšanu līmenis, vērojot kameras. Tika mēģināts ieskicēt psiholoģisko portretu, bet es biju pārāk duma - tā arī nesapratu, kas es esmu par portretu

Uzķēru tik to, ka dabas vērotāju fundamentālā kopējā iezīme ir atvērtība pārmaiņām (pretstats dogmatismam). Uzsvars tika likts uz to, ka par laimi mums nav bijuši tādi spilgti notikumi, kas paģērētu iejaukšanos putnu dzīvē, un par laimi mēs mierīgi līdz šim esam varējuši vērot bez sabiedrības protestiem, ka "vajag tā,bet iesaistītie tā nedara". Piemēram, ka mums nav bijis jādiskutē, vai no 4 cāļiem ligzdā viens ir jāizceļ un jāizbaro pašiem. Jo kameras savā būtībā tomēr iet roku rokā ar dabīgajiem procesiem dabā, kuros mums ir tā priekšrocība ielūkoties, bet neiejaukties. Saistībā ar šo Jānis minēja, ka visticamāk Durbes ligzdas mazuļi šogad netiks gredzenoti (viņam tā izklausījās sāpīga pieredze).
Jānis Ķuze, saistībā ar sabiedrības informētību un iesaistīšanu, dalījās skumjās pārdomās par mežizstrādes ierobežojumiem ligzdošanas sezonā - ka, ņemot vērā cilvēku skaitu, kam sāp sirds par putniem un kas ikdienā vēro kameras, tie 10 000 bija domāts, ka savāksies vienā mirklī. Rezultātā vēl joprojām vācam, un tad ir jautājums - ko tad neesam izdarījuši līdz galam? Jeb - kam tad ir jānotiek, lai sabiedrībai tas tomēr būtu svarīgi?
Jamsis jau ieziņoja, ka šobrīd par niedrēm tiek meklēta dumpju ligzda
Fonā visu laiku gāja Durbes tiešraides kamera - tas bija forši
Tas īsumā no maniem atmiņu un iespaidu apcirkņiem, kas pārklājas ar tikko pukes ielikto ziņu, bet ārā nedzēsīšu