Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Labrīt, lianaliesma
Man te vīrs piecēlās, parādīju viņam bildes, viņš saka, ka tā nevar būt zemūdene un, ka zemūdeņu augšējā daļa izskatās pilnīgi citāda.
Viņš nezin vai tajā regionā dzīvo vaļi, bet ja dzīvo, tad drīzāk jau tas varētu būt valis.
Tāds ir vīrišķa viedoklis.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Interesanti, vai ne, bet kur mēs varam uzzināt par vakar vakaru vairāk?
6.11
6.30
Last edited by Lianaliesma on 18 Dec 2013 14:12, edited 1 time in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
lianaliesma, vienīgais ko varu iedomāties, ir rakstīt vēstuli O.Higins vācu bāzei vai arī Martinam Gundam, kam pieder tās kameras.
Vēl jāpaskatās tai viņu forumā, atceries, kad liku ziņu par Dominikāņu kaiju, liku atsauci uz ziņu viņu forumā. Tur cilvēki ilgus gadus skatās, varbūt viņiem ir adekvāts viedoklis par šo noslēpumaino "kaut ko"?
Man jāskrien uz darbu, pusdienlaikā varētu būt laiks pieslēgties. lianaliesma, ja ir laiks, to manu komentāru par kaiju nebūs grūti atrast - tur saite uz forumu.
Šorīt
Aizrakstīju uz martingrund e-pastu un aizsūtīju fotouzņēmumus...
19.decembris
Labrīt!
Vērotāj, forumu kā tādu neatradu, var ievietot fotogrāfijas un cilvēki komentē...vāciski nesaprotu, ievietot bildi nemācēju, nevarēju piereģistrēties...
7.11
8.41
Vērotāj, varbūt pamēģini Tu, vakar to visu izdarot, man tomēr neizdevās. Bet paskaidrojumu, kāpēc neizdevās, nesapratu.
9.45
Man izskatās pēc kaut kā nedzīva, regulāras formas.
Kad tikko to ieraudzīju, pirmā doma bija par vali, kolēģi vakar arī nonāca pie tā paša. Uz tās muguras, ja labi ieskatās, ir redzamas svītras.
Ir redzama it kā piltuve apkārt, tas nozīmē, ka tas kas ir zem redzamās daļas ir ļoti liels un, ka tas iet lejā ūdenī diezgan lielā ātrumā. Lai izveidotos piltuve, tas priekšmets pēc izmēriem var būt valis, zemūdene vai ļoti liela grimstoša kuģa pēdējā virs ūdens palikusī daļa.
- Liela kuģa tur nebija, es ieskatījos iepriekšējā kadrā pirms pusstundas, jūra visapkārt bija gluda.
- Zemūdene tā nav, vīrieši saka, ka zemūdeņu augšas izskatās pilnīgi citādāk. Arī es pagūglēju, skaidrs, ka tā 100% nav zemūdene.
- Vēl varētu būt versija par apgāzušās aisberga apakšējo daļu, bet šī versija atkrīt tā paša iemesla dēļ kā kuģis - 30 minūtes pirms šī kadra uz ūdens nekā nebija.
Nu kas vēl varētu liels peldēt pa ūdeni un strauji iet dibenā, tik strauji, lai radītu sev apkārt piltuvi? Tikai kāds dzīvnieks vai zivs. Vai tas ir zilais valis, kuprvalis, dienvidu valis vai kāds cits ... laikam nekad neuzzināsim, ja vien neieraudzīsim vēl kādreiz ārā no ūdens lielāku viņa daļu.
p.s. izlaboju vārdu "voronka" uz piltuvi, lai gan šis vārds ir ne gluži precīzs, bet toties latvisks.
Par objektu. Varētu būt valis, bet izskatās pārāk regulārs aplis. Turklāt valim peldot, viņa dažādās zem-ūdens daļas veidotu to "voronku" arī dažādāku, viļņaināku ap virsūdens esošo daļu. Attēlā voronka ir stipri pareiza.
lianaliesma, baidos, ka mēs 100% atbildi neuzzināsim nekad. Mēs varam tikai minēt kas tāds liels varētu būt ūdenī starp Čīli un Antarktīdu. Variantu īpaši daudz jau nav - vaļi, zemūdenes, kuģi, aisbergi. Varbūt Tev vēl kas nāk prātā, nevis par konkrēto būtni, bet vispār?
Tur blakus tā militārā bāze, varbūt tomēr zemūdene? Varbūt zemūdeni arī kaut kā var pagriezt, lai veidotos šāda apaļa virsma? Mani tikai mulsina, ka tas ir salas krasts, zemūdene tik tuvu krastam? Diez vai.
Vērotāj, Iedomājos kaut kādu tehnisku pētniecības aparatūras nesēju, tādu kā batiskafu, esmu redzējusi tādus apaļus, nirstošus un pārvietojošos bunduļus (un kara bāzē tādi noteikti ir) dokumentālajās filmās par okeānu pētniecību. Kaut kā tiem pētniekiem aparatūra zemūdens skaņu pasaules izpētei ir jāpārvieto, jāapkopj, jāpārrauga, kā gan citādi viņi tur varētu pētīt kā zem ūdens. Tēmas 2.lapā ir saiti un bilde, demonstrējoša šīs pētniecības daudzveidību. Nekas mistisks tas nevarētu būt, turpat līdzās stāv cilvēks. Izskatās kā darba process.
This blog follows the breeding season of Gentoo penguinsat the Gars O'Higgins research facility, as well as the King, Adelie, and Gentoo penguins at South Georgia Island. This blog will consist of images taken from the nesting site at O'Higgins Station, the surrounding area on the Antarctic Peninsula, and the beach on South Georgia Island. http://wiinterrr.blogspot.com/2013/12/g ... art-3.html
Pingvīnu apmešanās vietas reģionā
lianaliesma, es atkal par savu, bet redz, ka vaļi tur tomēr ir!
p.s. bet vispār esmu ļoti priecīga, ka mēs šogad tā pievērsāmies šai kamerai.
Tik daudz jauna un interesanta. Nu kaut vai kad viņi sildija bedrītes, likās, ka tūlīt tur dēs olas. Bet izrādījās, ka viņi silda, lai no turienes paņemtu akmentiņus un uzrkrautu ligzdas kaudzīti. Un mums vēl priekšā bērnu laiks, kas nesīs jaunas zināšanas un arī pārsteigumus.