Te ir redzams Urmasa komentārs, ko es citēju, un pieminētās 2 bildes:
http://www.looduskalender.ee/forum/view ... 60#p571260
"tobrīd mums bija stipri jāsteidzas, lai līdz tumsai pabeigtu, un es biju kokā. Ains aizmirsa uzņemt fotogrāfijas, tikai pie pašām beigām pāris uzņēma (tad jau bija diezgan tumšs).
Nav redzama jaunā ligzda, tikai atbalsta kārts. Mākslīgā ligzda ir aiz vecās ligzdas paliekām (apmēram puse no tās nokrita, bet otrā daļa, iespējams, palika kokā tāpēc, ka bija sasalusi). Tāpēc es nolēmu uzcelt jaunu ligzdu blakus vecajai, tā kā bija iespējams izmantot citu lielu zaru kā atbalstu ligzdai kreisajā pusē, bet labo pusi atbalsta konstrukcija, kas daļēji redzama Aina attēlā. Es aizmirsu arī palūgt Ainim padot man augšā fotokameru. Atvainojiet! Saprotu labi, ka cilvēki (arī es) gribētu redzēt situāciju pirms un pēc tam. Ligzdas materiāls tika ņemts no kokā palikušās vecās ligzdas daļas, bet egļu zari speciāli savākti no krituša koka un no tiem uzbūvēts ligzdas pamats. Ceru, ka Kārlim nebūs apjukums par to, ka nav izmantoti ierasti pareizie būvmateriāli..
Labajā apakšējā stūrī ir redzama vecās ligzdas lielās zara daļa. Iespējams, ka stārķi tur stāvēs (ja viņi pieņems manu ligzdas rekonstrukciju).
Horizonts (un vertikāli koki fonā) nav precīzi, iespējams, ka skrūvju nostiprināšanā ir mazliet nobīdījies leņķis, es pēc skrūvju nostiprināšanas vairs to vairs nepārbaudīju. Mikrofons atrodas nākamajā lielākajā zaru virs ligzdas aptuveni 1,8 m (tāpat kā pagājušajā gadā). "
Gribējās paskatīties, kā ir, kad iztaisno horizontu – centrālie koki pagriezās taisni pie 3 grādu leņķa, bet ligzda vienalga izskatās slīpa. Cerams, ka tas tieši palīdzēs to pieņemt, jo kā tad nu pēkšņi lai iedzīvojas pavisam taisnā ligzdā, ja cik gadus jau pierasts pie slīpuma
Un vēl nez kāpēc jādomā par to, vai viņiem griesti nav par zemu pielidošanai un vai varēs ligzdā pāroties..

tie zari, kas nokarājas, jau ir smuki, bet varbūt traucēs..