17.22 Visa ģimenīte mājās pilnā sastāvā.

Feja, man jau ilgāku laiku nepazūd sajūta, ka mēs visu laiku (katru sezonu!) mēģinām pierādīt, ka Harieta nav rūpīga vai laba mamma vai ērgļu dāma.. Visu laiku kaut ko ar ko salīdzinām.Feja wrote: Cik nu līdz šim vērots, tad ir interesanti, ka Harieta reti pati lido zvejā un vispār barības sagādē bērniem maz piedalās. Dažādas tās ērgļu mammas.![]()
Harietai labs vīrs.![]()
Nu piedod Sunshine, bet es abas ligzdas vēroju vienlaicīgi (kāpēc iesāku komentēt Harietu, Tu arī zini) un nekritizēju nevienu no ērglenēm. Vienkārši es tā redzu. Un neesmu rakstījusi, ka Harieta ir "slikta", bet tikai savādāka. Ja būtu iespējams vērot vēl 3 baltgalvas ērgļu ligzdas, tad droši varētu apspriest vēl kādu pieaugušo ērgļu uzvedību, savstarpējās attiecības. Džuljetas ligzdā it kā abi vecāki nes barību, bet Džuljeta stipri vairāk. Harietas ligzdā M15 vairāk gādā zivis un zaķus un baro arī bērnus. Romeo retāk baro ērglēnus kā M15, bet tāpēc Romeo nav slikts ērgļu paps. Tu par daudz saasināti visu uztver.Sunshine wrote:Feja, man jau ilgāku laiku nepazūd sajūta, ka mēs visu laiku (katru sezonu!) mēģinām pierādīt, ka Harieta nav rūpīga vai laba mamma vai ērgļu dāma.. Visu laiku kaut ko ar ko salīdzinām.Feja wrote: Cik nu līdz šim vērots, tad ir interesanti, ka Harieta reti pati lido zvejā un vispār barības sagādē bērniem maz piedalās. Dažādas tās ērgļu mammas.![]()
Harietai labs vīrs.![]()
Nu tā vienkārši nav taisnība. Harieta ir ļoti rūpīga!
Nav vienīgais tikai M15 "labiņais". Harieta ļoti daudz laika sildīja oliņas ligzdā (M15 7-8 h, pārējās 16 vienmēr Harieta); viņa iesākumā bieži nesa ēdamo - dažas dienas tieši viņa atnesa 3 reizes medījumu, bet M15 tika 1. Man tagad negribas meklēt, bet tā ir bijis vairākkārt! Arī pagājušajā sezonā.
Jau no pirmās dienas vēroju šo ligzdu - Harieta par bērniem rūpējas tikpat labi, ja vēl ne labāk kā M15! Nu kāpēc visu laiku jāsalīdzina - Harieta ar M15, Harieta ar Džuljetu.. Visu laiku Harieta ir "slikta", salīdzinājumā ar citiem - tad sper vīram, tad bērnus nebaro un nerūpējas.
Starp citu, ja godīgi - Harieta ir daudz temperamentīgāka un interesantāka manā skatījumā nekā Džuljeta! Bet tas tikai mans personisks, subjektīvs viedoklis. Un "speršana" u.t.t, kā šogad varējām lasīt, ir patiesībā ļoti būtiska - tie ir aicinājumi uz pārošanos, ērgļu satuvināšanās rituāli, kas palīdz piesaistīt tēviņu.
Un Harieta ir ĻOTI LABA MAMMA.
Šis attēls ir kā kvintesence šīs ligzdas pavērsienā uz veiksmīgu ligzdošanu un mums - uz patīkamu vērošanu.Sunshine wrote:Vēl pāris skaistu bilžu ar mazajiem (nu jau drīz lielajiem!), jaukajiem ērglēniem. /foto: Marti Lord/