Dažāda informācija par melnajiem stārķiem 2019-2025

Ciconia nigra - Black Stork
storkgirl

Re: Aktivitātes melno stārķu aizsardzībai

Post by storkgirl »

Pieejama jauna lasāmviela Gorī :)
http://www.goris.lv/dazas-zinas-par-2017-gadu/
Last edited by storkgirl on 25 Jan 2018 15:18, edited 1 time in total.
forelljjanka

Post by forelljjanka »

StrazdMāris savā elementā! :lol: Es to par aptauju,jo biju viens no tiem 11 :) Nu nederēja man tie pārējie 3 varianti,ne no bildes var saprast ,ka tas ir T,labi,guļošs stārķis,bet ja nu viņš perē? ;) Secinājums,ar attēlā redzamo info ,man nepietiek. :D Esmu redzējis melno stārķi baltā stārķa ligzdā,zivjērgļa ligzdā ,pat uz plikiem KalvānAigara dēļiem(mākslīgās ligzdas pamats zivjērglim),tātad,tas nav pamats veidot tur mikroliegumu,savukārt,pat ja attēlā redzamais stārķis ir vientuļš T,ap konkrēto ligzdu ,var un vajag veidot ML! Pat ja mums izbeigsies visi melnie stārķi(tpū,tpū ,tpū par kreiso plecu)būs nosargāts pamatīgs skaista meža gabals(melnā stārķa gadījumā tas ir MEŽS,ar lielo burtu,tas nav mazais ērglis ,kas ligzdo arī šķībā eglītē kaut kādos kuitos(sinonīms vārdam-krūmi DR Kurzemē ;) ).Tā kā,katrs mēs skatāmies uz aptauju no sava skatu punkta,ja gribiet saucat to par interpretāciju.Būtībā jau tā arī neatspoguļoja "tautas"viedokli,to aizpildīja tikai cilvēki, kam ir interese par melno stārķi,ieliekot to kaut kādos Delfos, vairums izvēlētos pēdējo punktu.Diemžēl ! :(
Joprojām gaidu kādu ligzdu akciju sev tuvāk(Saldus)uz Latgali 2-as dienas,diemžēl man par dullu(ne fiziski,ligzdu meklējumos dienā nostaigāju 20-25 km ;) ),biju arī abas pagājušās brīvdienas,atradu divas ligzdas(mazērglis/klijāns) un konstatēju,mežus izcērt fenomenālos tempos!!! :o Plānojot maršrutus pētu Google Maps,satelītattēlā foršs mežs,dabā kailcirtes 10-tiem hektāru platībā(vienā arī klijāna ligzda atstāta ekokokā,tā 3-šā).Šajā aspektā-Ķemeri man derētu! :)
Nobeigumā vēl viena,ligzdu meklētājiem svarīga ziņa,ar ko saskāros sestdien!Šobrīd Latvijas mežos intensīvi medī!Pirmkārt,ejot mežā velciet kaut ko spilgtās ,nedabīgās krāsās(der kaut vai vestes,bet labi arī cepures),otrkārt ,izdzirdot dzinējus ejiet tiem pretī,satiekat un noskaidrojiet ,kur stāv masts,nekādā gadījumā netuvojaties mežmalai vai izcirtumiem,mednieki protams tīšam pa cilvēkiem nešauj,taču medījumam netrāpījušās lodes lido tālāk, jums atrodoties mežā,koki tās apturēs. Ne žagariņa turpmākos meklējumos! ;)
d.e.

Post by d.e. »

forelljjanka, paldies par atgādinājumu par medībām ! :)
Jā, tagad medību sezona, bet mūsu kompānijā vienīgais spilgtais punkts bija M.Strazda cepure...pārējie bijām kā snaiperi nomaskējušies.
Sestdien dzirdējām vienu šāvienu, bet tas tputputpu bija kaut kur ļoti tālu. Svētdien pie meža sastaptais tuvējo māju saimnieks stāstīja, ka sestdien tur bijušas medības un divi dzinējsuņi aizmetušies pakaļ kuilim un pazuduši, teica, lai padodam kādu ziņu, ja ieraudzīsim, bet mēs diemžēl suņus nesatikām.
Simba

Post by Simba »

Sveiciens :P

Šā gada 7.februārī es rīkošu uzkopšanas meistarklasi ar mērķi - vākt ziedojumus tieši melnā stārķa atbalstam :P
Visa no meistarklasēm iegūtā naudas summa tiks izmantota ar melnā stārķa aizsardzību saistītos jautājumos.
Pieredze rāda, ka ieguvums no meistarklasēm tiešām ir vērtīgs, tādēļ aicinu forumiešus, kam ir interese un vēlme, pieteikties un tādējādi pie viena atbalstīt arī mērķziedojumu vākšanu stārķu atbalstam ;)
Mājas tīrīšana VAR būt vienkārša un ātra, turklāt ar ilgstošu un patīkamu efektu.
Vēlies uzzināt, kā?
Piesakies ikdienas uzkopšanas meistarklasei, kurā stāstīsim par knifiņiem, kā padarīt savu ikdienas uzkopšanu vieglu un patīkamu, turklāt izmantosim dabai draudzīgus un pilnīgi ekoloģiskus uzkopšanas līdzekļus.
Ja Tev kaut reizi ir bijusi sajūta, ka telpu uzkopšana ir kā nemitīga cīņa ar putekļiem, kurā nav iespējams uzvarēt, šī meistarklase ir domāta tieši Tev! Tā noderēs gan privātpersonām, kas vēlas atvieglot un padarīt patīkamu savu mājas uzkopšanas rituālu, gan uzņēmumu pārstāvjiem, kas vēlas pilnveidot vai uzlabot savu apkopēju darbu.
Meistarklasē stāstīsim:
• kas veido uzkopšanu,
• kāda loma ir atbilstoša inventāra izvēlei
• kā pareizi lietot tīrīšanas līdzekļus, lai tie savu darbu veiktu patiešām efektīvi un samazinātu fiziska darba nepieciešamību,
• kādas ir atbilstošākās un efektīvākās tīrīšanas metodes dažādiem netīrumu tipiem,
• kā atpazīt uzkopšanas līdzekļus pēc to īpašībām un atrast sev piemērotāko,
• būs arī praktiski demonstrējumi, lai uzskatāmi redzētu tipiskākās kļūdas un to iespējamos risinājumus.
Meistarklase notiks 07.februārī, plkst. 18.00, SemaraH Hotel Metropole, Aspazijas bulvārī 36/38, Rīgā. Tās ilgums apuveni 3 stundas, atkarībā no cilvēku skaita un jautājumu daudzuma.
Cena 20.00 eur. Visi meistarklasē nopelnītie līdzekļi tiks ziedoti Latvijas melno stārķu aizsardzībai.

Šīs informācijas publicēšana šeit ir saskaņota ar dabasdati.lv portāla koordinatori Ilzi Priednieci.
Last edited by Simba on 27 Jan 2024 21:17, edited 1 time in total.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

d.e. wrote: ...pārējie bijām kā snaiperi nomaskējušies. ...
Nūūūū! Es speciāli mājās sameklēju viskošāko....!!! Un šitā izblamēt, pataisīt par snaiperi! :twisted: :P
Image

P.s. Par braukšanu pagaidām nemāku neko teikt. :roll:
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
d.e.

Post by d.e. »

MĀRIS wrote:
d.e. wrote: ...pārējie bijām kā snaiperi nomaskējušies. ...
Nūūūū! Es speciāli mājās sameklēju viskošāko....!!! Un šitā izblamēt, pataisīt par snaiperi! :twisted: :P
Eu, bet tiešām bija tak tāda arī Tev! :shock: Kāpēc es atcerējos tikai tavu maskēšanās tērpu, nevis cepuri ?! :shock: :lol: Laikam tāpēc, ka regulāri pazudi man no redzesloka ! :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

forelljjanka wrote: StrazdMāris savā elementā! :lol:
Labi, ka kāds reizi pa reizei uzjundī no apziņas snauda... :lol:
forelljjanka wrote:.....
Nobeigumā vēl viena,ligzdu meklētājiem svarīga ziņa,ar ko saskāros sestdien!Šobrīd Latvijas mežos intensīvi medī!Pirmkārt,ejot mežā velciet kaut ko spilgtās ,nedabīgās krāsās(der kaut vai vestes,bet labi arī cepures),otrkārt ,izdzirdot dzinējus ejiet tiem pretī,satiekat un noskaidrojiet ,kur stāv masts,nekādā gadījumā netuvojaties mežmalai vai izcirtumiem,mednieki protams tīšam pa cilvēkiem nešauj,taču medījumam netrāpījušās lodes lido tālāk, jums atrodoties mežā,koki tās apturēs. Ne žagariņa turpmākos meklējumos! ;)
Paldies, forelljjanka, par tādu lietu pat nebiju iedomājusies :roll: Un Simba pagājušajā reizē bij īpaši maskējusies baltajā tērpā, ar trešo piegājienu tikai saskatīju uz sniega fona... :lol:
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt!
Simba wrote:Labrīt :P

10.februārī melno stārķu ligzdu meklēšanā piedalīsies:
Simba (ir auto)
Māris Strazds
Ieinteresētā
Storkgirl
Vabolīte

Kur tieši meklēsim, to izlemsim pēc 5.februāra, vadoties pēc laikapstākļiem ;)

Interesenti, lūdzu piesakieties :D
Beidzot es arī esmu nobriedis šai pastaigai pa mežu, līdz ar to ir vēl četras vietas transportā. :P
puke

Post by puke »

Savu atbildi došu pēdējā mirklī, jo tajā nedēļas nogalē visādi svētki vēl jāiemāna... Laikam atkarībā arī kur brauksiet. Lai cik ļoti man gribētos nokļūt Viļakā, vēl vairāk man būtu svarīgi laicīgi būt atpakaļ.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Izskatās, ka laika apstākļi būs pateicīgi Viļakai. :P
https://www.yr.no/sted/Latvia/Vilaka/Vi ... arsel.html
Simba

Post by Simba »

Labrīt :P

10.februārī melno stārķu ligzdu meklēšanā piedalīsies:
Simba (ir auto)
Māris Strazds
Ieinteresētā
Storkgirl
Vabolīte
Mūsu Māris

Kur tieši meklēsim, to izlemsim pēc 5.februāra, vadoties pēc laikapstākļiem ;)

Brīvas 4 fantastiskas vietas burvīgiem cilvēkiem :P :P :P
Interesenti, lūdzu piesakieties :D

UN! Mums tak arī šoreiz būs burvīgā mežā vārītā zupa :!:
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

MĀRI,tu tak tiešām i traks,pērsies uz Viļaku :shock: :o /tikai un vienīgi labajā nozīmē ;) /
vai pareizi sapratu,ka otrais brauciens ir 24 vai 25 februārī,ja jā tad es jau sēžu braucamajā :D
bet 10 diemžēl ielikts strādāt,mēģināšu pamainīties,bet cerību maz...
Simba

Post by Simba »

Ligzdas gariņš wrote:MĀRI,tu tak tiešām i traks,pērsies uz Viļaku :shock: :o /tikai un vienīgi labajā nozīmē ;) /
vai pareizi sapratu,ka otrais brauciens ir 24 vai 25 februārī,ja jā tad es jau sēžu braucamajā :D
bet 10 diemžēl ielikts strādāt,mēģināšu pamainīties,bet cerību maz...
Jā, tā bija - ticamākais jau, ka 24.februārī, ja ne tas rozā kaķis, lai pa svētdienu var athodņaku sarīkot :lol:
Ieinteresētā

Post by Ieinteresētā »

MĀRIS wrote:Izskatās, ka laika apstākļi būs pateicīgi Viļakai. :P

Redz kā tie laika apstākļi mums nelabvēlīgi mainās katru dienu.
Simba

Post by Simba »

Ieinteresētā wrote: Redz kā tie laika apstākļi mums nelabvēlīgi mainās katru dienu.
Tev šķiet, ka nelabvēlīgi? Man jau gribētos pat vēl lielākus mīnusus pirms tam, lai dumbrājs tiešām sasalis un ir mazāks risks izlauzties kādam ledum cauri. Atceros no pēdējā brauciena, kur it kā ledus bija pa virsu, bet siltās zemes straumes to kausēja un itin ērti varēja tam cauri izlūzt. Tas purvājs, kuram malāmies cauri, spīd mums arī Viļakā, un pat vēl lielāks - tāpēc tur tiešām nepieciešams kreftīgs ledus.
Ieinteresētā

Post by Ieinteresētā »

Es runāju par to, ka ar katru dienu tie mīnusi arvien mazāki paliek. No solītajiem -18 grādiem nu jau virs tikai -13. Kas būs tālāk? Tas jau ir nepietiekoši Viļakai! :oops:
Simba

Post by Simba »

Ieinteresētā wrote:Es runāju par to, ka ar katru dienu tie mīnusi arvien mazāki paliek. No solītajiem -18 grādiem nu jau virs tikai -13. Kas būs tālāk? Tas jau ir nepietiekoši Viļakai! :oops:
Aa, sapratu Tavu domu, piedod :D
No otras puses - ja jau būs piesalis un grādi pa dienu būs mīnusā 4-5, tad nez vai būs atsalis tas, kas iepriekš sasalis...
Bet zin kā - es nākamnedēļ Mārim padošu ziņu, palūkošu, uz kuru pusi viņš pats sliecas, tad iepostošu šeit :P
Savādāk - mēs jau te varam mērīt tos grādus, bet īsto ainu jau zin tik pats Strazdu Māris, kā grādi ies kopā ar to dūksnāju :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labdien.
Sals pieturas visu nedēļu, pat padsmit grādos - domāju, ka staigājami būs visi purvi. :roll: :P
Image

Lai gan vairāk zināšanas, pieredze, ir par atklātiem ūdeņiem, upēm un ezeriem - purvs tomēr ir kaut kas cits. :roll:
Simba

Post by Simba »

Tas ziemeļu vējš gan mani īpaši nesajūsmina, ja vien man acīs nešilierējas :shock:
Jācer, ka sagriezīsies no citas puses :lol:
Ieinteresētā

Post by Ieinteresētā »

Nobijies no "svak vind"? :lol:
Mežā jau tos 2m/s nemaz nejutīs. ;)
Post Reply

Return to “Melnais stārķis”