Diskusijas

Vērotāja

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

No atbildēm skaidrs, mājas kaķim 100gr ir daudz :P Bet viņi jau siltā istabā dzīvo.
Laikam ielas kaķim būtu jāliek kaut kur 150-200 gr.

Padomāju, ka var jau arī sauso apliet ar ūdeni un uzbriedināt. Atceros, ka tā esmu darījusi, kad kucēnus tikko sāk ar sauso barot.
Īsti jau šiem nav kur to ūdeni ņemt, tikai sniegu grauzt. Atstāt ūdensbļodu arī nav jēgas, jo sasals.

Paņēmu Kitiket un Friskies barības bundžas, kas nu lielveikalā bija. Laikam jau nekas pārāk ekskluzīvs tajās bundžās nav.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Zinta

Post by Zinta »

Ar konserviem vispār neiesaka barot, jo vairāk no lielveikalu lētā gala, kaut arī ir ielas kaķis. Konservi sasalst, ja uzreiz izēd vēl nekas, bet ja paliek pāri, tad lieki iztērēta nauda. Labāk sausā, jo kaķi vispār maz dzer un ūdeni var ieliet bļodiņā blakus, ja gribēs, padzersies.
Arī krāsainie graudiņi ir ??? Es saviem ciemiņiem pērku sveramo Josera Clasic, kuru nesmādē arī mans Pēcis, starp citu, viņš arī pārvācās uz manu māju pēc paša izvēles, jo ar kaimiņmājas īrniekiem atnāca, bet tajā mājā iekšā negāja. Gadu nodzīvojās pa āru, nakšņoja lievenī, gulēja zem rozes un tikai pēc mana vecā Princīša aiziešanas sāka palikt istabā.
Šis minkāns arī neizskatās pēc bomzīša, ļoti smuks.
Sauso barību labāk neslapināt, tādu uzbriedušu ēd nelabprāt un daudz paliek. Var iebērt trauciņā pa saujai, jo, ja paliek neapēsta, sīļi un žagatas arī cienājas un tāpēc labāk tālāk no grēka ;)
Hildina

Post by Hildina »

Mans kaķis ēda 100 g mīksto barību un apmēram tikpat sauso ,toties vinš ēda to,ko daudzi neēd - tomātus,gurķus,melones, olas,kartupeļus un piparkūkas
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ja jau divi kaķu pazinēji neiesaka dot konservus, tad tā arī darīšu. Nopirkšu sauso Joseru.

Tas kaķītis tiešām ir ļoti skaists, kažociņš ir tumši pelēks, biezs. Pelēkums nav brūngans, bet tāds pavisam pelēks.
Var jau būt, ka viņš arī gribētu nākt iekšā mājā, bet manai vācu aitu kucei šajā sakarā ir cits viedoklis. Viņa nav pagalma suns, dzīvo mājā un pagalmā iet tik cik grib. Varbūt ar laiku viņi saradīs viens ar otru?
Pelēkais mincis jau no vasaras otrās puses pie mums mēdza ieklīst, Irika divas reizes viņu ir uzdzinusi kokā. Bet tikai tagad, sākoties aukstumam, viņš sāka uzstājīgi prasīt ēst, vienkārši nostājas priekšā mašīnai un vai nu brauc virsū vai baro. Braukt virsū dzīvniekam mani uzskati neļauj, nācās barot :P
Simba

Post by Simba »

Kad es no pagaidu mājām ņēmu savu Marsēnu (to pašu pusredzīgo, kurš no balkona lidot mācījās), Marsēja pagaidu māju devēja piekodināja, lai es Marsītim bez sausās ik pa laikam iedodu arī konzervu. Tā nu arī tagad baroju savējos izlutušos un izlaidušos delverus ar Joseru un konzerviem (no labā gala - veikalu plaukti ir tiešām fufelis. Bāzē pērku pa 1,49 eur 400g bundžu). Tavā gadījumā minkāns būs pateicīgs arī par sauso barību, tas tiesa. Bet reizi vai divreiz nedēļā, ja ir luste, vari palutināt :D

Bet! Ko es Tev gan silti iesaku - noliec tam smukulim kādu kartona kasti vismaz ar sienu iekšā un caumurtiņu sānā, kur no lietus un sniega paslēpties. Aptin ar kaut vai maisu no ārpuses, lai mitrumu izolētu, ideāli, ja putoplastu arī vari ielikt - kaļu bērns būs bezgala pateicīgs ;) Ko smagsvaram - īsti šobrīd nezinu, bet viņam pavisam noteikti ir nepieciešams kaut kas.
Mana ielas kaķene Reja, kas šobrīd pie manis pagaidu mājās, uz ielas izgājusi, zina, ka zem motorpārsega jālien sildīties, tā ka varbūt Tavējais arī ir atradis kādu paksi, kur noslēpties, kas zin.

Bet vislabākos padomus Tev iedos mana kaķu krustmāte Gita Grantiņa - viņai ir fantastiska pieredze ar kaķiem un ielas kaķiem it īpaši. Kontaktus labprāt iedošu pm, ja ir vēlme.

Paldies, ka nepaej garām tam bēdu kamoliņam :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba, paldies par padomiem :P

Par dzīvošanu - te ir vasarnīcu rajons un pilns ar šķūņiem, verandām, kur kaķi var dzīvot. Pelēcītis nedzīvo uz ielas. Cik esmu novērojusi, viņš dzīvo kaimiņu saimniecības mājā, tur viņiem ir vaļējs vējtveris, tad telpa, kur ir saliktas vasaras dārza mēbeles un tālāk šķūnis aiz slēgtam durvīm. Viņš dzīvo tajās dārza mēbelēs, cik redzu. Šie kaimiņi Latvijā uzturas tikai vasarā, tur kaķim ir mierīgi. Katrā ziņā labāk nekā kastē.
Šajā ciemata daļā ziemā dzīvo ap 100 cilvēkiem, ar to barošanu minčiem ir kā ir, bet vietas kur patverties te ir daudz, ar to nav problēmu.
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāj, apsveicu ar pievienošanos kaķumīļiem ! :lol:
Manam kaķim pa dienu vienmēr bļodā sausā barība, vakarā pieprasa konservus, lētos neēd, bet no dārgākā gala štopē.Konservi 50 - 100 grami. Reizēm liekas, ka cenas veikalā redzējis, jo pēkšņi piesaka boikotu, ja dārgie ar atlaidi nopirkti ! :lol: Nu jau runcim 10 gadi ir veselīgs, aktīvs un ceru, ka tā būs arī turpmāk. Šodien nupat tika sapotēts, arī mājas kaķiem visādas sērgas plosoties pret ko jāpotē.
Tā kā man famīlijā šobrīd ir vetārsts, kurš apskaidroja, ka kaķis ēd neveselīgi, tad mēģinājām dot veselīgo profesionālo barību - figu, neēd, atdevu pagalma minčiem :D
Par ielas kaķiem runājot, zinu, ka privātmāju rajonos reizēm apkārt klīst arī mājas kaķi. Man radiem runcim, kurš dzīvojas gan pa māju, gan pagalmā, ārā vienmēr stāv barība un ūdens. Vienreiz mums palūdza pāris dienas šo pabarot un pieskatīt, tad nu piefiksēju 3 svešus mājas kaķus(ar siksniņām), kas lietišķā solī devās uz lieveni uzēst un tad tālāk savās gaitās. "Saimnieks", kam bļoda bija nolikta, neparādījās, bet bija manīts cienājoties pie kaimiņu kaķu bļodām. :D
Zinta

Post by Zinta »

d.e. :) Precīzs kaimiņkaķu raksturojums!
Man tas pats, kaimiņu Zefīrs no rīta kā uz darbu, kaimiņiene sūkstās, ka mājās pat konserviem reizēm uzšķauda.
Kaimiņš, ko saucu par Bomzīti-Rūci, jo ir pūkaini ruds, bija noplucis un badīgs, bet pēc ķepas savainošanas tika pie dakteriem un pie reizes atvadījās no brīvā runča atribūtiem, nu ir ataudzējis kuplu kažoku un mitinās pie pensionētas skolotājas, paēdis, bet miskastnieka "privičkas" nav aizmirsis.
Vēl ir kaimiņu Robčiks, kopija Bomzim-Rūcim, tas gan ir jauns un kareivīgs. :)
Interesanti, ka abas kaimiņu kaķenes šefo katra pa savu pagalmu un pie kaimiņbļodām neviesojas.
Made

Post by Made »

Ļoti skaista Maruis Čepulio fotogrāfija un apraksts par tikšanās mirkļiem ar sumbrieni, lasiet pirmajā komentārā profesionālu tulkojumu no lietuviešu valodas (nevis piedāvāto saiti ar tulkojumu) :)

Ja skatāties ārpus FB, tad uz paziņojumu atbildiet "ne tagad" un pēc tam nospiediet uz bildi - tā atvērsies lielāka un būs redzami klomentāri, spiediet pirmo :P
https://www.facebook.com/cepuliofoto/ph ... =3&theater

Nu jā ar to pirmo komentāru nesanāk vienmēr tā, domāju, ka Marius Čepulio teksta tulkojuma autore neiebildīs, ja citēšu :)
Linda Lemhena LV:
Marius Čepulio
Divas minūtes – aci pret aci.
Stāvējām viens otram pretī. Viņa – liela jauna un skaista sumbre, es – vidēja auguma, arī smuks tēviņš. Vēros viņas skaistajās govs acīs bez jebkādām bailēm un pilnīgi atbrīvots (varbūt pirmoreiz biju tik mierīgs un uzticības pilns). Viņa bij mazliet samulsusi, laikam centās apjēgt, kas ir šis baltais radījums, kas dveš pēc cilvēka. Starp mums bija tikai 10 soļu, bet patiesībā mūs šķīra veselas pasaules. Vienā pasaulē dzīvo kungi, kuri lemj, kam būs un kam nebūs dzīvot citās pasaulēs. Viņi izlemj, cik un kādiem bērniem tev jādzimst, kas tev jāēd, ar ko tev saieties, kur vari skraidīt, un kur iet nedrīkst. Bet ar to vēl nepietiek – viņi ir atņēmuši tai pasaulei zemes, atņēmuši tai pasaulei mežus, pieķēzījuši ūdeņus un vēl dusmo, ja kāds mēģina dzīvot ne pēc viņu plāna. Viņi ļaunojas, ja kāds uzdrošinās ganīties iznīcinātajās pļavās, kas pārvērstas par laukiem, viņi cepas, ja kāds nograuž jaunaudzi – tas taču liels zaudējums mežam, tā viņi saka, ceļmalās saguldīto simtgadīgo koku līķu kubikmetrus skaitīdami. Manī veras miklas, skaistas acis no citas pasaules, kurās ir vien vēlme būt, vien vēlme pēc rāma nostūra, vēlme tikt bara stiprākā buļļa aplektai, vēlme laist pasaulē mazu, sprogainu sumbrēnu un just, kā viņš ar siltu, pienainu purniņu baksta viņas sānu.
2 minūtes vērāmies viens otra acīs rāmi un atklāti, un man bija žēl tikai viena: ka neviens cits to neieraudzīs.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Cik skaisti, emocionāli piesātināti vārdi... un tik patiesi... un skumji, jo - tā patiesība...

Image
Nevaru neielikt Marius Čepulio foto...
https://www.facebook.com/cepuliofoto/ph ... =3&theater
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Aizvadītās nedēļas nogalē kāds makšķernieks Liepājas ezerā noķēris 130 centimetrus garu un 17,5 kilogramus smagu līdaku....
Delfi
http://www.delfi.lv/news/national/polit ... d=49669025
:shock:
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Aizvadītās nedēļas nogalē kāds makšķernieks Liepājas ezerā noķēris 130 centimetrus garu un 17,5 kilogramus smagu līdaku....
Delfi
http://www.delfi.lv/news/national/polit ... d=49669025
:shock:
Labas kotletes sanāks un daudz ! :lol: Image
Mīce

Post by Mīce »

Sveikiņi viesiem aktīvistiem!Ja kādam interesē, vakar pa LR1 raidījuma Monopols viesis bija mūsu Jānis Ķuze. Es pati dzirdēju tikai fragmentāri, likās interesanti. Noklausīšos šodien!Vērotāja, tu kā spečuks vari ielikt linku, tev labi sanāk! :)
Simba

Post by Simba »

Mīce wrote:Sveikiņi viesiem aktīvistiem!Ja kādam interesē, vakar pa LR1 raidījuma Monopols viesis bija mūsu Jānis Ķuze. Es pati dzirdēju tikai fragmentāri, likās interesanti. Noklausīšos šodien!Vērotāja, tu kā spečuks vari ielikt linku, tev labi sanāk! :)
Te būs ;)
http://lr1.lsm.lv/lv/raksts/monopols/or ... ze.a98282/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Par Jāni patiess lepnums.
Un pilnīgi nopietni, ja nu kāds ir pelnījis Latvijas lepnuma titulu, tad tas ir Jānis.
Kad sāksies kandidātu pieteikšana, būs jāapspriežas ar zinošākiem cilvēkiem kā to dara.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Tiešām, lepnums, ka ir latviešiem tāds Jānis Ķuze. Un mums, vērotājiem, viņš ir, jo mums daudz laika atvēlē, par ko viņam paldies. :P

Ja Jānis biežāk ieskatītos forumā un iemestu pa teikumam, tas būtu pavisam nenovērtējami :)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raksts Dabasdatos ar instrukcijām

https://dabasdati.lv/lv/article/akcija- ... as-nogale/

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Putniņus saskaitīju un DD ieziņoju :P
Apmēram pirms nedēļas barotavā sāka parādīties ķivuļi. Šogad mazliet agrāk kā parasti, parasti februāra pirmajās desmit dienās. Šodien saskaitīju 9 ķivuļus.
Šogad reti barotavā iegriežas zvirbuļu bars. Varbūt citās vietās zvirbuļi uzvedas savādāk, bet uz manu dārzu zvirbuļi lido barā - uzrodas, kādu stundu, divas barojas, tad viss bars aizlido un nav redzams līdz nākošajam uzlidojumam. Šodien zvirbuļu bars nav bijis, ne tikai kad skaitīju, bet vispār nav.
Pēc sajūtām šogad lielo zīlīšu ir apmēram tikpat cik pērn, zilzīlīšu mazāk.
Šodien skaitot arī pašai pārsteigums bija, ka vienlaicīgi redzēju divas meža zīlītes. Biju pārliecībā, ka uz barotavu nāk tikai viena, nekad iepriekš nebiju redzējusi abas kopā.
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Tad nu gan! Pirmo reizi mūžā redzēju pie mājas zīdastes(6-10 gab,)! Pie barotavas gan nenāca, bet dzīvojās pa ābeli.(kādas 5 min.) Iepriekš tiku manījusi vien pilsētā. Vai viņām arī laika apstākļi sajaukuši galvu? Savukārt zvirbuļu citugad nebija, šogad bariem vien.
puke

Post by puke »

Ar zīdastēm viss ir vislabākajā kārtībā, tā arī jābūt, ka viņas te ir ziemas mēnešos. Te ir viņu "siltās zemes" - barojas un ceļo apkārt. Pašlaik diezgan lielā skaitā ir ieceļojušas. Gaidīt lai tās nāk uz barotavu gan ir velti, bet ar ogām gan tās ļoti labprāt barojas...
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”