Putnu un dzīvnieku barotavas pasaulē, 2016-2018

Aves et animal pastores - Bird and animal feeders
Locked
skarleta

Re: Putnu un dzīvnieku barotavas pasaulē, 2016-2018

Post by skarleta »

Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Draugi ;)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

oho :shock: nebiju redzējusi ka plēsējputni tā tur lidinātos/savādāk tām pīlēm tur dīķī būtu kirdik :mrgreen: /laikam uz zviedru galdu bij atlidojis :roll:
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

tā Panamas barotava ir īsta putnu paradīze,tik košas krāsas putnu spalvās :P
šitās laikam mūsu zaļvārnīšu radenieces ;)

šitie miiilzu knābji :D

ja nemaldos tad kamera atrodas šajā parkā,skaista un tūristu iemīļota vieta:
http://www.canopytower.com/canopy-lodge
Made

Post by Made »

Jā, Ligzdas gariņ, kopš skarleta ielika pirmo bildi un Vērotāja - šo mājas lapu ar video, kur skaisti parādās 15 pastāvīgo putnu veidi
http://cams.allaboutbirds.org/channel/5 ... t_Feeders/
es esmu pagalam un mani vairs neinteresē YouTube krimiķi, es medīju putnus :)

Vispirms izpētīju, kas tā par vietu un par Canopy ģimeni - fascinējošs apraksts - zeme ar maigu pavasara klimatu viscauru gadu, tek garām upīte, apdzīvots sens vulkāna krāteris, atsauce uz lietus mežiem un putnu torni no bijušā radiolokācijas torņa, pārceltu uz Panamas kanāla rajonu, dabas un putnu tūrisma ģimenes saimniecība ar lielu meža īpašumu.

Image

Viņu mājas lapā ir bildes ar sugu sarakstu http://www.canopytower.com/species-list un es uzgāju arī saimniecības izveides un pasākumu bildes, interesanti vērot cilvēkus, kas barību uzliek - kā nu kurš to dara :)

Interesanti, ka viņi baro tikai ar augļiem, dienā vairākas reizes (vienu dienu bija arī balti graudiņi kā rīsi, bet varbūt sēkliņas)

Sekoju līdzi Vērotājas dotajai saitei - kur viņi parāda sižetus ar interesantākajiem gadījumiem - esmu visus putnu pa šīm, laikam 3 nedēļām, redzējusi, izņemot vienu un vēl man ir jautājumi par 2-3 citiem neminētiem.

Rekur sīlis, kam bija veltīts videogabaliņš pirmajam ārpus 15 pastāvīgo putnu saraksta :)

Black-chested jay (Cyanocorax affinis) melnkrūšu sīlis (no cekulsīļu ģints Cyanocorax tumši zils + krauklis) :P
Image

Man dikti jāturas, lai neparautu spundi vaļā - ir tūkstošiem stopkadru, kurus nav laika pat pārskatīt un apkopot, bet interesanti bez gala un laikam jau es tomēr spamošu (tāpēc lieku bildi ar vāveri :lol: ) te laiku pa laikam ar tām vecām bildēm :))

Tas putniņš ir gandrīz vai pastāvīgais dežurants te :) Kauslīgs bez gala, īpaši savas sugas starpā :) Kaimiņvalsts Kostarikas nacionālais putns.
Clay-colored Thrushe (Turdus grayi) dūkainais strazds (no mežastrazdu dzimtas), clay - māls, māli (hm.. māli mēdz būt dažādās krāsās (china clay - kaolīns, porcelāna māls)

Image
Last edited by Made on 20 Jan 2018 18:36, edited 3 times in total.
Made

Post by Made »

Rufous Motmot (Baryphthengus martii) momotu dzimta, zaļvārnveidīgo kārta :P :D
rufous - reddish-brown colour, sarkanbrūns, 1. рыжий; 2. красновато-коричневый; reddish – iesarkans, sarkanīgi

Bilde kombinēta! atlidoju-ieraudzīju-aiznesu :P parasti viņi ēd ar gausu, pa laiciņam, apdomīgi, vēro apkārtni savām lielajām tumšajām acīm :)
Image

Šī bilde vairs nav kombinēta - divi momoti - bez Ligzdas gariņa video (super, ka pieslēdzies ar video!! tur reizēm situācija tik strauji mainās!) ir par to arī videogabaliņš vietnē https://www.youtube.com/watch?v=71ez8sLHH58
Image

Aste :D :D :D vai nu FB vai citur es manīju, ka viens stāstīja par šo - ka bojāta aste... es nemanīju, ja nu vienīgi domāta šī viņiem tāda divu pušķīšu rota :)
Image
Last edited by Made on 20 Jan 2018 18:11, edited 1 time in total.
Made

Post by Made »

mega2 pamanījusi retāku putniņu (es neredzēju) :D

Baltimore oriole (Icterus galbula) Baltimoras vālodze, tēviņam zeltaini dzeltenā (līdz liesmaini oranžai) krāsa ir kā lordu Baltimoru ģerbonī, Merilendas štata putns un Baltimoras beisbola komandas iedvesmas putns. Viņi tur augšā pie Kanādas arī ligzdo, bet Panamā ziemo.
mega2 wrote: Image
Vērotājas dotajā vietnē http://cams.allaboutbirds.org/channel/5 ... t_Feeders/ arī tas ir fiksēts (vakar tik pamanīju, tāpēc savu minējumu varu droši rakstīt) :)
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

Made,paldies par tavu aprakstu ;)
par šo vietu biju dzirdējusi no viena cilvēka,kam tur bij palaimējies būt/viņš bij stāvā sajūsmā/tagad pati vismaz caur kameras aci varu ielūkoties :D
ļoti jauki ka tu mums pastāsti par putniņiem sīkāk un nemaz jau nau spamošana,mēs jau te arī mācāmies kautko jaunu,tā ka ir labi ka kāds apskaidro kas ir kas :P
pašai tik divās pēdējās dienās bij laiks ielūkoties šai kamerā un no putnu daudzveidības un košām spalvu rotām acīs ņirb....
starp citu,kas ir tas mazais gaiši zilais putniņš pēdējās bildēs,kas kopā ar Baltimora vālodzi :?:
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

http://www.lasy.gov.pl/pl/informacje/ka ... ubryonline
vakar lapsas kūmiņš atrādījās kamerā,pat uz siena čupas bij uzlecis,laikam meklē pelītes:

Image

Image
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

šī rīta vilku bara atrādīšanās,laikam apseko savu teritoriju:
Image

Image
veseli 5 gabali :o
Image
Made

Post by Made »

Ligzdas gariņš wrote:starp citu,kas ir tas mazais gaiši zilais putniņš pēdējās bildēs,kas kopā ar Baltimora vālodzi :?:
Blue-grey Tanager (Thraupis episcopus) tanagra, zili pelēks :) man tos "tanadžerus" visus gribas saukt par zvirbuļiem un šie zilie arī ir no Thraupidae - zvirbuļveidīgajiem (par dažiem citiem tanagriem lasīju, ka bijušas pārbīdes klasifikācijā). Trinidadē un Tobago viņus sauc "blue jean" - zilie džinsi :P
Protams, ka atceros uzreiz dziesmu par zilo putniņu, ar sajūsmu skatos, kā spārnos mijas krāsu nianses, vienu dienu viņi šaudījās un zilais taurenis arī šaudījās, nevarēja pat uzreiz pateikt, kas atlidojis :lol:

te es vēlāk ielikšu pāris bildes :)
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

tie pēdējie divi izskatījās labi nobarojušies,pats/i pēdējais/ā pat noslinkoja skriet pa teritoriju,pagaidīja kamēr bars apskrien teritoriju un tad sekoja :lol:
Image

skarleta

Post by skarleta »

Noteikti tie vilki sumbriem ir ļoti bīstami :roll: un ja vēl barā :roll:
skarleta

Post by skarleta »

https://www.youtube.com/watch?v=Hud27EIk0_s
11.17
Viržīnija
Arī šajā kamerā var ieraudzīt daudz dažādu skaistuļu :) , Panamas barotavā no putnu krāsainības acis žilbst :) ,paldies Made par aprakstu ,interesanti :)
Image
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

Made wrote: Blue-grey Tanager (Thraupis episcopus) tanagra, zili pelēks :) man tos "tanadžerus" visus gribas saukt par zvirbuļiem un šie zilie arī ir no Thraupidae - zvirbuļveidīgajiem (par dažiem citiem tanagriem lasīju, ka bijušas pārbīdes klasifikācijā). Trinidadē un Tobago viņus sauc "blue jean" - zilie džinsi :P
Protams, ka atceros uzreiz dziesmu par zilo putniņu.....
man viņu ieraugot ar uzreiz dziesma par zilo putniņu ienāca prātā :P
noteikti neatcerēšos visus šos nosaukumus,bet būs kur pašpikot ja kas :oops:
bet nu tas mazais ķipars tik debesu zilā krāsā izrotājies - skaistulis :)
Locked

Return to “Putnu un dzīvnieku barotavas”