Domāju,ka krauklim nav problēmu dabūt kukurūzas vālīti,jo tuvākā apkārtnē vairāki lauki vēl nepļautiVērotāja wrote:Nez kur krauklis to vālīti dabūjis? Laikam jau kādā komposta kastē?
Es kaut kā arī sliecos domāt, ka krauklis kukurūzu izmakarējis no kādas komposta kaudzes... Neticas, ka tādā diezgan aukstā un slapjā vasarā te kukurūzai vālītes tā nobrieda, kaut gan kas zin, varbūt kāda modificētā arī izauga...bet, ja arī kas izauga, tak bezmaz novembra vidus, būtu jau sapuvusi.Vērotāja wrote:Nez kur krauklis to vālīti dabūjis? Laikam jau kādā komposta kastē?
Mjā, žēl, ka netikāt klāt paskatīt vai tur ir vālītes vai nav...gan jau ka kāda bija, ja jau lieli laksti. Par to enerģijas ražošanu man nez kāpēc liekas, ka tur nemaz tās kukurūzas vālītes varbūt nav noteicošais. Man liekas, ka to enerģiju ražo no skābbarības, ko savukārt taisa no visas X vai Y audzētās zaļās masas un tad gāze rodas un tad ar to varbūt kādas turbīnas darbina, kas ražo elektrību. Hehe, bet nu iespējams tā nemaz nav, neko no tā nesaprotu !Made wrote:Kad mēs braucām ligzdās 5.novembrī Vidzemē, es skatījos uz nenovāktiem kukurūzas laukiem, domādama, cik tur ir vālīšu tajos nobrūnējušos, bet stalti stāvošajos lakstos un no kā tieši var dabūt enerģiju. Un no kā brūns - no raundapa vai dabīgi? Klāt jau protams netikām, nevarēja pataustīt, vai laksti ir tā kā melnām cūku pupām sausi.
Made, Tev kā vienmēr zinātniski pētnieciska pieeja lietām !Made wrote:d.e., teorētiski Tevis teiktajā ir ļoti daudz patiesības, atradu te rakstu zinātnisku
http://llufb.llu.lv/conference/LLU-Veca ... -12-16.pdf
Bet īsti tomēr nesapratu praktisko situāciju - par to sausumu, brūnumu un vālītēm))