Beidzot arī man ir laiks atskatīties uz superīgo pasākumu. Pa smuko mums sanāca - skaistas emocijas, brīnišķīga ainava, labi laikapstākļi, superīga kompānija, brīnumgarda zupa un galvenais rezultāts - divas ligzdas ir atrastas... Daža bilde arī no mana krājuma.

Gājiens uz pirmo ligzdu pār Mades tik precīzi aprakstīto izcirtumu ar mazajām eglītēm slapjajās vagās. Jāskatās kur kāju liek... Viens fotoaparāta vāciņš te tika ziedots veiksmes dievam.

Māris Strazds pie pirmās ligzdas veic visus vajadzīgos mērījumus. Ligzdas diametrs 120 cm, atrodas ozolā 7,9 m augstumā. Apdzīvota šogad. Kādam gan savulaik ir niezējuši nagi ozolu pasvilināt apakšā, bet jācer, ka tas stāvēs vēl ilgi, ilgi...

Liels prieks, ka līdz pirmajai ligzdai atnāca VISI. To var izdarīt ar lielu gribasspēku un ja tik skaists mērķis gaida...

Māris ar savu brīnumkrāsni... Galanti palika kurināt to un garšīgi sagrieza kartupeļus ņamīgajai zupai. Paldies Made! Jūs ar Māri esat lieliski.

Ejam uz otro ligzdu klupdami grizdami un apskatot tās šausmas, ko zāģis tur ir pastrādājis. Bija diezgan traka brišana pa niedrēm, bebru dambi, klumpačošana pa svaigu izcirtumu, kur nozāģētās egles tik skaisti (bet tik skaudri) smaržoja, slapjumu un kara tranšeju šķērsošana. Bet viss labs, kas labi beidzas...

Tas kur Māris sēž (un no viņa pa kreisi) ir desmit gadus veca melnā stārķa ligzda. Vecā ligzda, kas savulaik bija nogāzusies, tagad apaugusi ar sūnām un avenājiem.

Jaunās ligzdas atradēja un nu jau sanāk, ka krustmāte Simba. Pieks un saviļņojums ikvienam...
Bija super forši! Rūtai ļoti patika, par ko man, protams, prieks. Paldies visiem! Tiekamies!
Puke