Diskusijas

Made

Re: Diskusijas

Post by Made »

Paskatījos Vērotājas dotajā vietnē, ka Dabas muzejā ap to laiku ir divas izstādes ar putniem - fotokonkursa „Mans putns” darbu izstāde un trimdas gleznotāja, mākslas profesora Vigeo Saules (1932.-2014.) personālizstāde „PUTNI? PUTNI! PUTNI.”.
Muzeja darbalaiks ceturtdienās līdz 19.00, šķiet, ka tās izstādes varētu būt pieejamas arī pirms Tāļa pasākuma sākuma, ja ir iespēja atnākt agrāk.
Pūka

Post by Pūka »

Laba diena visiem !! :D Te nu es esmu .. beidzot .. Bet, kā saka - kas lēni nāk, tas labi nāk! Dikti jau nebariet.. :oops: kā teica viena varone vecā krievu filmā: ja ņevinovataja! Tā nu sakrita, ka pēc saieta viss nāca vienā laidā. Darbs, dzīvokļa remonts, dārza darbi un zaptes vārīšana. Bet nu šodien darbā ir 2 brīvas stundas. Un te nu būs mana atskaite par Medņu riesta tikšanos. Uz failiem lv uzliktas bildes! Dalieties un izvēlaties, kuras paši uzskatāt par tīkamām un noderīgām.

https://failiem.lv/u/3mbb55f3

Milzīgs paldies Mārim par transportēšanu turpu šurpu. Un par lielā goda katla izvizināšanu!! Atceros, kā smējāmies, kad turp braucot salikām manas somas, un secinājām, ka bagāžnieks jau pilns līdz lūpai, bet vēl Rīgā bija jāuzņem Ligzdas gariņa un Mades mantas!! Māra zirdziņam - fordam - bija ko vilkt! Un kā auto salonā smaržoja Ligzdas gariņa pīrādziņu kastes ! Pa ceļam uz Pļaviņām, kur bija pirmais tikšanās punkts, mūsu četrinieks iegriezās Likteņdārzā, kur mani ceļa biedri vēl nebija bijuši. Mazliet pastaigājām. Tapa dažas bildes.

Vērotāja! Vēlreiz pateicība par visu kopā saturēšanu! Tiem, kuri netika uz saietu, pastāstīšu. Pateicībā par ilgajām stundām ( 3 - 4 un pat 8!! dienā ), ko Vērotāja brīvprātīgi un par baltu velti darbojas DD forumā, Uģis pasniedza dāvanu - lielu, apļu gaļas /maizes dēlīti (Anda - ceru, ka jau esi likusi lietā!). Un kā garšo rīta kafeja no mazputniņu krūzes?

Prieks bija satikt Mīci! :D Es joprojām atceros, cik Tev bija skaista spalvu rota matos pirmajā putnu vērotāju aklajā randiņā Dabas muzejā, kad Uģis Bergmanis pirmo reizi iepazīstināja ar savu projektu par mazo ērgļu vērošanu video tiešraidē !! Kur tas laiks, kad tas bija!! Pirms 7 gadiem !!! Bet mazo ērgļu tiešraides sākās vēl pāris gadus agrāk. Ar Vērotāju un Uģi spriedām, ka vai tik nākamgad nav jubileja - 10 gadi!? Atkal būs iemesls tusiņam.. :lol:

Kamēr visi lēnām sabraucām un gaidījām Uģi, es un D.E. aizgājām sēnēs. Nē nē.. uzvedāmies kārtīgi un Teiču rezervāta teritorijai metām loku. Nespērām kāju tur iekšā. Par sēnēm uz mirkli aizmirsām, kad dubļos ieraudzījām pēdiņu nospiedumus.. pelēča. Vilks pa to pašu ceļu pirms mums bija gājis, visticamāk, dienu iepriekš. Prātā uzreiz pasaka par vilku un sarkangalvīti ( šajā gadījumā par divām ). Turpat bija tipinājis arī āpsis un gājusi stirna. Secinājām, ka meža cirtēji aiz sevis atstājuši ne tikai nogāztus kokus, bet arī stikla pudeles, papīra turzas u.c..

Feja! Paldies par pievienošanos sēņu tīrīšanai naktī!! Beciņas, krimildes, gailenes līdz iecerētajai talkas zupai gan nenonāca. Applaucētas, saliktas burciņā tās palika uz galdiņa zem Uģa lielajām liepām. Un cik garšīgas bija Raganietes plātsmaizes! Padalīsies ar recepti? Un tas ēdienu kalns, ko bijām saveduši! Uģis teica, ka viņa meža namiņš tādus galdus vēl nebija piedzīvojis!

Nezinu, kura - Ligzdas gariņš, Bibīte, Made, Zane.. bija sagādājušas pat salvetes ar atbilstošu tematiku – ar putniem, konkrētāk ar zaļo vārnu!!! Super !!

Pie ugunskura Madara un Māris lika lietā smago artilēriju – dziesmas!

https://failiem.lv/u/72uccvaa

Madara cēla arī temperatūru pirtī (tiešā un pārnestā nozīmē), un drosmīgi nakts melnumā metās purva rāvas dīķī.. Dažs no svaigā gaisa un “upenēm”un “āboliem” tā noreiba, ka no rīta nezināja, kur pēc nakts piedzīvojumiem palikušas mantas .. Žēl, ka pārējās meitenes kautrējās izmantot lauku pirti! Tumsā tak melnu kaķi arī neredz, nekādi peldkostīmi nebija vajadzīgi. Pietika ar dvielīti. Mūsdienās, it īpaši pilsētniekam melnā pirts jau ir ekskluzīva lieta. Pēc pirts sarunas par putniem un dzīvnieku piedzīvojumiem turpinājās jau sirsnīgāk. Gribējās jau ļoti gribējās kādu dzīvnieciņu redzēt.. Bet nu .. paveicās tiem, kuri vismaz brieža aurus saklausīja..

Brauciens uz Uģa māju izvērtās mazliet garāks, ar nelielām cilpām, jo atkal pazaudēju ceļa orientierus. Atvainojos par to ! :oops: Es nevaru izskaidrot kāpēc tā. Ceļu it kā zinu, bet vienmēr kaut kur netur sanāks nogriezties. Uģa jūras ērglis rehabilitācijas stacijā visus sagaidīja un nopētīja ar modru, dziļu skatienu. Šoreiz putns bija mierīgs. Droši vien juta, ka ieradies fanu pulks. Skaists ērglis , kuram vienu brīdi bija kaut kas sakāms arī par ekskursantiem, kuri aiz žoga viņu aprunāja!

Ak, tu brāli, kartupeli .. Uģis bija ļoti priecīgs par talciniekiem, un acīmredzami bija samulsis par tādu negaidītu palīdzību. Es tā arī nesapratu bija vai nebija kartupeļu stirpā paslēpusies pele ? Vai tas bija tikai Māra joks?

Jā, laikam vienmēr vajag iecelt atbildīgo, kas kūrē runas un jautājumu uzdošanu ornitologiem kā tas ir bijis citos tusiņos. Savādāk šoreiz pie galda cits caur citu runāja, jautājumi palika neuzdoti, viss aizgāja pašplūsmā un ne Uģis, ne abi Jāņi nemaz netika līdz datora ieslēgšanai un prezentācijām. Un neviens no mums par tām arī neieminējās. Nekad nevajag kautrēties un baidīties uzdot jautājums, pat vismuļķīgākos Nezinīša jautājumus, un domāt, ka šis nav piemērots brīdis, gan jau vēlāk. Jānis, Uģis un citi putnu pētnieki pie tā ir pieraduši, jo bez tādiem jautājumiem nevar neko nevar izzināt un tapt gudrākam. Lai nu kā, bet šādas tikšanās, pat ja kaut kas ir nogājis greizi, vienalga ir jaukas. Viens ar otru var dalīties pārdomās, šo to pārrunāt ko interneta vidē aiz datora ekrāna nevar, izsmieties. Un uzzināt daudz ko citu jaunu. Ne tikai par putniem.

P.S. Mājās atgriezos ar savām smagajām 8 pupiņu konservu bundžām, kas bija paredzētas zupai. Un somā atradu .. svešu krējuma trauciņu un salvešu paciņu. Nezinu kā tas tur gadījās.. Acīmredzot otrajā rītā, kad tīrījām virtuvi un vācāmies prom, kāds bija sajaucis maisiņus un ne tur ielicis. Bet pie Uģa visu ēdamo no bagāžniekiem tak neizņēmām, jo ēdiens bija pārpārēm, un bija skaidrs, ka talkas zupu nevārisim. Eh.. žēl, ka pietrūka laika kartupeļu cepšanai pelnos un zupai.. vajadzēja saietu rīkot uz 3 dienām. Joks! Vai nē? :D
Made

Post by Made »

Nu re! Tā ir "atskaite" :D ar visiem ugunskura sprakšķiem un dziesmu :D Paldies, Pūka! Par bildītēm, par vārdiem, par klātbūtni :) Par to, ka tik ilgi esi ar mazajiem ērgļiem kopā. :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pūka, paldies par bildēm :P

Paldies par dēlīti :P Protams, ka to izmantoju, tak liels, labs, kvalitatīvs dēlis. Un krūzīte arī tiek izmantota, tās augstums der manai kafijas mašīnai. Parasti krūzītes ir kādu cm augstākas un tās neder, bet šī ir "pareizajā" augstumā ;)

p.s. Raganietes plātsmaizes recepti pēc mirkļa atradīšu. Pirmajā versijā tā bija ar rabarberiem, rudens versijā ar āboliem. Ļoti garšoja abi varianti :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
skarleta

Post by skarleta »

Man pa rokai 1 Raganietes versija ar rabarberiem :D ,vienreizīgi garšīga (Jūs tak ēdāt :P )
Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sarmīte

Post by Sarmīte »

Paldies,Pūka ,par bildēm :) Kamēr taisījos aizsūtīt recepti PM,tikmēr jau viss nokārtots.Tie 4 rabarberi tā nosacīti,viss atkarīgs no pannas izmēriem :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt!
Paldies, Pūka, par bilžukiem, un vismaz bija ar ko šorīt sadziedāt "Kaupēnu"! :lol: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Tālis

Post by Tālis »

La Marie wrote:
lianaliesma wrote: Mans īpašs paldies ...La Marie par aizvizināšanu līdz mājai un jauko sarunu.
Lianaliesma! Image
Tāli, es centīšos tikt uz Dabas muzeju 12.oktobrī 17:00!
Lai visiem jauks noskaņojums, siltas sirdis un vērīgas acis, putnus vērojot! :)
La Marie, ļoti priecāšos par Tavu klātbūtni un ielūdzu arī visus forumiešus un citus interesentus! :D
Mums taču ir jāpriecājas par katru ar mums saistītu notikumu un kopā pabūšanu. Kā nu bez Jums! :D
Muzejā oktobrī tiešām interesantas izstādes par putniem, arī, Made, 12. oktobrī līdz 17:00.
Last edited by Tālis on 04 Oct 2017 16:59, edited 1 time in total.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Simba

Post by Simba »

Tāli, es jau arī klusībā domās buktēju bikses un domāju būt :D
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Tāli, arī es būšu un varbūt vēl kāds līdznācējs. Šis datums jau bija laicīgi kalendārā rezervēts. :)
d.e.

Post by d.e. »

Pūka , paldies par bildēm un jauko pasākuma aprakstu ! ;)
Piebildīšu tik to, ka tā dullā, kas tumsā peldējās bebru dīķī, biju es, Madaru tur nemanīju ! :lol:
Pirts bija ļoti laba, tāda riktīgi kārtīga lauku pirts pēc kuras nevar dīķī neielekt !
Jāatzīstas arī , ka manā mašīnā bija iestellēts maisiņš ar pārtiku....To ēdamā kasti, ko pati nesu, noliku cienastam Uģa mājā, bet Rīgā atklāju, ka bagāžnieka dziļumā kāds mani ielicis vēl maisiņu ar uzgrieztu cauraudzīti, lauku krējuma trauciņu un pusburku ar interesantiem mājās gatavotiem dārzenīšiem. :D Gaļa bija uz šķīvīša, ko sanāk esmu nofenderējusi Meža mājā, bet es apsolos to kaut kad nogādāt atpakaļ ! :D
Hildina

Post by Hildina »

d.e. wrote:Pūka , paldies par bildēm un jauko pasākuma aprakstu ! ;)
Piebildīšu tik to, ka tā dullā, kas tumsā peldējās bebru dīķī, biju es, Madaru tur nemanīju ! :lol:
Pirts bija ļoti laba, tāda riktīgi kārtīga lauku pirts pēc kuras nevar dīķī neielekt !
Jāatzīstas arī , ka manā mašīnā bija iestellēts maisiņš ar pārtiku....To ēdamā kasti, ko pati nesu, noliku cienastam Uģa mājā, bet Rīgā atklāju, ka bagāžnieka dziļumā kāds mani ielicis vēl maisiņu ar uzgrieztu cauraudzīti, lauku krējuma trauciņu un pusburku ar interesantiem mājās gatavotiem dārzenīšiem. :D Gaļa bija uz šķīvīša, ko sanāk esmu nofenderējusi Meža mājā, bet es apsolos to kaut kad nogādāt atpakaļ ! :D
:lol: :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote: Piebildīšu tik to, ka tā dullā, kas tumsā peldējās bebru dīķī, biju es, Madaru tur nemanīju ! :lol:
Neteiksim, ka baigi sekoju :lol: , bet no sava sēžambeņķa gribot negribot redzēju kurš skrēja garām uz dīķi. Tad nu varu noziņot, ka dīķī lēca Uģis, d.e. un Madara :roll:
Made

Post by Made »

Madara peldējās gaismā :lol: (ugunskura gaismā, es redzēju un sekoju, lai iznāk ārā)
Māris arī peldējās :P
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Ak, jūs mani Mīļie. Nu peldējos, peldējos es tajā purva dīķī. Un nemaz ar' nebija purva rāvas pildīts dīķis - pēcāk vēl dīķa ūdeni lietojām dzeršanai, lai netraucētu mājā gulošos. :) Mīļā, Made, saprotu, kāpēc mani vaktēji. :) Jūs visi esiet brīnišķīgi. Bet man top sezonas bilžu apkopojums video. ;)
Made

Post by Made »

Pūka, manuprāt, (vai kāds cits?) stāstīja, un es sapratu, ka tas ūdens ir tāds kā sapropeļa ūdens - kā Baldones Kausa ezerā, viegls un zīdains.

(ja pareizi atceros, tad dziļums ir līdz pat 3 metriem.. un atceros stāstu par to, kā tika sameklēts āliņģī iekritis cirvis :o :shock: )

Madara, varbūt video būs gatavs uz Tāļa pasākumu? :P
d.e.

Post by d.e. »

Made wrote:Pūka, manuprāt, (vai kāds cits?) stāstīja, un es sapratu, ka tas ūdens ir tāds kā sapropeļa ūdens - kā Baldones Kausa ezerā, viegls un zīdains.
Uģis arī to stāstīja, bet es nenoticēju ! :lol:
Nabaga bebri...tāda kompānija viņu dīķītī nakts vidū...Image
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Ūdens bija ļoti garšīgs, nopietni. Ne tikai no rīta, bet vispār. :) Lai gan es arī no Latgales Velnezera parasti, kad viesojos Latgales pusē, iesmeļu sev kādus traukus, lai varētu baudīt īpaši enerģētisku ūdeni. :) Made, ir doma šonedēļ ligzdu sezonas "atskaiti" pabeigt, bet nu traki 12 kameras ietilpināt 3,08 minūtēs. Šķiroju bildes - kod kurā pirkstā gribi, visi sāp. :)
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

Labs vakars!
varbūt kāds nau redzējis:
https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 71#p157571
neticu ka ir tik maz gribētāju pavadīt dienu svaigā gaisā ;)
https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 89#p157789
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”