Diskusijas

La Marie

Re: Diskusijas

Post by La Marie »

Sveiki, draugi! :)
Paldies visiem par kopā būšanu, sirsnību, paldies par galdu un karsto zupas katliņu, kā arī uguns mucu, kura palīdzēja nekļūt par lāsteku. :D
Vissirsnīgākais paldies Jānim Ķ., ka atrada laiku un iespēja vēl reizi ar mums tikties un nenogurstoši stāstīt, rādīt, skaidrot...
Nu ja, manas bildes būs rīt. Es šodien vairs nespēju. :D
Simba

Post by Simba »

Nav jau iespējams atstāstīt to kopības sajūtu :P
Nav iespējams atstāstīt sajūtas, pārsalušam skatīt uz nakšņošanu salidojušos putnus, kad zobs uz zoba neturas, taču putnu skaistums, cēlums, dabīgums nespēj atraut :P
Nav iespējams atstāstīt fenomenālo ātrumu, ar kādu Jānis Ķuze skaitīja putnus (10-20-30-50-60 - kā??) :D
Nav atstāstāma pieredze, klātienē skatoties, kā tad putnu skaitīšana praktiski notiek :P Tik sajūta, ka esi nedaudz ieskatījies praktiskajā ornitoloģijas virtuvē.

Atstāsts par jūras ērgļu sezonu tātad būs tepat dabasdatos.
Vēl oficiālāks pārskats būs Tāļa aicinātajā pasākumā 12.oktobrī ;)

No manas puses atstāstāmi ir divi fakti (diemžēl nepatīkami) - divi no šogad ligzdojošajiem ūpēniem ir atrasti miruši (bez gredzeniem gan, jo līķīši ļoti padalījušies un kājas visticamāk aizstieptas apgrauzt, taču viņu teritorijā parasti citi ūpji nelien, diemžēl mazuļu vidū mirstība ir liela arī ūpju vidū). Un otrs - no melno stārķu ligzdas ir nozagts akumulators, kas ir pamatiemesls tam, kādēļ šī ligzda mums vairs nebūs tiešraidē (es ceru, ka es to drīkstēju publicēt :?: ).
Āa, vēl trešais - arī Ķemeru ligzdā šogad nebija ligzdošanas, tur pat šis pāris nedzīvoja, jo pārcēlās uz 1 km attālo citu ligzdu. Arī tur bez sekmīgas ligzdošanas, olām un mazajiem.
Ceturtais - Kaņiera ezers ir vienīgā Latvijā vieta, kur putni lido migrēt un kur tos nešauj. Pārējās pulcēšanās vietās tos lielākoties sagaida ar šaujamo. Un Ķemeru nacionālais parks šobrīd (cik sapratu) ir vienīgā vieta LV, kur šajā sezonā aizliegs svina lodes.

Vēlreiz paldies :P
Made

Post by Made »

La Marie un viņas kolēģim tad arī būs visizsmeļošākā bilžu kolekcija (re kā viņi manās bildēs nebeidz vien runāt par fotografēšanu :P). Ne patiešām, tur būs pat bildes no pavisam tumšajām pēdējām minūtēm uz torņa, kad pat smiešanās kustināja torni tā, ka par ilgstošu ekspozīciju vairs nevarēja runāt. Lai gan pēc tam stāvējām elpu aizturējuši, tomēr nācās mūs evakuēt, lai kaut kas sanāktu (jokoju!)

Kā man patika atceļš tumšā mežā ar lukturiem pa taku! :)) Tika pieteikts, lai nespīdinām debesīs, tas satrauc putnus (dzērves mums aiz muguras vēl ilgi runājās).
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Liels paldies,Simba. :)
d.e.

Post by d.e. »

Meitenes, sirsnīgs paldies par padalīšanos ar jaukajām emocijām par šodienu ! :) Ticu, ka kā teica Simba - nav iespējams atstāstīt sajūtas, ko dod tieši tikšanās brīvā dabā, uz ugunskura vārīta zupa, smiekli, putnu skaitīšana un interesantāko notikumu apspriešana. Jauki, ka tiks publicēts arī sezonas apskats, to tiešām var lasīt un iepazīt arī pie datora sēžot, ko nevar teikt par emocijām, putnu balsīm, zupas katlu un taciņu tumsā, ko Made pieminēja ! Milzīgs prieks, ka Jums tik forši ir gājis ! :) ;) Gaidu bildes ! ;)
P.S. Made, varbūt tā spalva ir meža pīlei...viņām ir tādas ar zaļu krāsu un baltiem galiem. :?
Made

Post by Made »

Jānim bija līdzi teleskops - ļoti labi pabaudīt lidojumu uz meža fona! Citus vakarus putni esot riktīgi laidušies tikai nedaudz virs koku galotnēm pāri galvai. Mums tikai daži kāši pienāca tuvumā - un viens bija jaukts - zosis tādas lielas un aiz viņām tādi mazi baltvēderi fiksi fiksi pakaļ https://lv.wikipedia.org/wiki/Baltv%C4%93deris
Made

Post by Made »

d.e., pēc lieluma man likās, ka vajadzētu būt tāda lieluma putnam kā strazds vai dzenis, bet es jau nezinu.. gribēju parādīt Jānim, bet, kā uzkāpām augšā, tā nebija vairs prātā un pēcāk jau bija tumšs.
d.e.

Post by d.e. »

Made wrote:d.e., pēc lieluma man likās, ka vajadzētu būt tāda lieluma putnam kā strazds vai dzenis, bet es jau nezinu.. gribēju parādīt Jānim, bet, kā uzkāpām augšā, tā nebija vairs prātā un pēcāk jau bija tumšs.
Tad jāgaida...gan kāds specs pateiks, kas tas varētu būt un kas to noēdis ! ;) Es vakar arī mežā uz izgāzta koka saknes atradu maltītes paliekas...nospriedu, ka pūce noķērusi zīlīti, bet nu tas tā, versija uz 10 %, zīlītes šķiet tumsā nelido :D
Sunshine

Post by Sunshine »

Labvakar!
Sirsnīgs paldies VISIEM par kopā būšanu. Tas bija auksts, bet bezgala skaists vakars.

Un tie putni.... Tas brīdis, kad līdz ar krēslu tālumā atskan pirmās putnu balsis, un tad nāk arvien tuvāk un tuvāk, viens kāsis aiz otra, un veļas, un griežas, un sasaucas virs ezera, līdz izveido veselu skaņu simfoniju..
Pirmoreiz piedzīvoju tik vienreizēju punu vērošanu dabā.

No sirds paldies Jānim Ķuzem - par teleskopu, par pacietīgo atbildēšanu uz visiem jautājumiem, par aizraujošo stāstījumu.
Paldies Ligzdas gariņam par jauko kompāniju! Un jums visiem par brīnišķīgo vakaru.

Image
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

jā par to akumulātoru ir gaužām skumji,jo tas bij nesen pirkts jaunais,kas maksā ap 400 eiro,pirmo reiz tāda zādzība pa visiem ētera gadiem :(
bet ir ar labas ziņas,ir doma uzlikt mūsu vistu vanadziņiem super puper foršo ar 4G izšķirtspēju kameru/cerams tā saucās,zinātāji lai palabo/
Jānis vēl stāstīja ka šogad apgredzenojis ap 34 jūras ērgļu mazuļiem,pagājušo gad bij ap 58.
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

Sunshine,bij prieks beidzot satikties ;)
Made

Post by Made »

Kāds varbūt precīzāk atcerēsies, kādu hipotēzi izteica Jānis, kad ieminējās - vajadzētu paskatīties, kur tagad atrodas igauņu izsekojamās dzērves. Runājām par to - vai tās var būt Somijas dzērves un vai lido jau prom.. nu kaut kā tā..

Image
skarleta

Post by skarleta »

Labrītiņ , !!! :P Paldies visiem par sirsnīgo ,mīļo kopābūšanu ! Par redzēto ,dzirdēto ,par garšīgo zupiņu ,paldies Jānim Ķuzim ,par iespēju teleskopā tik tuvu redzēt putnus ,to redzēt ,dzirdēt vārdos neizsakāmi iespaidi :P un vēl tā mana tupele :lol: ( kas redzēja ,tas sapratīs :lol: ) Ak ,mēs foršie :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt!
Man katrs šis mūsu pasākums ir paticis ar to rimtumu, mieru. Paldies Jums visiem, gan kas bijāt, gan kas būsiet! :P
Neesmu es fotodokumentētājs, bet divi kadri man ir. :P
Image

Image
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

Man patika tas, ka šoreiz tik daudziem bija &co. Un tādi īsti riktīgi &co, kas uzreiz bija savējie. Un prieks bija redzēt arī otru Jāni ar ģimeni paviesojamies mūsu pulciņā :)

Gribas redzēt bildēs to, ko pati nenofotografēju, un īpaši ezeru slīpajos rudajos vakara saules staros - ar glītajām niedru savrupmājām, bieži ar balta gārņa stāvu.. un balti gulbji kā prāmji pa vidu.

Nu re, Māris ezeru jau ielika, tagad tik rudo sauli :lol:

Kopbilde ir nepilna. Īsi pirms zupas "atvēršanas" un Jāņa ierašanās - smējāmies, ka vēlāk viņu te ieliksim :) Un pēc tam vēl būtu jāieliek Sunshine un Parsley mašīnās braucēji.
La Marie

Post by La Marie »

Mani bilžuki. https://www.failiem.lv/u/eet44bqp#_
Ceru, ka arī kolēģis Raimonds padalīsies. Viņš tur kā paparazzi kustējās. ;)

Image

Image

Image
Made

Post by Made »

Super, La Marie, tu esi noķērusi to jaukto kāsi - viņi apmeta loku un tad tie mazie knariņi sakārtojās astē tiem lielajiem :P

Paskatījos bildes. Ir tā sajūta :)

Vēlāk Madara uznesa karsto "zaptsūdeni" Jānim, kas visu laiku bija augšā tornī, ar vārdiem - ja Tu būtu redzējis, kā mēs to vārījām. Tagad es arī redzu, un kādu laiku netīrīšu nost sodrējus no tās bļodiņas, lai smaržo pēc ugunskura :lol:
Simba

Post by Simba »

Made wrote:Kāds varbūt precīzāk atcerēsies, kādu hipotēzi izteica Jānis, kad ieminējās - vajadzētu paskatīties, kur tagad atrodas igauņu izsekojamās dzērves. Runājām par to - vai tās var būt Somijas dzērves un vai lido jau prom.. nu kaut kā tā..
Doma bija, ka jāpaskatās, vai vakardienas dzērves ir mūsējās vai no Somijas/Igaunijas caurceļotājas ;)
Mīce

Post by Mīce »

Paldies par bildēm un sajūtu aprakstiem!Čau, Made un Madara ! :) Varbūt varēsim tikties un ar pārējiem iepazīties nākamgad!
La Marie

Post by La Marie »

Sveicieni no Raimonda: https://www.failiem.lv/u/yd4nxst9
Skaisti portreti. :)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”