Diskusijas

MĀRIS

Re: Diskusijas

Post by MĀRIS »

Sveiki, Mīlīši!
Šis nav nekāds oficiālais pasākums, kuram nez kā jāriktējas. Toreiz "Medņriestos" Jānis Ķ. izteicās, ka dzērves Kaņierī vakaros laižoties tūkstošiem, un nedaudz parisinot iznāk arī zupu izvārīt un nedaudz Jānī paklausīties. Nebūs jau arī nekādas lekcijas - ja kādi jautājumi būs, Jānis atbildēs, ko viņš vienmēr ir darījis. Arī ierašanās ir pilnīgi "brīvais režīms", tikai ar Jāni ir runāts, ka Viņš ieradīsies 17.00. Vienīgais, kas noteikti ir jāņem līdzi - atvērtu sirdi un pēc iespējas labāku garastāvokli. :P
Es ar Daigu ieradīšos ap 15.00., un ja pareizi saprotu, tad Simba ar saviem līdzbraucējiem arī ap to pašu laiku. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Feja

Post by Feja »

Ligzdas gariņ, tā kā es tur esmu bijusi, tad ja braucat laicīgi, tad ieteiktu vispirms apstāties lielā grants ceļa malā un ieiet uz Kaņiera putnu vērošanas torni un turpat izstaigāt niedrāju laipu. Pēc tam ar auto doties tālāk uz Kaņiera pilskalna taku un torni. Šo taku var izstaigāt pa apli un nonākt atpakaļ uz stāvlaukuma. Ir gabaliņš ko iet līdz tornim. Kādas lapas iepriekš ir Raganietes bildes. Mēs abas esam tās takas izstaigājušas. :)
Sarmīte

Post by Sarmīte »

MĀRIS wrote:Sveiki, Mīlīši!
Šis nav nekāds oficiālais pasākums, kuram nez kā jāriktējas. Toreiz "Medņriestos" Jānis Ķ. izteicās, ka dzērves Kaņierī vakaros laižoties tūkstošiem, un nedaudz parisinot iznāk arī zupu izvārīt un nedaudz Jānī paklausīties. Nebūs jau arī nekādas lekcijas - ja kādi jautājumi būs, Jānis atbildēs, ko viņš vienmēr ir darījis. Arī ierašanās ir pilnīgi "brīvais režīms", tikai ar Jāni ir runāts, ka Viņš ieradīsies 17.00. Vienīgais, kas noteikti ir jāņem līdzi - atvērtu sirdi un pēc iespējas labāku garastāvokli. :P
Es ar Daigu ieradīšos ap 15.00., un ja pareizi saprotu, tad Simba ar saviem līdzbraucējiem arī ap to pašu laiku. :P
18.sept.
MĀRIS wrote:
Made wrote:Māris vēl tomēr nav spējis atbildēt - kur tiek plānots izvārīt neizvārīto zupu! (nevarējām apēst visu, ko sanesām)!

Hmm, un kā to savietot ar Jāņa Ķuzes prezentācijas uzmanīgu paskatīšanos (varbūt Ķemeru Meža mājā?)... :roll:
Mjāāā. Palika mums divas ļoti lielas astītes - Jāņa sezonas apkopojuma runa un zupas vārīšana. :roll: Nupat sazvanījos ar Jāni /Viņa pretīmnākšana vienkārši ir apbrīnojama!!!/, un atgādināju par Kaņiera dzērvēm. /Tagad Kaņiera ezerā vācas dzērves migrācijas baros, kas jau vairāk neesot vis simtos bet tūkstošos mērāmi, un gribētāji vienu vakaru varētu saorganizēties viņas lūkot. Tās tur lieliem kāšiem laižoties vakaros iekšā līdz ar matu galiņiem, un skati esot smuki./
Labvakar,Māri,es tāpat kā Feja sekoju jūsu sarunu pieejamajai daļai un līdz šim brīdim bija ļoti žēl,ka netieku,bet izlasot šo un patinot atpakaļ ,ko rakstīji pavisam nesen ;) ,izskatās nav nekā ko nožēlot.Cerēju,ka kāds atstāstīs J.Ķuzes stāstīto par jūras ērgļu veiksmēm vai neveiksmēm šajā sezonā.Tagad saprotu,ka nekāda stāsta nebūs. :?: Veiksmīgi jums pavadīt svētdienu un redzēt dzērves. :)
Simba

Post by Simba »

Ligzdas gariņš wrote:vai nevarētu sarunāt teiksim 4 vai 3 lai tiekamies uz vietas,kāds vāra zupu,citi izstaigā Kaņiera takas ģida pavadībā/zinoša cilvēka pavadībā,kurš tur jau nau pirmo reiz,piesakās pats ;) :D
Neviens jau mums tur tāds gids nav, vienīgais gudrais tur būs Jānis. Un ar viņu tad, cik saprotu, būs šī te dzērvju skatīšana visticamāk kaut kādā pastaigas formātā :D
Un līdz tam tad var Fejas ieteiktos punktus apskatīt ;)
Simba

Post by Simba »

Raganiete wrote: Labvakar,Māri,es tāpat kā Feja sekoju jūsu sarunu pieejamajai daļai un līdz šim brīdim bija ļoti žēl,ka netieku,bet izlasot šo un patinot atpakaļ ,ko rakstīji pavisam nesen ;) ,izskatās nav nekā ko nožēlot.Cerēju,ka kāds atstāstīs J.Ķuzes stāstīto par jūras ērgļu veiksmēm vai neveiksmēm šajā sezonā.Tagad saprotu,ka nekāda stāsta nebūs. :?: Veiksmīgi jums pavadīt svētdienu un redzēt dzērves. :)
Neesmu Māris :P
Sezonas noslēguma apskats tā tradicionālajā izpratnē visticamāk nebūs kaut vai tehnisku iemeslu dēļ - projekta esamība/neesamība. Līdz ar to Jāņa atstāsts būs improvizācija uz vietas, izejot no apkārtējiem apstākļiem.
Paldies, Raganiet, par laba vēlējumiem :D
Ja vien Tu tiktu līdz Rīgai, tad tur noteikti būs kāds, kas Tevi paņem ;) Sunshine ir 2 brīvas vietas joprojām, piemēram, LaMarie arī :D
Sunshine

Post by Sunshine »

Man ir viena brīva vieta - otra rezervēta Ligzdas gariņam! :)
Sunshine

Post by Sunshine »

MĀRIS wrote:Sveiki, Mīlīši!
Arī ierašanās ir pilnīgi "brīvais režīms", tikai ar Jāni ir runāts, ka Viņš ieradīsies 17.00. Vienīgais, kas noteikti ir jāņem līdzi - atvērtu sirdi un pēc iespējas labāku garastāvokli. :P
Māri, laikam palaidu drusku kaut ko garām, bet.. kurā vietā pie Kaņiera ir jābūt? Mēs tad būsim drusku pirms 17.00 :)
d.e.

Post by d.e. »

Sunshine wrote: Māri, laikam palaidu drusku kaut ko garām, bet.. kurā vietā pie Kaņiera ir jābūt? Mēs tad būsim drusku pirms 17.00 :)
Pati diemžēl netieku, bet sākumā plāns bija tāds >>>
MĀRIS wrote:...
Ja ir, kam tas interesē, tad savācamies 17.00. pie Kaņiera pilskalna torņa takas stāvlaukuma, un ejam kādu puskilometru iekšā, kur ir atpūtas vieta. Tur arī Jānis izstāstīs stāstāmo, mēs vāram zupu, klausāmies, uzdodam jautājumus,... Sagaidām krēslu, kad ierodas dzērves... Kaut kā tā.
Lai Jums visiem jauks un piepildīts pasākums ! Image
Sunshine

Post by Sunshine »

Feja wrote:
MĀRIS wrote:Labrīt!
Mīlīši. Ilgi pētīju kartē, un sapratu, ka tomēr ~500 metrus aizstiept krāsniņu, katlu, un visu pārējo laikam būtu vienkārši... Gogles kartē fotogrāfija ir veca -[/url]
/2011.g/, pēc Jāņa Ķ. teiktā tur ceļa malā tagad esot stāvlaukums.
Jā, Māri, tagad tā vieta ir sakopta, kas 2011. gada bildē redzama. Nav vairs tas krūmu pudurs starp lielo un nobraucamo ceļu. Pabraukt garām nevar, blakus stāvlaukumam pa labi ir liela karte ar uzrakstu - KAŅIERA PILSKALNA TAKA. Līdz skatu tornim ir gabaliņš ko iet - pa laipām un pa uzbērtu meža taku. Ja esam kārtīgi dabas draugi, tad droši nebūtu labi piknika vietā kurināt ugunskuru, ja ir aizliegums ;) , kaut izskatījās, ka bija kurināts. Nez, kāpēc tad vispār tie akmeņi tur salikti.... Atļaušos ielikt Raganietes bildi, kur redzama trešdaļa no stāvlaukuma un vienas mašīnas aste. :D Nezinu, no kuras puses katrs brauks, bet ja mežā nonākat pie T veida krustojuma ar norādi, tad jābrauc pa labi - uz Smārdes pagastu un nonāksiet pareizā vietā. :)
Vai jābrauc uz Kaņiera pilskalna skatu torņa pusi?... Bet kur tieši? Ja brauksim no Rīgas, tad kā labāk ir jābrauc?
Sarmīte

Post by Sarmīte »

d.e. wrote:
Sunshine wrote: Māri, laikam palaidu drusku kaut ko garām, bet.. kurā vietā pie Kaņiera ir jābūt? Mēs tad būsim drusku pirms 17.00 :)
Kartē apmēram tā:
Image

No Rīgas vai nu pa Ventspils šoseju un caur Ķemeriem,vai caur Jūrmalu.Tagad jau var arī caur Jūrmalu,jo vasarnieki vairs noteikti nav. :) Lapmežciemā pa kreisi.(liekas,ka pie kultūras nama)
Sunshine

Post by Sunshine »

d.e. wrote:
Pati diemžēl netieku, bet sākumā plāns bija tāds >>>
MĀRIS wrote:...
Ja ir, kam tas interesē, tad savācamies 17.00. pie Kaņiera pilskalna torņa takas stāvlaukuma, un ejam kādu puskilometru iekšā, kur ir atpūtas vieta. Tur arī Jānis izstāstīs stāstāmo, mēs vāram zupu, klausāmies, uzdodam jautājumus,... Sagaidām krēslu, kad ierodas dzērves... Kaut kā tā.
Liels paldies, d.e.! Meklēsim Kaņiera pilskalna torņa takas stāvlaukumu :)
Tātad mums jādodas šeit?..

Image
Sunshine

Post by Sunshine »

Raganiete wrote:
No Rīgas vai nu pa Ventspils šoseju un caur Ķemeriem,vai caur Jūrmalu.Tagad jau var arī caur Jūrmalu,jo vasarnieki vairs noteikti nav. :) Lapmežciemā pa kreisi.(liekas,ka pie kultūras nama)
Liels paldies, Raganiete! Tagad viss ir pilnīgi skaidrs (es ceru) :D
Made

Post by Made »

Jā, es arī uzzīmēju :)
Image

te ir precīzas koordinātas
http://www.kemerunacionalaisparks.lv/?r=74

ja ir laiks pirms tam, var to otru vietu apskatīt, kas pa ceļam
http://www.kemerunacionalaisparks.lv/?r=76
Sunshine

Post by Sunshine »

Mīļš paldies, Made! :) Noteikti noderēs.
La Marie

Post by La Marie »

Labdien! :)
Zandām un Lāsmām sirsnīgi sveicieni vārdiņa svētkos! :) :) :)

Es drīz - pēc kādas pusstundas/stundas došos ārā no Rīgas Kaņiera virzienā. Tas ir - ap 15:00 līdz 15:30.
Vai ir vēl kāds gribētājs, kuru paņemt pa ceļam līdzi? Tik tiešām - varu arī mazu līkumiņu izmest jaukas kompānijas labā! ;)
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Lai jums jauka putnu vērošana!
Image
d.e.

Post by d.e. »

Sandra L. wrote:Lai jums jauka putnu vērošana!
Tu tikmēr vēro Ungārijas parlamentāriešus ? ;)
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Esmu mājās no pasākuma. Paldies jums fantastiskie. Bija daudz visa kā - sarunu, diskusiju, smieklu un joku. Paldies prasmīgajiem zupas vārītājiem un galda klājējiem. Viss norisinājās patiesi sirsnīgi un iedvesmojoši. Lai mūsu (Jāņa Ķ.) saskaitītajām 350 dzērvēm un 650 zosīm mierīga nakts un lai laba atpūta arī mums visiem. Rīt tad katrs, kurš gribēs, pa fragmentiņam iekomentēs, ko sadzirdējām no Jāņa stāstītā. Bija lieliski, Mīļie. Paldies.
Made

Post by Made »

Paldies visiem, kas bija šovakar Kaņierī - tik lieliska pēcsajūta! :D
Man viegli atskaitīties - tehniskais bruņojums bija slikti sagatavots. Fotoaparātam baterijas nebija uzlādētas (nepietika pat līdz Jāņa atnākšanai, no takas tikai daži uzņēmumi vienā vietā pie šķeltā akmens uz visām pusēm, no kompānijas nedaudz vairāk - īpaši medīju sazvērnieku grupiņas, kurās nez kāpēc vienmēr ir Māris - re, kur viņi mazgā bļodiņu un karoti Jānim (paši jau paēduši), un re, kur pēdējos kadros Māris nekur nav tomēr aizbēdzis no La Marie ar visu skarletas marinēto sēņu burciņu un tad jau tādā veidā, kā pēdējā kadrā Simbu baro, tad arī apstaigāja visu kompāniju ar to burciņu.
(tik tālu es stāstu tāpēc, ka tas ir bildēs, pārējais palika nepiefiksēts)
te bildes
https://failiem.lv/u/amqqs77a#_

Nu un tad, kad atnāca Jānis, es izvilku telefonu, lai kādas runas ierakstītu atskaitei - bet rādīja, ka atmiņa ir pilna.
Toties Jānis apsolīja, ka drīz DD galvenajā lapā tiks publicēts sezonas apskats, tātad nudien neviens neko nav nokavējis. Ja nu vienīgi to krietno pozitīvo auru, kas vienmēr staro no Jāņa. Un visi mēs bijām priecīgi cits citu satikt, ļoti jaukā gaisotnē noritēja vakars.

Citi stāstīs tālāk, bet es gribu parādīt spalviņas - izskatījās, ka bija plucināts kāds skaists putns, tik zaļi laistījās spalva saulē.. nez kas tas.. balti spalvu galiņi..
Image
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Made wrote: Man viegli atskaitīties - tehniskais bruņojums bija slikti sagatavots. Fotoaparātam baterijas nebija uzlādētas (nepietika pat līdz Jāņa atnākšanai

Nu un tad, kad atnāca Jānis, es izvilku telefonu, lai kādas runas ierakstītu atskaitei - bet rādīja, ka atmiņa ir pilna.
Paldies,Made,par bildītēm un īso atstāstu :)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”