Diskusijas

La Marie

Re: Diskusijas

Post by La Marie »

Vērotāja wrote:Uģa Bergmaņa atsūtītā prezentācija par mazo ērgļu audzēšanu Vācijail
Paldies liels, dabūju! Image
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Labdien! Varbūt kāds no forumiešiem zin vietas,kur biežāk būtu redzami migrējošie putni.Par Kaņieri jau J.Ķuze teica,bet varbūt ir vēl kādas(ne pārāk tālas)vietas.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete wrote:Labdien! Varbūt kāds no forumiešiem zin vietas,kur biežāk būtu redzami migrējošie putni.Par Kaņieri jau J.Ķuze teica,bet varbūt ir vēl kādas(ne pārāk tālas)vietas.
Lapā putni.lv (ornitofaunistikā) ir novērošanas vietu karte

http://ornitofaunistika.com/kur/index.html
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Vērotāja wrote:
Raganiete wrote:Labdien! Varbūt kāds no forumiešiem zin vietas,kur biežāk būtu redzami migrējošie putni.Par Kaņieri jau J.Ķuze teica,bet varbūt ir vēl kādas(ne pārāk tālas)vietas.
Lapā putni.lv (ornitofaunistikā) ir novērošanas vietu karte

http://ornitofaunistika.com/kur/index.html
Paldies!Tūlīt paskatīšu. :)
Made

Post by Made »

Paldies Uģim par prezentācijām. Tik jauki skatīt nu jau pazīstamas vietas un pirmajai prezentācijai pēdējais kadrs ir ar vvaau! :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Paldies par skaisto rehabilitācijas stacijas prezentāciju! :) :P
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pasaules lielākās ligzdas (Dienvidāfrika) http://www.huffingtonpost.com/2013/02/2 ... y/282603/0

Tās būvē audējputni https://www.youtube.com/watch?v=jEtyhipY4d0

Blakus parādījās video, kurā redzams kā audējputns taisa ligzdas pamatu. Ļoti interesants skats https://www.youtube.com/watch?v=qbWM1QAVGzs
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāj, paldies, liekas nereāli kā ko tādu var putniņš mācēt "uztamborēt" ! :)
Varbūt esmu palaidusi garām, bet nezinu kā veicās tai somzīlītei par ko Sanita pavasarī rakstīja ? :?
Made

Post by Made »

Biju patinusi atpakaļ Putnusalas kameras ierakstu un skatījos saulīti uzlecam. Kamera tieši tāpēc bija tur pagriezusies. Viedi cilvēki saka - ir labi veltīt mazliet laika dabas vērošanai un savām sajūtām tādos būtiskos dienas notikumos (saullēkts, saulriets, krēslas stunda, pilnmēness utt.). Un tāpat arī četrām dabas stihijām - izbaudīt zemi, gaisu, ūdeni... un es jūtu, ka man pietrūkst uguns klātbūtnes mūsu pasākuma bildēs :P Es nezinu, kāpēc nenofotografēju ugunskuru (nakti vispār nemāku fotografēt, bet ugunskurs taču būtu iznācis). Atceros, ka d.e. filmēja ugunskuru - varbūt var vismaz kādu kadru, lūdzu! :)
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Labdien!Ilgi domāju vai likt savas bildes,jo neviens liekas tās negaida ;) Pašai likās,ka nav īpaši labas(laikam pie vainas mans personīgais noskaņojums šo dienu sakarā)
Made,Tava vēlēšanās redzēt ugunskuru tiks izpildīta,kaut manā traktējumā ;)
Last edited by Sarmīte on 30 Sep 2017 18:50, edited 1 time in total.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete, nu kā ta negaida ;) Visi ir pacietīgi :P
Pūkas bildes arī gaida.

Paldies par bildēm, Raganiete :D
Hildina

Post by Hildina »

Vērotāja wrote:Raganiete, nu kā ta negaida ;) Visi ir pacietīgi :P
Pūkas bildes arī gaida.

Paldies par bildēm, Raganiete :D
Arī no manis PALDIES ! :D
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Paldies, Raganiete, par bildēm! :)
Bija ļoti žēl sestdien, ka netiku...
Made

Post by Made »

Paldies, Raganiete, kā nu negaida - ir taču tik patīkami paskatīties vēl un vēl un kaut vai pat uz vienādām bildēm un kur nu vēl, ja ir skaistas citas! :D un kā no katra mūsu skata veidojas kopējais lauks :)
Piemēram, Tev ir bilde, uz kuru es rāvos, bet neaizgāju - tie ruļļi ar zaļajiem matiņiem.. pa ceļam pēc kartupeļiem gadījās tikai tādi šķidri :lol:
Image

(Visvairāk man interesē stārķu ligzdas ar zaļām cepurēm, jo es reiz strīdā pastāvēju, ka tādas ir)

Visilgāk es skatījos uz to sarkano lapu starp zaļajiem "stabiņiem" - tas jau ir kā ugunskurs :)) Mušmire arī lien sarkana it kā bērzlapes podiņš, bet zinām jau mēs tādas! :)) (d.e. bildē pirms laiciņa līda no zemes kā balts kārpains pūpēdis).

Un vēl es tagad zinu, ka Vērotājai ir arī Māra foto :P
Made

Post by Made »

Man arī patīk kokus bildēt (Raganietei ir tie divi lielie pagalma koki), bet šo skaisto ozolu nemācēju - tikai viņa zarus ainavā.
Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made, nez ko telefonā spaidīju, bet no pirmās dienas man vispār nav nevienas bildes ;)
Made

Post by Made »

Vērotāja, vai mežā tikai sēņoji? Nefotografēji?
Es Likteņdārza bildēs ķļūdas pēc ieliku citu Daugavas pusi - gribēju šo, kur viņa sidrabā :D
Image

Un paskat, kā šīm eglēm tie čiekuri vis nekarājas uz leju, bet tup kā bubucēni zaros :D
Image

d.e., kā Taviem bruņurupucīšiem garšoja Uģa pienenes? Tā pļava, kurā ganāmies, tiešām lekna :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sveiki, Mīlīši!
Paldies Raganiet par bilžukiem. :P
Nupat ar Jāni Ķ. izrunājāmies par dzērvju lūkošanu. Vienīgais datums ir 1. oktobris. Ja ir, kam tas interesē, tad savācamies 17.00. pie Kaņiera pilskalna torņa takas stāvlaukuma, un ejam kādu puskilometru iekšā, kur ir atpūtas vieta. Tur arī Jānis izstāstīs stāstāmo, mēs vāram zupu, klausāmies, uzdodam jautājumus,... Sagaidām krēslu, kad ierodas dzērves... Kaut kā tā. :roll:
Mani tas interesē, un es piesakos, šoreiz pat divvietīgi, jo mana otrā pusīte arī beidzot saņēmās. :P https://dodies.lv/#14/56.9892/23.4203
Image
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
d.e.

Post by d.e. »

Laba diena ! ;)
Made wrote: Atceros, ka d.e. filmēja ugunskuru - varbūt var vismaz kādu kadru, lūdzu! :)
Filmēt jau filmēju un bildēju arī, bet ar telefonu tumsā nekas nesanāk, normāli liesmu pat foto grūti nofiksēt, arī debesis un zvaigznes kā Maļeviča "Melnais kvadrāts" :D
Atpazīstams ir tikai ļoti milglains šašliks un liesmas.
Image

Image

Raganiete, paldies par bildēm ! Skaistas, man tāpat kā Madei ļoti patīk tā ar kļavas lapu pie ūdens ! :)
Mīce

Post by Mīce »

Mīļā Raganiet, tavas bildes ir brīnišķīgas, paldies par tām! Es jau kā parazīts :lol: - ne lāga forumā ko rakstīju, ne pasākumā ko bildēju, bet tikai baudīju mirkļus un kopā būšanu pie dabas!Paldies visiem par atmiņu bildēm!
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”