Diskusijas
Re: Diskusijas
Un vispār, ar nepacietību gaidam no Raganietes bildes. 

Pamanīju divus eventuālus datumus: 1. vai 14. oktobris! 
Tā kā arī mans kalendārs ir gana aizrakstīts, uzreiz balsoju, ka šie konkrētie man der.
p.s. Ļoti gribējās aizbraukt uz Meža māju pie Uģa, sen par to sapņoju... arī uz naktsvijolēm pie jums netiku... Netiku nevienam teikusi, bet nedēļu vēlāk pēc jūsu tusiņa Engurē, aizbraucu turp individuāli, izstaigāju meža takas, pasēdēju putnu tornī, kopā ar zirgiem sagaidīju negaisu... bija skaisti - tā vieta vilina.

Tā kā arī mans kalendārs ir gana aizrakstīts, uzreiz balsoju, ka šie konkrētie man der.

p.s. Ļoti gribējās aizbraukt uz Meža māju pie Uģa, sen par to sapņoju... arī uz naktsvijolēm pie jums netiku... Netiku nevienam teikusi, bet nedēļu vēlāk pēc jūsu tusiņa Engurē, aizbraucu turp individuāli, izstaigāju meža takas, pasēdēju putnu tornī, kopā ar zirgiem sagaidīju negaisu... bija skaisti - tā vieta vilina.

Hmmm, Feja,... nesapratu. Mana komentāra racionālā daļa bija par to, ka gribas normālu prezentācijas pasākumu ar translāciju skaipā tiem, kas nevar piedalīties. Tas būtu jāturpina. Iracionālā daļa bija mans viedoklis par to, ka no jebkuras situācijas var kaut ko labu iegūt. To es varu arī neturpināt
Bet lūdzu nenobaidi Bitīti, viņa mums apsolīja 

- Ligzdas gariņš
Sveika,La Marie!es ar netiku uz to tusu,bet tad jau tev jābūt skaistām bildēmLa Marie wrote: p.s. Ļoti gribējās aizbraukt uz Meža māju pie Uģa, sen par to sapņoju... arī uz naktsvijolēm pie jums netiku... Netiku nevienam teikusi, bet nedēļu vēlāk pēc jūsu tusiņa Engurē, aizbraucu turp individuāli, izstaigāju meža takas, pasēdēju putnu tornī, kopā ar zirgiem sagaidīju negaisu... bija skaisti - tā vieta vilina.

Naktsvijoles ir gan aizķērušās!Ligzdas gariņš wrote: Sveika,La Marie!es ar netiku uz to tusu,bet tad jau tev jābūt skaistām bildēmvarbūt padalīsies ar mums

Labs vakars, draugi un saieta biedri!!! Nekur neesmu pazudusi. Vakar pēc 19 biju mājās Jelgavā ( milzīgs paldies Mārim!!!!!), nebija spēka nekam, bet šorīt bija steigšus jādodas glābt ražu savā dārzā. Baisais lietus visu applūdinājis un turpina mērcēt. Taču es noteikti uzrakstīšu, un salikšu tikšanās bildes, bet vēl ne šovakar, jo no dārza atvesto steigšus vajag arī " apstrādāt".
Nu tad labi, ka dzīva!
No paša rīta jau sāku satraukties - kā aizbraucāt, tā ne ziņas, ne miņas arī jau pavēlā rītā 
Lai Tev viss izdodas!

Lai Tev viss izdodas!
Lietus šodien tiešām briesmīgs...labi, ka vakar tāds nebija, diezin vai tiktu pāri tām Medņuriestu ceļa peļķēm !Pūka wrote:Labs vakars, draugi un saieta biedri!!! Nekur neesmu pazudusi. Vakar pēc 19 biju mājās Jelgavā ( milzīgs paldies Mārim!!!!!), nebija spēka nekam, bet šorīt bija steigšus jādodas glābt ražu savā dārzā. Baisais lietus visu applūdinājis un turpina mērcēt. Taču es noteikti uzrakstīšu, un salikšu tikšanās bildes, bet vēl ne šovakar, jo no dārza atvesto steigšus vajag arī " apstrādāt".
Lai veicas rudens velšu un ziemas krājumu gatavošanā !

Kas attiecas uz ornitologu prezentācijām, šķiet, ka viņi paši nebija noskaņoti stāstīt. Jo pašā sākumā pie galda uzdeva dažus jautājumus, uz kuriem Jānis labprāt atbildēja un tas varēja būt sākums garākam stāstam, bet tas nesekoja. Tāpat Uģa stāsts nesekoja. Varbūt, ja tiktu uzdoti vēl jautājumi, sekotu arī stāsti.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Te ir solītais pārskats par mazajiem ērgļiem no Uģa.
Failu varēs lejuplādēt 2 mēnešus, priekšskatījums nav pieejams https://failiem.lv/u/mwqhdn54#/
Failu varēs lejuplādēt 2 mēnešus, priekšskatījums nav pieejams https://failiem.lv/u/mwqhdn54#/
Labvakar 
Lasu divu dienu garumā un priecājos kopā ar tiem, kas tur bija
Klusēju, baidos iepīkstēties, lai nepārtrauktu un nenorautu no lielās domas, lai vairāk var izspiest tādējādi
Vieta izskatās pasakaina
Un debesis ir tādas, kurās var iemīlēties... Apbrīnojami
Un jauki, ka izdevās arī kartupeļus novākt Uģim - klausos, kā iet Latgalē un nudien prieks, ka te ir šis izdevies
Klusībā lūdzos visiem tālajiem un tuvajiem eņģeļiem, lai neizstāstītā prezentācija būtu jebkad, tikai ne 14./15. spetembrī, kad protams man atkal ir mācības

Lasu divu dienu garumā un priecājos kopā ar tiem, kas tur bija

Vieta izskatās pasakaina

Un jauki, ka izdevās arī kartupeļus novākt Uģim - klausos, kā iet Latgalē un nudien prieks, ka te ir šis izdevies

Klusībā lūdzos visiem tālajiem un tuvajiem eņģeļiem, lai neizstāstītā prezentācija būtu jebkad, tikai ne 14./15. spetembrī, kad protams man atkal ir mācības

Par Uģi nezinu - vienu brīdi viņš kaut ko interesantu iesāka un aprāvās, es pajautāju - vai stāstīsi? Tad es apklusināšu publiku. Viņš tā kā negribēja apklusināt. Bet Jāņa stāstu mēs faktiski pārtraucām, tad es viņu palūdzu turpināt un tad es īsti neatceros, kāpēc atkal pārtrūka (vai tāpēc, ka viņus pasauca ārā?).Vērotāja wrote:Kas attiecas uz ornitologu prezentācijām, šķiet, ka viņi paši nebija noskaņoti stāstīt. Jo pašā sākumā pie galda uzdeva dažus jautājumus, uz kuriem Jānis labprāt atbildēja un tas varēja būt sākums garākam stāstam, bet tas nesekoja. Tāpat Uģa stāsts nesekoja. Varbūt, ja tiktu uzdoti vēl jautājumi, sekotu arī stāsti.
No citiem tusiem atceros, ka viņš ļoti smalkjūtīgi apraujas, ja kāds cits sāk... un mēs tur visi nepārtraukti sākām (nu labi, ne visi, bet kolektīva nasta vieglāka)

Nākamreiz ievēlēsim moderatoru, kuru visi klausīs

Jānis teica, ka viņam ir gan līdzi bildes arī no šīs sezonas (es viņam jautāju par bildēm), bet ekrānu vajag. (Nodomāju, ka var arī bez lielā ekrāna, tikai esam daudz un kā tas būtu pie portatīvā datora skatīties..)
Jā tas pats pētījums, kura apskatu dažādos rakstos un arī pašu saturu šodien skatām, tikai smuki salikts drukājamā failā.Vērotāja wrote:Te ir solītais pārskats par mazajiem ērgļiem no Uģa.
Cik gan skumja izskatās tā pazušana Vidusjūrā

http://jeb.biologists.org/content/jexbi ... .large.jpg
- Lianaliesma

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

Labrītiņ!Made wrote: ... Bet Jāņa stāstu mēs faktiski pārtraucām, tad es viņu palūdzu turpināt un tad es īsti neatceros, kāpēc atkal pārtrūka (vai tāpēc, ka viņus pasauca ārā?).
No citiem tusiem atceros, ka viņš ļoti smalkjūtīgi apraujas, ja kāds cits sāk... un mēs tur visi nepārtraukti sākām (nu labi, ne visi, bet kolektīva nasta vieglāka)tā kā nebūtu brīnums..
Nākamreiz ievēlēsim moderatoru, kuru visi klausīsun runāsim pa vienam
![]()
Ceru, ka drīkstu piebilst.

Paldies, Made, Tu tiešām uzrakstīji praktiski visu mūsu problēmu iepriekšējās reizēs, kad tikāmies ar ornitalogiem. Visiem (kolektīvā nasta vieglāka!

Ceru, ka nevienu neaizvainoju ar savām pārdomām.
Man jau liekas, ka atpūtas un darba apvienojums nekad labu galu neņem. Tas vienkārši nav iespējams.
Ļoti gribētos lekciju Dabas muzejā, ar normālu prezentāciju, ekrānu utt, bet šie tālie braucieni lai paliek dabas baudīšanai un atpūtai.
Ļoti gribētos lekciju Dabas muzejā, ar normālu prezentāciju, ekrānu utt, bet šie tālie braucieni lai paliek dabas baudīšanai un atpūtai.
Uģis Bergmanis atsūtīja prezentāciju par putnu rehabilitācijas staciju
(lūdzu pamēģiniet kāds lejuplādēt, vai izdodas? Vispirms kreisajā pusē jānospiež I agree (piekrišana lietošanas noteikumiem) un tad jālejuplādē)
https://wetransfer.com/downloads/ed6bcc ... ient_email
(lūdzu pamēģiniet kāds lejuplādēt, vai izdodas? Vispirms kreisajā pusē jānospiež I agree (piekrišana lietošanas noteikumiem) un tad jālejuplādē)
https://wetransfer.com/downloads/ed6bcc ... ient_email
Uģa Bergmaņa atsūtītā prezentācija par mazo ērgļu audzēšanu Vācijai
https://wetransfer.com/downloads/2be8bb ... ient_email
https://wetransfer.com/downloads/2be8bb ... ient_email
- Lianaliesma
La Marie izteica korekti problēmu un arī risinājumu, varbūt pasākumā jāatvēl konkrēts laiks jaunajiem faktiem, piemēram, 2 vai 3 stundas ornitologu stāstījumam-prezentācijai, un pēc tam visa pasākuma laikā varam uzdot jautājumus.
Doma par šīs sadaļas koordinatoru/ moderatoru ļoti svētīga, kas palīdzētu visu saturēt atvēlētajā laika rāmī

Doma par šīs sadaļas koordinatoru/ moderatoru ļoti svētīga, kas palīdzētu visu saturēt atvēlētajā laika rāmī

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa

Es atļaušos iebilst: ornitalogu organizēta noklausīšanās arī ir atpūta un cieņa pret viņiem, ka viņi savu laiku un darbu velta mums.Vērotāja wrote:Man jau liekas, ka atpūtas un darba apvienojums nekad labu galu neņem. Tas vienkārši nav iespējams.
Ja ornitalogi negribētu to darīt, diez vai viņi piekristu ar mums tikties.
Turklāt sevis "saņemšana rokās" (uz neilgu brīdi) arī atpūtas reizēs ir rakstura audzināšana.