Diskusijas

d.e.

Re: Diskusijas

Post by d.e. »

MĀRIS wrote:Nēēēēēēē!!!!![/color] Dabūsi pa ausām!!! :evil:
Atsaucu visu ko teicu par Sarkangalvītēm un plekstēm, bet bilžukam būs būt! Image Vismaz pagaidām, kā patīkama atmiņa par 2015. :P :P :P
Māri, Tu ko manus jociņus nepazīsti vai ?! ImageTak nekas nav jāatsauc, viss jau ir kā teici, izņemot pleksti :lol:
Labāk pastāsti vai karpa būs !? :roll: :D
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

d.e. wrote:
MĀRIS wrote:Nēēēēēēē!!!!![/color] Dabūsi pa ausām!!! :evil:
Atsaucu visu ko teicu par Sarkangalvītēm un plekstēm, bet bilžukam būs būt! Image Vismaz pagaidām, kā patīkama atmiņa par 2015. :P :P :P
Māri, Tu ko manus jociņus nepazīsti vai ?! ImageTak nekas nav jāatsauc, viss jau ir kā teici, izņemot pleksti :lol:
Labāk pastāsti vai karpa būs !? :roll: :D

Hmmm... Vai drīksu drusciņ iejaukties dialogā? :D d.e. Tev FB kolosālas bildītes ar no upes izbridušo princi. :D Varbūt nomaini "pleksti" ar prinča bildi?! :o Starp citu, kur viņš palika? Aizgāja meklēt citu bārenīti?

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Lūdzu pieteikties pasākumam 16. un 17.septembrī - brauciens uz Madonas novada Mētrienas pagasta "Medņuriestu" pie mazo ērgļu pētnieka Dr. Uģa Bergmaņa. Pasākumā piedalīsies arī Jānis Ķuze. [/size]

Karte https://www.google.lv/maps/place/M%C4%9 ... 26.3232422

Uģis raksta:

Forumiešu saietam piedāvāju savu meža māju Teiču purva malā, adresē "Medņuriests", Mētrienas pagasts, Madonas novads. Tā ir no citām apdzīvotām vietām attālināta veco laiku mežsarga māja ar nepieciešamajām ērtībām kā tualete, siltais/aukstais ūdens, duša, virtuvē malkas plīts, II stāvā kamīnzāle, 4 divvietīgas gultas, 2 vienvietīgas gultas un 2 saliekamās gultas, kā arī daudz brīvas vietas gulēšanai uz grīdas. Ārā ir ugunskura vieta, dīķis peldēšanai un pirts. Māja netiek regulāri apdzīvota, tajā periodiski uzturas biologi, mednieki, dabas fotogrāfi, šeit jau 15 gadus organizēju starptautisku ornitologu saietu 3B+B (3 Baltijas valstis + Baltkrievija) par tēmu "Plēsīgo putnu un melno stārķu izpēte un aizsardzība Baltijas reģionā".

Ap 6'iem vakarā pastāstīšu par savām vebkamerām un darbu mazo ērgļu izpētē un putnu aizsardzību "Latvijas valsts mežos", kā arī padalīties ar nākotnes pētījumu iecerēm. Šis ir briežu baura laiks, vakarā pie ugunskura sēžot noteikti dzirdēsim briežus, varbūt arī aļņus un vilkus.

Pieteikušies:
1. MĀRIS
2. d.e.
3. Vērotāja
4. Raganiete
5. Feja
6. Pūka
7. Jamsis
8. Mīce
9. lianaliesma
10. Ligzdas gariņš
11. Parsley
12. Bitīte (iespējams 2 cilvēki)
13. Ģeogrāfs
14. Madara_Ozola
15. Made

Groziņu saturu un auto ceļabiedru lietas apspriedīsim tuvāk braukšanai. Pagaidām tikai pieteikšanās.
Līdzi jāņem ēdamais un guļamlietas, dvielis. Trauki ir uz vietas.

Image

PASĀKUMA PROGRAMMA

16.septembris

Ierodamies ap 14-15;
Apskatām apkārtni, pastaigājamies, papļāpājam, klājam galdu;
18.oo ierodas Uģis Bergmanis un abi ar Jāni Ķuzi pastāsta par pētījumiem, plāniem; iespējams, ka būs arī Aigars Kalvāns;
Paēdam;
Iekurinām ugunskuru, ejam pirtī;
Tusējam kaut visu nakti :P

17.septembris

Ar gaismu ceļamies un klusi, klusi ejam uz torni. Ir cerības redzēt zvērus un putnus, varbūt būs aizkavējies vēl kāds mazais ērglis;
Atgriežamies un pabrokastojam;
Braucam uz Uģa Bergmaņa mājām;
Apskatām savvaļas putnu rehabilitācijas staciju;
Talkojam - palīdzam Uģim nolasīt un sašķirot kartupeļus (tie iepriekš būs jau norakti). Katram dos līdzi spaini kartupeļu;
Vāram talkas zupu, cepam pelnos kartupeļus;
Paēdam;
Braucam uz mājām.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

d.e. wrote: ...Labāk pastāsti vai karpa būs !? :roll: :D
A kas tā tāda?!!! :roll:
Bet ja godīgi, tad mans kolēģis arī pārtraucis karpošanos tāpat kā es, līdz ar to esmu "uz sēkļa" izejvielu jautājumā. :roll: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
d.e.

Post by d.e. »

MĀRIS wrote:
d.e. wrote: ...Labāk pastāsti vai karpa būs !? :roll: :D
A kas tā tāda?!!! :roll:
Bet ja godīgi, tad mans kolēģis arī pārtraucis karpošanos tāpat kā es, līdz ar to esmu "uz sēkļa" izejvielu jautājumā. :roll: :P
Māri, te ir atbilde uz iepriekšminētajiem jautājumiem ! Zivs ir un paliek zivs, vismaz man ! :lol:
Image
Ģeogrāfs wrote: Hmmm... Vai drīksu drusciņ iejaukties dialogā? :D d.e. Tev FB kolosālas bildītes ar no upes izbridušo princi. :D Varbūt nomaini "pleksti" ar prinča bildi?! :o Starp citu, kur viņš palika? Aizgāja meklēt citu bārenīti?
Ģeogrāf, mans sapņu princis buču nesagaidījis, aizgāja tālāk laimi meklēt ! :lol: Bet nu smuks bez gala bija ! Image
P.S. Kā Tevi atrast FB, būtu prieks arī tur "satikt"
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt!
d.e. wrote: ...Māri, te ir atbilde uz iepriekšminētajiem jautājumiem ! Zivs ir un paliek zivs, vismaz man ! :lol: ...
Nu, kaut kas asakains jau man līdzi būs - vismaz es tā domāju. :lol: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Kautrīgi izspraucos no aizspogulijas un saku - reģistrējiet mani arī Madonas pasācienam klāt. Tikai vajadzēs kādu šoferīti gan.
Tālis

Post by Tālis »

Nododu sirsnīgu sveicienu visiem tikšanās dalībniekiem
un novēlu darbīgas un piepildītas dienas!
:D

Varu informēt, ka apgādā Jumava šodien izdota grāmata par lielo dumpi Māja niedrājā.

Image

Šajā grāmatā atspoguļoti notikumi, kurus varējām vērot no ligzdas, pie kuras uzstādīta Latvijā pirmā lielo dumpju ligzdošanas tiešraides kamera. Interneta tiešraide no lielā dumpja ligzdas ir kaut kas neikdienišķs. Arī pasaulē interneta tiešraides no šīs sugas ligzdām nav parasta lieta. Laikā, kad šī grāmata nonāk pie lasītājiem, aizvadītas jau trīs aizraujošas un spraigu notikumu pilnas ligzdošanas sezonu tiešraides. Katra no tām ir devusi jaunas zināšanas. Visiem vērotājiem tiešraides ir atklājušas grūti pamanāmā un noslēpumainā putna uzvedības nianses, kuras bez kameras nebūtu iespējams novērot. Tieši pirmais tiešraides gads izrādījās vispilnīgākais — gan ligzdā pavadītā laika ziņā visilgākais, gan notikumiem bagātākais. Iegūtajiem datiem ir nozīmīga zinātniska vērtība, kas palīdz labāk izprast šo putnu bioloģiju. Tomēr visai šai informācijai piemīt arī cita, ja tā var sacīt, cilvēciskā puse. Tie ir vērotāju līdzpārdzīvojumi un emocijas, arvien dziļāka cieņa pret dabu un tajā notiekošajiem procesiem — pat ja, cilvēciski raugoties, tie pirmajā mirklī šķiet skarbi. Un tas viss kopumā veido stāstu. Katram personīgu un īpaši izjustu, bet stāstu par DUMPI. Ornitologs Jānis Reihmanis
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Made wrote: :lol: Ģeogrāf, super, ka neesi atkal lidmašīnā! :P
Oi, Made! Šoreiz dakteris draud ar slimības lapu, bet es turos kā klints. Nekas nevar būt labāks par pasēdēšanu pie ugunskura, kartupeļu talku un visu pārējo! Ja vēl Simbu izdotos pierunāt!!!
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Un Tālim paldies par informāciju- grāmata par Dumpi. :)
Simba

Post by Simba »

Ģeogrāf, nekaitini mani kā bulli ar sarkanu lupatu :lol:
Domā, man nav jūtu?? :P :P :P

Tāli, vai saietā neiepriecināsi ar savu klātbūtni un vismaz vienu grāmatiņas eksemplāru, ko kārie lūriķi varētu uz mirkli rokās paturēt un sirdi papriecēt? :D
Lai vai kā - Tāli, tiešām priecājos, ka ir izdevies šis projekts! Atceros, par to runājām vēl tad, kad braucām uz filmēšanās seansu :) No sirds apsveicu :D
d.e.

Post by d.e. »

Tāli, apsveicu ar jauno grāmatiņu ! Image
Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Madara_Ozola wrote:Kautrīgi izspraucos no aizspogulijas un saku - reģistrējiet mani arī Madonas pasācienam klāt. Tikai vajadzēs kādu šoferīti gan.
Sveika, Madara :D
Prieks Tevi redzēt. Pierakstīju sarakstiņā :P

Par braukšanām nākošnedēļ runāsim.
Tālis

Post by Tālis »

Labrīt!
Paldies, Ģeogrāf, Simba, d.e. un citiem par līdzdalību lielo dumpju dzīves iepazīšanā! :D
Simba, žēl, ka arī Tu neieradīsies. Nu tad grāmatas atvēršana būs jāatliek uz citu laiku.
Mudinu arī citus līdzvērotājus iesaistīties putnu dzīves izpētē un iepazīstināšanā plašākam lasītāju lokam, lai veicinātu to aizsardzību. Interesantas taču ir arī mazā ērgļa, zivjērgļa, melnā stārķa un citas ligzdas. Nepieciešama tikai uzņēmība. Lai veicas! ;)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Interesants notikums un iespaidīgi video. Filmētājs saprotamu iemeslu dēļ paslēpies krūmos :D

Delfi. Dagdas novada Bērziņos ierodas sumbrs un sāk ganīties ar vietējām govīm.

http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/ ... d=49224263
Biker

Post by Biker »

Tālis wrote:Varu informēt, ka apgādā Jumava šodien izdota grāmata par lielo dumpi Māja niedrājā.
Tālis, es apsveicu arī.
Es arī mu novērojuši šo ligzdu. Pārāk slikti Es nevaru izlasīt grāmatu.
I congratulate you too I have also observed this nest. Too bad I can not read the book.
Tālis

Post by Tālis »

Paldies, Biker!
Grāmatā toties ir gandrīz 100 attēlu.
The book has almost 100 images.
Biker

Post by Biker »

Image

Tas ir arguments! :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Labvakar.

Gatavojamies pasākumam 16-17.septembrī.

Sadzīve:

Atpūtas namiņā, kurā būsim vakarā un pa nakti, ir
tualete, siltais/aukstais ūdens, duša, virtuvē malkas plīts, II stāvā kamīnzāle, 4 divvietīgas gultas, 2 vienvietīgas gultas un 2 saliekamās gultas, kā arī daudz brīvas vietas gulēšanai uz grīdas.
Ir informācija, ka gultas veļas (palagu, spilvenu) tur nav. Ir segas, taču tās nav nupat no veļas mazgātavas. Tāpēc nakšņotājiem būtu jāpaņem līdzi savi gultas piederumi.
Attiecīgi kas gulēs guļammaisā, plus vēl maiss+paklājiņš.

Tā kā iesim pa laukiem, vajadzētu vilkt gumijas zābakus (paņemt līdzi). Jāpaņem darba cimdi talkai - varbūt kāds var nopirkt visiem?
Jāpaņem papīra dvieļi, tualetes papīrs.

Ēdiens

Māri, paņem, lūdzu, līdzi zupas katlu.

Lūdzu izteikt priekšlikumus par talkas zupu. Kādu?

Sadalīsim ko no ēdamā kurš ņems līdzi - lūdzu uzrakstīt priekšlikumus?

Transports

Lūdzu uzrakstīt:
- kurš var piedāvāt vietu mašīnā? (no kādas pilsētas var paņemt)
- kuram vajag vietu mašīnā? (no kurienes jāpaņem)
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Labvakar! Par zupu runājot,Engurē zupa bija ļoti garšīga :)
Tad jau ko līdzīgu varētu šoreiz.Par produktiem,varbūt labāk,ja ir kāds sarakstiņš un tad varam pieteikties. :)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”