Bebri Igaunijā, 2017-2019
Re: Bebri Igaunijā, 2017
Paldies, Biker
Smuki gan tie bebri.

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Tos Rīgas bebrus tak speciāli vēl piebaro, bet šie tāpat Operas apstādījumus un krāšņumaugus no dobēm degustē !MĀRIS wrote: Ja jau Ušakovs Rīgas centrā nevar šo kauju vinnēt, tad kā Tu vari cerēt uzvarēt savā briksnājā!!!![]()
![]()

Es jau arī nemaz neceru uzvarēt, tā ir utopija, ja grib "pa labam".
Biker, paldies, video viņi ir tik mīļi !

- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

He he, cilvēkiem arī bija paātrinātais video, tāpat kā mums te bebriem. Varbūt sakombinējot kopā iznāktu kaut kas līdzīgs "Baiļpilnajai simetrijai" (super izpildījums bija Rīgā ar filmu un Sinfonietta Rīga mūziķiem)
https://www.youtube.com/watch?v=CanQVMNslE0
https://www.youtube.com/watch?v=CanQVMNslE0
- Lianaliesma

Labprāt uzzinātu kaut ko vairāk par šiem bebriem un par "otras puses" situāciju - kā izskatās pārplūstošās zemes un upes lejtece, kad ūdens ir mietiņam līdz pusei vai 3/4 (liktos, ka ir labs kompromiss - tad dambis nostāv ilgāk) un kad mietiņš ir gandrīz zem ūdens. Cik sen tie bebri te apmetušies, vai pirmais mazulis. Kā viņi te pārziemo.. (iedomājos - ja ieeja nav zem ūdens, tad dikti auksti.. un vēl - tagad enerģija jātaupa, jāuzkrāj tauki ziemai...).. un vai tas melnais stārķis un jūras ērgļi te netālu ligzdo.. Saimnieki lamatas neliek un medības nerīko - cik tālu "līdz brošai" viņiem tie bebri ir un vai tas viņiem maitā sadzīves noskaņu vai varbūt piedod azartu un viņi paši labprāt vēro tiešraidi. 

Atnesu vienu "fīču" no LK foruma, bet pati vēl neesmu izmēģinājusi. Timea bija ielicis savas pirmaš bildes un viena no tām bija milzīga, Biker pamāca, kā tādas lielas bildes var iekodēt zem klikšķināma teksta (citātā sarkanie burti). Un ieliek to bildi kā piemēru. Super bilde!
un paņēmiens vēlāk būtu jāpamācās..

Biker wrote:i would like to see more pictures of other members bigger sized. for those who are interested: the code for clickable photos
[img]LinkToThePictureInForumRecommendedSize[/img]
Timea, it looks so great in 2014x1064 pixels! i will remove it from this clickable text if it bother you that i figured out the link and hide in this text![]()
Sveiki!
there are different ways for "hide" pictures in text or "in" a picture Made. In the evening i have more time and can post the "codes".
now my family and i want to go on a day trip
(therefore quickly only english, sorry)
there are different ways for "hide" pictures in text or "in" a picture Made. In the evening i have more time and can post the "codes".
now my family and i want to go on a day trip

Paldies, Biker!
(Viņš raksta, ka ir vēl citi triki, kā ieslēpt tekstā vai bildē citas bildes un vakarā viņš parādīs kodus, bet pašreiz ar ģimeni gatavojas izbraukt un tāpēc raksta ātri un tikai angliski)
Jauku dienu!
(Viņš raksta, ka ir vēl citi triki, kā ieslēpt tekstā vai bildē citas bildes un vakarā viņš parādīs kodus, bet pašreiz ar ģimeni gatavojas izbraukt un tāpēc raksta ātri un tikai angliski)
Jauku dienu!

- Lianaliesma
Man arī patīk lielas bildes, ar labu asumu 
Ievietot forumiešiem pieejamu liela izmēra bildi var arī ar radical.ru
Tad jāizvēlas 3.punktu "
"

Forumā parādās maza attēla ikona, uzklikšķinot atveras attēls oriģināllielumā.

Nu jā, arī tekstā var ieslēpt bildi

Ievietot forumiešiem pieejamu liela izmēra bildi var arī ar radical.ru
Tad jāizvēlas 3.punktu "

Forumā parādās maza attēla ikona, uzklikšķinot atveras attēls oriģināllielumā.

Nu jā, arī tekstā var ieslēpt bildi

Made, uzbrauc ar peles kursoru komentāra augšā uz uzraksta URL, paskaties otro daļu piemērā, kurš parādās tieši virs komentāra lauka - tur parādās šādu uzrakstu un bilžu veidošanas princips un tas vienmēr ir mūsu acu priekšā

Princips ir tas pats kā šis katalogs https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 10#p154010
Sadalīju ar atstarpēm, ar zilo iekrāsotais uzraksts (bilde, video) ir redzams. Bet ar sarkanu iekrāsotā URL adrese var būt jebkura, kā jebkura foruma komentāra adrese, tāpat jebkura ārējā resursa adrese, tai skaitā bildes vai video.
https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 16#p154016 ] 1.septembris
Pirmā adrese (sarkanā) ir tā, kuru paslēpj. Tātad tai nav jāpievieno attēlošanas iekavas (URL, IMG, YOUTUBE), bet tikai "plika" adrese.
Otrā adrese (zilā) ir tā, kura ir redzama, tai jāpievieno attēlošanas iekavas (URL, IMG, YOUTUBE). Ja tas ir teksts, nekas nav jāpievieno, bet tekstu var iekrāsot dažādās krāsās.

Princips ir tas pats kā šis katalogs https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 10#p154010
Sadalīju ar atstarpēm, ar zilo iekrāsotais uzraksts (bilde, video) ir redzams. Bet ar sarkanu iekrāsotā URL adrese var būt jebkura, kā jebkura foruma komentāra adrese, tāpat jebkura ārējā resursa adrese, tai skaitā bildes vai video.
https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 16#p154016 ] 1.septembris
Pirmā adrese (sarkanā) ir tā, kuru paslēpj. Tātad tai nav jāpievieno attēlošanas iekavas (URL, IMG, YOUTUBE), bet tikai "plika" adrese.
Otrā adrese (zilā) ir tā, kura ir redzama, tai jāpievieno attēlošanas iekavas (URL, IMG, YOUTUBE). Ja tas ir teksts, nekas nav jāpievieno, bet tekstu var iekrāsot dažādās krāsās.
Uzspiest uz šīs bildes
(princips tas pats - viena bilde ir pirmajā daļā - iepr.piemērā sarkanajā, otra otrajā - iepr.piemērā zilajā.
Sarkanā adrese (paslēptā bilde) nav redzama, img iekavas nevajag, zilā adrese (redzamā bilde) ar img iekavām.
Bilžu adrese ir bez visa liekā, no radikala garajām adresēm tikai pati bildes adrese šādā formātā
http:// s018.radikal.ru/i521/1709/2c/eac8727ce441. png )

(princips tas pats - viena bilde ir pirmajā daļā - iepr.piemērā sarkanajā, otra otrajā - iepr.piemērā zilajā.
Sarkanā adrese (paslēptā bilde) nav redzama, img iekavas nevajag, zilā adrese (redzamā bilde) ar img iekavām.
Bilžu adrese ir bez visa liekā, no radikala garajām adresēm tikai pati bildes adrese šādā formātā
http:// s018.radikal.ru/i521/1709/2c/eac8727ce441. png )

Paldies! Vērotāja kas ietaupa mani apgrūtinošu tulkojumu! 
...lielisks attēls!! ...no cauna.

Turpinu ampelēties
Sarkanā adrese video links no augšējās rindas bez youtube iekavām (paslēpts), zilā adrese - bilde ar img iekavām (redzama)
Nospiest uz bildes!

Sarkanā adrese video links no augšējās rindas bez youtube iekavām (paslēpts), zilā adrese - bilde ar img iekavām (redzama)
Nospiest uz bildes!

Bildes un paslēptais video ir ņemti no Latvijas jūras ērgļu tēmas https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 30#p154030Biker wrote:Paldies! Vērotāja kas ietaupa mani apgrūtinošu tulkojumu!
Labvakar !
Khmmm...paldies , interesanti tehniskie jaunumi, tikai man naktī nekas nepieleca no tā visa, tik nez kur cauna uzradās bildē !
Lūkošu rīt !
Man arī viņi "līdz brošai", bet es šoruden ieslēdzu viņiem zaļo gaismu !
Šodien nostaigājos pa mežu sēņojot, loģiski aizgāju arī uz dambjiem...nu jau 3 aizsprostu vietā ir tapuši 4 (jo man atvaļinājums beidzies
) un es sapratu, ka pēc sēņošanas vairs nav spēka vilkties vēlreiz uz mežu un to visu izjaukt. Vienvārdsakot populācija manā pusē atviegloti uzelpo ! 

Khmmm...paldies , interesanti tehniskie jaunumi, tikai man naktī nekas nepieleca no tā visa, tik nez kur cauna uzradās bildē !

Made, ja uzzināsi, pastāsti mums arī lūdzu !Made wrote:Labprāt uzzinātu kaut ko vairāk par šiem bebriem un par "otras puses" situāciju - kā izskatās pārplūstošās zemes un upes lejtece, kad ūdens ir mietiņam līdz pusei vai 3/4 (liktos, ka ir labs kompromiss - tad dambis nostāv ilgāk) un kad mietiņš ir gandrīz zem ūdens. Cik sen tie bebri te apmetušies, vai pirmais mazulis. Kā viņi te pārziemo.. (iedomājos - ja ieeja nav zem ūdens, tad dikti auksti.. un vēl - tagad enerģija jātaupa, jāuzkrāj tauki ziemai...).. un vai tas melnais stārķis un jūras ērgļi te netālu ligzdo.. Saimnieki lamatas neliek un medības nerīko - cik tālu "līdz brošai" viņiem tie bebri ir un vai tas viņiem maitā sadzīves noskaņu vai varbūt piedod azartu un viņi paši labprāt vēro tiešraidi.

Man arī viņi "līdz brošai", bet es šoruden ieslēdzu viņiem zaļo gaismu !

Šodien nostaigājos pa mežu sēņojot, loģiski aizgāju arī uz dambjiem...nu jau 3 aizsprostu vietā ir tapuši 4 (jo man atvaļinājums beidzies

d.e. es atvainojos, ka piemēriem nepaņēmu bildes no šīs sadaļas. Pārtaisīt esmu par slinku 

Vērotāj !!!!!!!!! Es atvainojos, nevis Tev jāatvainojas !Vērotāja wrote:d.e. es atvainojos, ka piemēriem nepaņēmu bildes no šīs sadaļas. Pārtaisīt esmu par slinku

Man tā doma absolūti nebija par caunu un sadaļu sadaļu no kuras tā ņemta, es tik tālu pat neiedomājos, man Durbes ligzda naktī ļoti organiski iekļāvās arī šajā nodaļā !

Es vienkārši izlasīju visu, sapratu, ka ir laba, jauna "fīča", bet man pauris naktī nevāra, lai sagremotu, kas kur jāspiež u.t.t., lai iegūtu vajadzīgo rezultātu ! Nu apmēram tā tas bija domāts

Vērotāj !!!!!!!!! Es atvainojos, nevis Tev jāatvainojas !Vērotāja wrote:d.e. es atvainojos, ka piemēriem nepaņēmu bildes no šīs sadaļas. Pārtaisīt esmu par slinku

Man tā doma absolūti nebija par caunu un sadaļu sadaļu no kuras tā ņemta, es tik tālu pat neiedomājos, man Durbes ligzda naktī ļoti organiski iekļāvās arī šajā nodaļā !

Es vienkārši izlasīju visu, sapratu, ka ir laba, jauna "fīča", bet man pauris naktī nevāra, lai sagremotu, kas kur jāspiež u.t.t., lai iegūtu vajadzīgo rezultātu ! Nu apmēram tā tas bija domāts