Diskusijas

Vērotāja

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

Vēlējos pateikt paldies visiem, kas raksta, liek bildes. Tikai pateicoties jums zinu kas notiek ligzdās, jo zināmu apstākļu dēļ jau pāris mēnešus tiešraides neredzu. Līdz novembrim-jaunajam gadam nebūs laika, diemžēl.
Tāpēc liels, liels paldies!

Par parunāšanos - nezinu kā nākas, bet grūti saprast kādā omā kurš ienāk, kurš vārds no komentāra tiks "izķerts" un interpretēts.
Šoreiz apspriešanas objekts ir tas, ka neuzmanīgi uzrakstīju vārdu "mamma". Gribēju teikt, ka nekādu dziļo domu nedomāju, vienkārši uzrakstīju šo vārdu, jo mega pa to tēmu gandrīz viena rakstās, tāpēc izspruka. Tajā brīdī nedomāju ne par citām tēmām, ne par to, ka tas var aizskart komentētājus no citām tēmām, citā kontekstā.
Rezultātā nožēloju, ka vispār izteicos. Vieglāk ir klusēt.

Uzrakstīju savu sāpi, bet ir liels lūgums neturpināt debati par šo tēmu. Lūdzu!
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
d.e.

Post by d.e. »

Labvakar !
Par Forumu runājot...arī man šobrīd ir situācija, kad ļoti maz laika sanāk pieslēgties tiešraidēm, tāpēc arī no manis visiem, kas raksta milzīgs paldies ! Un tāpat liels paldies Vērotājai par dienas Aktualitātēm, jo tikai tā varu uzzināt, kas kur ir noticis.
Es neesmu pieķērusies kādai konkrētai tēmai, tomēr, kad ir laiks, cenšos ieskatīties visur, kur esmu daudzmaz lietas kursā par notiekošo. Ja redzu kaut ko interesantu un laiks to atļauj, ar prieku ielieku gan bildi, gan komentāru par situāciju (kā nu es to saredzu) neskatoties uz to, ka iespējams neatšķiru tēviņu no mātītes u.t.t. Domāju, ka mūsu ir daudz, kas lasa un ieskatās, bet maz raksta...
Sanāk ieskatīties arī Igauņu u.c.forumos, varētu pat kaut ko komentēt, bet mani tieši attur tā aktīvā savstarpējā komunikācija, sasveicināšanās, apjautāšanās kā iet, ko daru (dzeru brokastu kafiju u.t.t.) ,tāpat atsveicināties arī pieņemts un ar labu nakti vēlēt... bet, ja nav laika ilgi sēdēt pie datora, tad iemest kādu komentāru, sagaidīt sasveicināšanos, apjautāšanos kā iet un tad neatbildot neko pazust, man šķiet nepieklājīgi, tāpēc neko nerakstu. Bet komunicēt tādā sirsnīgajā apjomā kā tas pieņemts, nevaru atļauties, jo tad nebūs laika novēlēt ar labu nakti tiem cilvēkiem, kuri reāli ir dzīvē līdzās. Mums katram ir tik dažādas vēlmes, iespējas, garastāvokļi u.t.t., ka iejusties ikkatrā situācijā ir nereāli.
Es te ar prieku skatos putnus, lasu pierakstus, reizēm kopā pasmejos ar kādu vai nobirdinu kādu asaru, ja kas bēdīgs notiek, bet mani pilnībā apmierina Forums, kurā varu ienākt tad, kad to varu un pazust, kad man jāpazūd un es nebūt neskumstu par to vai man kāds atbild uzreiz vai neatbild nemaz. Man tas viss šķiet pat ļoti normāli, jo mēs neviens te nevaram pavadīt 24/7 ...
Vēl jo vairāk - tieši tāpēc ar milzīgu prieku gaidu tikšanos dzīvajā, kad mēs atrodam laiku cilvēciskām sarunām vienam ar otru, reizēm pat atstumjot putnus u.c. otrā plānā un pirmajā vietā liekot cilvēkus ! :)
Paldies, ka esat ! Gan te, gan LK, gan Norvēģijā, gan Antarktīdā, gan visos USA forumos !
Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e., varu pievienoties šādai foruma izjūtai.
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:d.e., varu pievienoties šādai foruma izjūtai.
Nepatīk, ja tēma novirzās no putniem uz debatēm.
Tur jau tā lieta... mēs esam tik dažādi, katram savu reizi dzīvē savi prieki, savi kreņķi...
Kāds ienāk priecīgs un pozitīvisma pilns, cits ienāk sadrūmis un iespējams grib aizmirst ikdienas rūpi - vērojot to, kas vieno mūs visus - putnu dzīvi ! Kādam ir brīvdiena un laiks visam sekot, kamēr citam nez kāda nenormālā darbdiena panesusies. Un vai tāpēc vieni būs labāki par otriem...nebūt ne ! :) Visi kopā mēs skatamies, rakstam (vai nerakstam), domājam, pārdzīvojam, pieņemam vai nepieņemam, bet mēs te esam ! Ienākot Durbertvillas karstajā sezonā ne mirkli nebija sajūta, ka esmu lieka vai nez kāda jauniņā un tādas sajūtas nav bijis visu šo laiku.
Manuprāt vienkārši jāraugās pozitīvāk uz visu, kas te notiek, jāuztver mazāk personīgi jebkuri teksti, jo virtuālā rakstītā tekstā nav ne intonācijas, ne emociju, ne acu skatiena un bieži vien "otrā galā" viss tiek saprasts atbilstoši "otras puses" garastāvoklim, tā brīža emocijām u.t.t.
Es piemēram varu asarām birstot jokot un neviens nenojautīs, ka man ir skumji, kamēr kādam citam varbūt trūkst sirsnīgs vārds un atbalsts ! Tas viss ir tikai normāli, ka esam tik dažādi, tāpēc centīsimies to saprast un viss būs vislabākajā kārtībā un gan jau mēs mēs kopā sagaidīsim gan olu Durbertvillā, gan cālīti Austrālijā.
Viss būs kārtībā, citādi tas nemaz nevar būt ! :)
P.S. Un noteikti tiksimies arī bariņā klātienē !
Image
Image
Image
Image
Image
Image
d.e.

Post by d.e. »

;)
Last edited by d.e. on 04 Aug 2017 19:05, edited 1 time in total.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labdien, mīlīši!
Katrs mēs esam savādāks. Zivs nekad neligzdos koka galotnē, un zilonis nenārstos Saragosa jūrā, katrs mēs meklējam savu vietiņu zem saules, kur justies mājīgi, ērti. Dievs dod, kaut mums visiem tas izdotos! :roll: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Tiešām bija aizgājis izpeldēties? Vai kaut kā nejauši nonācis ūdenī?
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:
Tiešām bija aizgājis izpeldēties? Vai kaut kā nejauši nonācis ūdenī?
Kādreiz lasīju, ka brieži nāk dzert sāļo ūdeni. Varbūt šis nolēma pie reizes arī nopeldēties ! :D Meža cūkas arī peld, ir redzēts, ka bars ieiet jūrā un aizpeld dziļumā kkur...prom !
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Skaisti... :P
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Labvakar!

Atzīmējos - es arī te ieskatos. Vidēji reizi dienā. Nu citas dienas nemaz. Citas - vairākas reizes. Pēc ūpīšu un vanadzēnu došanās lielajā dzīvē un zivjērgļu gredzenošanas, stipri retāk arī paskatos tiešraides. Atnāku uz forumu un tā arī uzzinu jaunumus. Iemeslus varētu savirknēt kā krelles no jūsu iepriekš teiktā - krellīte no Bitītes, krellīte no Ladidas, no Sunshine, no Fejas, no Vērotājas, no d.e. un vēl un vēl.
Tīri fiziski nav laika. Darbā praktiski nav iespējas. Mājās ir mājas lietas un laikam jau kaut kā arī negribās, jo mājas lietas ir tādas pašas kā bija pagājušo un aizpagājušo gadu... tātad mainījies ir kaut kas šeit. Vai manā attieksmē. Nav teikts, ka uz sliktu. Vienkārši savādāk.
Ar vien mazāk sāku komentēt tad, kad sapratu, ka iznāk pamatīgi atkārtoties. Praktiski nebija iespējas kaut kur iespraukties - viss jau tika fiksēts. Un tā kā pati roku uz pulsa nevarēju noturēt, tad ... vai nu liec to pašu bildi un tekstu vai klusē. Nu, un tad kad kaut ko pasaki izrādās, ka esi ne to pateicis un iestājas Pavlova suņa reflekss - ok, es tur nelīdīšu - savādāk atkal pa ausi uzšaus un es iekodīšu vēlreiz kādam :D Jā, tās ir foruma īpatnības, kuras nebija tik izteiktas agrāk. Patiesībā es vispār tās nemanīju. Nezinu, kas ir pie vainas. Varbūt tieši tas, ka forums ir specifisks. Pārsvarā runā tikai par putniem un ap tiem un pat tie no jums, kas satiekas dzīvē, neko īsti viens par otru nezina. Varbūt mēs par maz viens ar otru sarunājamies? Teiksim FB, draugos un citur, kur cilvēki publiski izsakās par dažādām tēmām, tur tos vairāk var "atkost" un jau zināt, ka Anniņai ir varžacs uz kreisā pirkstiņa, Pēterītim - kārpa uz īkšķa un attiecīgi par šīm tēmām noklusējam un neberam sāli brūcēs. Lūk, un sākumā visi draudzīgi bija "putnos", bet tad sākās krīze - nu kā tādam laulātam pārim. Un kaut kas pašķīda. Piepeši šķita, ka ieliksi vakara bildi nākamajā dienā, tad izjauksi kārtību. Ieliksi to, kas pašam likās smieklīgi, izrādīsies, ka vispār esi no citas planētas un smejies viens pats. Un tad vēl batālijas ap vārdu došanām. Vēl kaut kas, vēl kaut kas. Ij tad vēl šosezon man "atņēma" zaļvārņus un mežu kameras, un es pavisam saīgu. Un personīgi es sajutos pilnīgi lieka kā forumiete. Ar dziļām simpātijām pret pārējiem, bet tomēr labāk "aiz kadra".
Paldies visiem par bildēm un reportāžām. Ļoti ceru, ka vienmēr būs kāds, kas ar prieku liks bildes un tekstus. Ja tas ir jādara kā darbā un "čerez ņehaču", tad ir jāpārtrauc.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Murkjelis wrote:... Ij tad vēl šosezon man "atņēma" zaļvārņus un mežu kameras, un es pavisam saīgu.
:lol: Nu redz, es ar biju tādas izjūtas sevī piefiksējusi - it kā nerodi vairs sev vietas savā paša iemīļotā putnupāra ligzdā... :lol:
Bet tad saproti, ka - ja tiešraides ligzdas ir tikai dažas, bet vērotāju/komentētāju vairāk, tas ir neizbēgami, un kādu sezonu jāļauj to prieku baudīt citam...
Tātad, redz, kā jau stādījos priekšā, tās mammas ligzdām šaipus datoriem ir vairākas un droši vien arī tētuki ... :lol:
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Murkjelis

Post by Murkjelis »

lianaliesma wrote:

:lol: Nu redz, es ar biju tādas izjūtas sevī piefiksējusi - it kā nerodi vairs sev vietas savā paša iemīļotā putnupāra ligzdā... :lol:
Bet tad saproti, ka - ja tiešraides ligzdas ir tikai dažas, bet vērotāju/komentētāju vairāk, tas ir neizbēgami, un kādu sezonu jāļauj to prieku baudīt citam...
Tātad, redz, kā jau stādījos priekšā, tās mammas ligzdām šaipus datoriem ir vairākas un droši vien arī tētuki ... :lol:
Nu tieši tā ;)

Bet par tiešraidēm...tur ir arī cita pretēja lieta. Tās ir daudz. Daudz par daudz un visas brīnišķīgas. Mums bija Durberta - vienīgā un neatkārtojamā. Es, kā tā saucamais Durbertas izlaidums, pieķēros Durbes un Roberta ligzdai un tad it kā starp citu nāca arī citas. Nākamajā gadā ligzda bija tukša un izrādījās citu ligzdu ir vēl vairāk. Šogad Durbertvillā arī tikai meņgējas un, jā, citu tiešraižu ir ļoti, ļoti daudz. Tas izkaisa uzmanību. Es pārdzīvoju par visām, kurās ieskatos, bet īsti pieķeros tikai vienai. Pagājušo gadu man tie bija zaļvārņi, šogad ūpīši, kurus arī pārsvarā "ļāvu baudīt citiem" .
d.e.

Post by d.e. »

Murkjeli, paldies, ka parādījies ! Image
Diezgan precīzi noraksturoji arī manas sajūtas par Pavlova suņa refleksiem, ka reizēm šķitis - nav ko bāzties iekšā ar kādu komentāru, jo viss jau ir pateikts n-tās reizes...Jā, Durbertsezona ar to bija neatkārtojama, jo tur kaut kā vairāk bija tā musketieru sajūta - viens par visiem, visi par vienu ! ;)
Loģiski, ka reizēm arī škrobe, ka kāda tiešraide vairs savā kompī nav pieejama(man arī zaļvārņi mājās nevelk un uzkarās, bet darbā maz sanāk ieskatīties), bet es laikam maz domāju par to, kas ko padomās, kā pa savam iztulkos, kā sapratīs, varbūt man kā "pīlei ūdens" reizēm emocijas un kaislības, un ja gribas ko pateikt, tad vnk saku, ko domāju..
Bet par to, ka maz zinām viens par otru, nu tas tā relatīvi, sanāk tomēŗ vairāk iepazīt un saprast, vienam otru, arī pateicoties pieminētajam FB. Pamazām mēs "sačupojamies" un uzzinam ko vairāk un tas tiešām priecē ! Aiz katra nika ir dzīvs cilvēks un man liekas fantastiski, ka mēs esam satikušies! Ceru, ka izdosies arī Tevi satikt dzīvē vai FB un protams redzēt arī te forumā ! :)
Last edited by d.e. on 04 Aug 2017 09:53, edited 2 times in total.
Simba

Post by Simba »

Murķeli, paldies :P
Daudz ko saliki smuki pa plauktiem :D
Un paldies, ka pamāji ar roku, kā Māris teica - sirds iesilst no tā :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Murkjeli, sveiciens! :D

:?: :!:
Par tām zaļvārnām - varbūt varam sacerēt kaut kādu "kolektīvo vēstuli" ar pateicību par interesanto piedāvājumu un lūgumu nākošajā sezonā tiešraidi organizēt caur Youtubi. Manuprāt, tas ir jādara laicīgi, jo Aizsardzības ministrija/Valsts iepirkums, tas noteikti nav izdarāms ātri un vienkārši no viņu puses.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

d.e. wrote:Ceru, ka izdosies arī Tevi satikt dzīvē vai FB un protams redzēt arī te forumā ! :)
Es piefiksēju :) Atradīšu Tevi FB un pieteikšos :)
Simba

Post by Simba »

Vērotāja wrote:
Par tām zaļvārnām - varbūt varam sacerēt kaut kādu "kolektīvo vēstuli" ar pateicību par interesanto piedāvājumu un lūgumu nākošajā sezonā tiešraidi organizēt caur Youtubi. Manuprāt, tas ir jādara laicīgi, jo Aizsardzības ministrija/Valsts iepirkums, tas noteikti nav izdarāms ātri un vienkārši no viņu puses.
Es atbalstu! :P
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Vērotāja wrote:Murkjeli, sveiciens! :D

Tas nebūtu slikti. Es gan neesmu meistars tādās tēmās.
Biker

Post by Biker »

Man vajag padomu no jums:

kad es kļuvu par locekli šeit, man bija cerība, lai varētu piedalīties vairāk. LK forums Es tulkot ar ļoti maz angļu labāk luck ar Google ( :oops: ).
Bet tas ir grūti. Es varu uzrakstīt komentāri par novērojumiem. Vai tas ir pietiekami?
Jūs liekam lielu uzsvaru uz viedokļu apmaiņā.
Ja es esmu laimīgs jūs saprotat, ko es rakstu, bet es nesaprotu, viss, kas jums rakstīt. Tāpēc es atturēties dalība.

Vai tas ir jēga? Es nezinu... :?:
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”