Tiešām kārtīgs salidojums šīsdienas sākumā. Izdevās attīt filmu un pavērot mega2 izceltās spilgtākās epizodes. Šķiet, ka pirmajā vilnī ap 09:40 būra kokā un tuvumā bija visvairāk z-vārnu, varbūt 4 vai 4+. Acīmredzot, ne visi putni parādījās kamerā, jo ieskaitot nesenāko, 11:20-11:41 cēlienu vēl bez ALa savu identitāti atklāja tikai NN un FY. Tātad droši zināmi trīs putni, saimnieku skaitot. Toties kas par kaislībām! Ar visām riesta pazīmēm - kaujas saucieniem, ligzdas izrādīšanu (un apskatīšanu), salmu kulšanu, cienasta piedāvāšanu. Slapja zaļo vārnu atvasara. Interesanti, vai te vēl kaut kas vispār vairs sekos, jeb arī visa šī ņemšanās un izrādīšanās ir kaut kāds atsveicināšanās rituāls. Pirms siltākām zemēm.mega2 wrote:11:20-11:41 Nu gan ALs bija uzrīkojis rekordilgu zaļvārņu sasaukšanas tusiņu!![]()
![]()
![]()
Cik viņu bija ārpus būra,nezinu,varbūt,ka tikai viens/a,bet pielidoja pie būra vismaz reizes 8,man jau nojuka skaits-iekšā gan ne reizes neielīda,toties ALs atkal jau mētāja salmus,krekšķēja bez jēgas,lūrēja pa skreju![]()
Mums te visiem vasara jau uz rudens pusi pagriezusies,bet izskatās,ka ALam sirdī ''mūžīgs pavasars''![]()
Izrādās,ka bija divi ''spēlētāji'' ārpusē-NN un FY,nu vismaz tik,cik varēju saskatīt
Veiksmīgs loms, mega2! Diena ar četrām dažādām z-vārnām pie būra, ALu ieskaitot. Vai tik tas nav šīs sezonas rekords?mega2 wrote:14:17-14:29 ALs atkal būrītī un viss sākas no gala-atkal kārtīga krekšķēšana un mīcīšanās pa salmiem,viss pa gaisu-ilgi neviens ārā pie būrīša nerādījās,līdz beidzot pielidoja zaļvārnis bez gredzeniem un ātri prom
Made! Pavisam noteikti nē-kad klausos vienu kameru,visas pārējās ir bez skaņas-starp stiprajām vēja brāzmām un rūcošo militāro tehniku var saklausīt putnu vervelēšanu,jo man skaņa uzlikta uz maksimumu,žēl ,ka dabasSkaņas nepaspēs noklausīties ierakstu,jo 12:00 pazudīs,varētu dot savu verdiktuMade wrote:Kamēr vēl var attīt - mega2, vai esi pārliecināta, ka ALs nebija pārlidojis uz citu kameru?Man nez kāpēc nav viņa, tikai tālumā laikam ceļš šalc..
bet gribētos gan noķert vēl kādu brīdi