Diskusijas

La Marie

Re: Diskusijas

Post by La Marie »

Raganiete wrote:Labdien!
Ielieku savas bildītes fotografēšanas secībā ;)
https://failiem.lv/u/8wcd33sf
Reganiete, Tev tās jūras bildes ar kaijām vienkārši teiksmainas! Niansēti sudraba toņi, labs asums - prieks acīm. :)
Made, sirsnīgs paldies par bildītēm un tiešām detalizētajiem skaidrojumiem pie sugām.
roosaluristaja, paldies par precizēšanu!

Kas vēl bildēja - ielieciet, lūdzu, arī savas bildiņas, lai var papriecāties! ;)
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Paldies,La Marie :) Vienmēr jau gribas lai bilde sanāktu,bet ne vienmēr tas izdodas. ;)
Tavas bildes jau kā vienmēr ļoti labas,cenšos mācīties no Tevis. :D :oops:

Ļoti skaistas,Made,dabas bildes sanākušas :)Skatījos un paskatīšu vēl kādu reizīti :D ,jo tiešām ļoti jaukas. :)
Made

Post by Made »

Raganiete, Tev taču bija tas oranžais putniņš, ja? Vai bilde arī ir?
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Made wrote:Raganiete, Tev taču bija tas oranžais putniņš, ja? Vai bilde arī ir?
Garciemā vienu putniņu mēģināju nofotografēt,bet bilde nav izdevusies.Par kuru oranžo putniņu iet runa?Ar oranžu astīti ir erickiņš. :?: Man putniņu ir daudz gan galvā :lol: ,gan bildēs.
Made

Post by Made »

Made wrote: :P Kas tas par putniņu - oranžu astīti un spārniņi uz atpakaļu oranži, pats brūns, bet uz galvas baltumiņš? (citēju pēc nekur nederīgas atmiņas, Raganiete, lūdzu neaizmirsti padalīties :))
Nu skaidrs, tad tas bija erickiņš :D paskatījos, ka tāds viņš arī ir, kā Tu stāstīji :P
http://ornitofaunistika.com/lvp/phopho.htm
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Made wrote:
Made wrote: :P Kas tas par putniņu - oranžu astīti un spārniņi uz atpakaļu oranži, pats brūns, bet uz galvas baltumiņš? (citēju pēc nekur nederīgas atmiņas, Raganiete, lūdzu neaizmirsti padalīties :))
Manējie bija šādi :D
Image
Image
Image
Made

Post by Made »

jauniņi :P neesmu tādus redzējusi
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganietes putniņi ir melnie erickiņi (Phoenicurus ochruros) http://ornitofaunistika.com/lvp/phooch.htm
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Simba

Post by Simba »

Novēlots labvakars un vēl novēlotāks paldies visiem par vakardienu :P
Liels paldies visiem par bildēm :D
Paldies par vakardienas siltumu :) Un paldies par to, ka visi kopā mēs esam tik forši :P
Paldies arī par man interesējošo augu nosaukumiem - vienu tieši uzgāju šodien pastaigājoties pa purvu un tad jau lepni varēju klāstīt, ka šī reku ir septiņstarīte :lol:
Vēl purvs ir pilns ar tādām kā kokvilnas vālītēm :P Pilnu pilns no vienas vietas :D Made kaut kad par mūsu purva kameru jautāja, kas tur tik balts no vienas vietas. Iegooglēju un man izleca spilve, pieņemu, ka tā ir tā pati :P
Image

Tas - paturpinot sarunu par vakar redzētajiem augiem un šodienas brīnumu, kur purva biotopam mūžā klāt neesmu stāvējusi un brīnos uz to vaļēju muti :lol:

Vēl šodien biju Jūrmalā pie Drauga spārns palīdzēt padiskutēt ar domes priekšsēža vietnieku. Un no viņa tiešām atskanēja piedāvājums par Ķemeriem (ne tikai LNT). Tiesa - lielā mērogā viņa piedāvājums jau nāk par vēlu, jo ir iegādāts zemesgabals un uzsākta celtniecība Pūrē, bet kopumā šobrīd Anete vēlas saprast, kāds tad tieši ir piedāvājums, lai jau varētu vērtēt - derīgs, derīgs daļēji vai necik nederīgs dēļ tamā, ka finanses jāliek divos objektus. Bet kopumā tikšanās bija konstruktīva un produktīva :P Tālāk jau redzēs, jo piedāvājums vēl jākonkritizē - cik liels, kāda infrastruktūra, vai un cik dīķi ar ūdeņiem, vai un kāds līdzfinansējums, cik jāiegulda utt.
skarleta

Post by skarleta »

Manējie ir šādi ,nebiju redzējusi ,bet līdzīgi Raganietes putniņiem ,koši oranžs vēderiņš un aste ,uz galvas balta ar zilu strīpiņu cepurīte :) Dzīvē ļoti košs

Image

Image
d.e.

Post by d.e. »

Labvakar ! Meitenes, vēlreiz paldies par jaukajām bildēm ! :)
Paturpinot Mades redzējumu par vakardienu, kur pieminēja bildes, ielikšu te tos putnus, ko meita savulaik atsūtīja...Tiem, kas nebija klāt, īsumā - saruna bija par to, ka mūsu interese par putniem un dabu "pielīp" šī vārda labajā nozīmē. Teicu meitai, lai dod ziņu kā iet Igaunjā, kad bija tur aizbraukusi, bet atbildes vietā saņēmu - kas tas par putnu, man te uz palodzes ! :D
Image
citā reizē ar velo braukājot ierauga neredzētu putnu - lauci un šokā par viņa kājām :mrgreen:
Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

skarleta, Tavējais ir erickiņš (Phoenicurus phoenicurus) http://ornitofaunistika.com/lvp/phopho.htm
Made

Post by Made »

Ahā, skarleta, tad Tu par viņiem stāstīji! Man bija sajucis :P

Simba, Tu esi malacīte, visam pietiek enerģijas! Lai nu izdodas par visiem Aneti atbalstīt! :)

d.e., tas taču nav caur logu bildēts? lai gan sniedziņš redzams, nez vai logs vaļā. Lauci staigājam jocīgi redzēt, biju tik peldošu redzējusi.

Par spilvēm es pēc tam izlasīju LVM zem kamerām jaunumos:
25.05 – Purva kamerā labi iespējams novērot, kā zied makstainās spilves – viens no nozīmīgākajiem kūdras veidotājiem. Spilvu baltās pogaļas uz ciņiem ir labi pamanāmas sfagnu sūnu zaļajā klajumā.
skarleta

Post by skarleta »

Spilves labi izskatās vāzē kā dekorācija ,un stāv gadu gadiem :) Vai tas smukais putniņš erickiņš bieži sastopams ,nebiju redzējusi (vai varbūt agrāk tam nepievērsu uzmanību :D )
d.e.

Post by d.e. »

Made wrote: d.e., tas taču nav caur logu bildēts? lai gan sniedziņš redzams, nez vai logs vaļā. Lauci staigājam jocīgi redzēt, biju tik peldošu redzējusi.
Tiešām, nav palodze, kaut toreiz tāda ziņa man atnāca...kaija esot sēdējusi uz mūra malas un nebaidījās no cilvēkiem. Lauči...es tādu tik kamerās esmu redzējusi, kad tiek pasniegts kā maltīte ! :D
Sunshine

Post by Sunshine »

Labvakar! :D Mīļš paldies visiem par brīnišķīgo sestdienas pasākumu! Bija silti, sirsnīgi un sirdī paliekoši! :)

p.s. Sakiet, lūdzu, vai failiem.lv ir jāreģistrējas, lai apskatītos fotogrāfijas? Kaut kā neveras nekas vaļā...
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sunshine wrote:Labvakar! :D Mīļš paldies visiem par brīnišķīgo sestdienas pasākumu! Bija silti, sirsnīgi un sirdī paliekoši! :)

p.s. Sakiet, lūdzu, vai failiem.lv ir jāreģistrējas, lai apskatītos fotogrāfijas? Kaut kā neveras nekas vaļā...
Nav gan jāreģistrējas. Tā ir failu glabātuve.
Ieej pēc ievietotās saites un tur ir galerija. Piemēram, te Raganietes bildes https://failiem.lv/u/8wcd33sf
Sunshine

Post by Sunshine »

Viss kārtībā, paldies! Tur bija mans reklāmu bloķētājs Adblock pie vainas.. :) Tagad izdevās!
Sandra L.

Post by Sandra L. »

skarleta wrote:Vai tas smukais putniņš erickiņš bieži sastopams ,nebiju redzējusi (vai varbūt agrāk tam nepievērsu uzmanību :D )
Man putnu būrītī katru gadu ligzdo. Vienmēr jācīnās, lai mani un kaimiņu kaķi nenoēd mazuļus pirmajās dienās, kad tie izlido. Parasti diezgan nesekmīga cīņa :cry: Bet šie atkal un atkal ligzdo :roll:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sunshine wrote:Viss kārtībā, paldies! Tur bija mans reklāmu bloķētājs Adblock pie vainas.. :) Tagad izdevās!
Čau, Mīlīši! Man ar visu Adblocku veras vaļā. :roll:
Paldies par bilžukiem - baigi forši! Es tikai nesaprotu, kā Feja neaizmuka no manis?! /La Marie 24 bilžuks./ :lol: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”