Diskusijas

Jamsis

Re: Diskusijas

Post by Jamsis »

Vērotāja wrote:Par vakar runāto par Youtube:
Paldies, Tu kā vienmēr visu saprotami parādi :P
mega2

Post by mega2 »

Labdien vai arī labrīt,kā nu kuram pēc apstākļiem! :P
Mūsu(mans un kaķa) rīts nemainīgi sākās 2:30 naktī,kā pēc notīm! :lol:
Bija liels prieks Jūs visus beidzot satikt un lūkot ''vaigā''! Kolosāli pavadīta diena brīnišķīgu cilvēku kompānijā-Jūs visi esat tik mīļi un sirsnīgi-paldies Jums par to! :P
Īpaši liels paldies Sunshine ar saimi par izvizināšanu un d.e. par viesmīlīgo uzņemšanu,kā arī Tālim par dāvinājumu! :P
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Labdien!
Ielieku savas bildītes fotografēšanas secībā ;)
https://failiem.lv/u/8wcd33sf
Made

Post by Made »

La Marie, paldies par bildēm! :D

Tev tur ir baltās meža puķītes "portretos". Par pirmo septiņlapīti es nezinu, no pārējām priekšpēdējā arī tāda treknāka un sulīgāka, bet vispaŗ man viena sieva Kurzemē tās nosauca par spulgačiem - tā es biju atcerējusies (tagad skatos internetā, ka tikai zivis tā sauc), bet laikam par spuļģīšiem, jo tas vismaz ir cietās virzas Stellaria holostea L. nosaukums Latvijas daba portālā un arī Dziedava latīniskajam nosaukumam to piekārto. Bet vispār virzu ir daudz, un tāds balts "zaķaustiņu" ziediņš ir arī radzenēm... katrā ziņā laikam jāmeklē neļķu dzimtā.

http://dziedava.lv/daba/izveleta_daba.p ... =613&parsk

https://www.latvijasdaba.lv/augi/sistem ... hyllaceae/
(eh, cik slikta bilžu kvalitāte šeit tomēr..)

Par kaijām - redzat tos mazos putnēnus apakšā :P un tas uz torņa esot tēvs, kas sargā.
Feja

Post by Feja »

Es arī saku lielu paldies par sirsnīgo kopā būšanu, kopīgām sarunām un meitenēm paldies par bildēm. Viss bija forši. :)
Vakara noslēgums ar bubučiem - Image
Savējie sapratīs. :)
Made

Post by Made »

Raganietei putni arī objektīvā, super! Un mugureņu mežā tik daudz ziedēja. Celms ar mellenēm (to es neredzēju, tāpat kā jūru - tagad pabiju, paldies!).
Skatos, ka jaunie ozoliņi albumos. Man bija divas eglītes (neieliku) uzmanības lokā - viena maziņa ar daudziem daudziem zaļiem dzinumiem (neasa iznāca), bet otra - var redzēt, ka iestādīta, bet nokaltusi.

Paskatījos, ka jums abām bildēs ir tā septiņstaru puķīte, kuras nosaukumu man kāds pajautāja un es nezināju. Laikam tiešām septiņstarīte :P
http://dziedava.lv/daba/izveleta_daba.p ... id=699&new

Un starp zaķkāpostiem auga žagatiņa - Tālis vaicāja
http://dziedava.lv/daba/izveleta_daba.p ... aug_id=308
Last edited by Made on 28 May 2017 13:15, edited 2 times in total.
Made

Post by Made »

Feja wrote:Es arī saku lielu paldies par sirsnīgo kopā būšanu, kopīgām sarunām un meitenēm paldies par bildēm. Viss bija forši. :)
Vakara noslēgums ar bubučiem - Image
Savējie sapratīs. :)
Man patīk šī bildīte. Un ļoti svinīga ir tā fotogrāfija, kur jūs tos bubučus vērojat. Ļoti nopriecājos par La Marie prasmēm un iespējām no fotoaparāta (no telefona jau tā kā vairs nebrīnās) dabūt bildes forumā - viens divi un gatavs! :D
d.e.

Post by d.e. »

Laba diena no Sauleskrasta ielas ! Mīļš paldies visiem par sirsnīgo kopā būšanu, pozitīvo gaisotni, smaidiem un humoru, kas piepildīja vakardienu! Bija milzīgs prieks visus satikt ! :) Paldies visiem par labiem vārdiem un meitenes, paldies par kolosālajām bildēm ! ;) Es sēžu nojumē un smaiduuuuuu vakardienu atceroties ! :) :) :)
skarleta

Post by skarleta »

Laba dieniņa ! :P Paldies ,paldies ,paldies par jauko dienu ,par sirsnīgo kopā būšanu ,mēs visi esam tik fooorši !!!! Paldies visiem par bildēm :P Vakar ar laiku mums palaimējās ,šodien būtu daudz par karstu ,nebūtu jācep desiņas un šasliks ,paši būtu kā ceptas desiņas :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

skarleta, vakar Tev uzrakstīju https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 29#p138129
Ja neizdodas, raksti.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
skarleta

Post by skarleta »

Tūlīt mēģināšu :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt, labdien, vai labvakar! Nezinu, man tāds biku ķīselis prātā, pēc vakardienas jautrās uzdzīves! :lol:
Vērotāja, mīļā, Tev to parakstu nav jādzēš, tikai jānomaina datums uz 8./?/ jūliju un vieta - Engure! :lol:
Bet ja nopietni - vakar pie galda izskanēja versija par sanākšanu kaut kad augusta beigās arī pie U. Bergmaņa Madonā. Tur varētu mēģināt pieaicināt arī Pēteri Daksni, lai paspīdzinātu arī Viņu par bubučiem. Tā kā tagad paliek atklāts jautājums - vai tas viss nebūs pa šerpu /biežu/? Vārdu sakot - ko mēs darām tālāk?! :roll:
Man jau gribas abus - gan Engures orhidejas, gan U. Bergmaņa rehabilitācijas centru, bet ko tauta saka??!!!! :P
Bet pats vēl šūpojos tādos vieglos vakardienas atmiņu viļņos, par ko paldies Jums visiem vēlreiz! No sirds! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

Made wrote:La Marie, paldies par bildēm! :D

Tev tur ir baltās meža puķītes "portretos". Par pirmo septiņlapīti es nezinu, no pārējām priekšpēdējā arī tāda treknāka un sulīgāka, bet vispaŗ man viena sieva Kurzemē tās nosauca par spulgačiem - tā es biju atcerējusies (tagad skatos internetā, ka tikai zivis tā sauc), bet laikam par spuļģīšiem, jo tas vismaz ir cietās virzas Stellaria holostea L. nosaukums Latvijas daba portālā un arī Dziedava latīniskajam nosaukumam to piekārto. Bet vispār virzu ir daudz, un tāds balts "zaķaustiņu" ziediņš ir arī radzenēm... katrā ziņā laikam jāmeklē neļķu dzimtā.

http://dziedava.lv/daba/izveleta_daba.p ... =613&parsk

https://www.latvijasdaba.lv/augi/sistem ... hyllaceae/
(eh, cik slikta bilžu kvalitāte šeit tomēr..)

Par kaijām - redzat tos mazos putnēnus apakšā :P un tas uz torņa esot tēvs, kas sargā.
Tur ir vismaz divas virzu sugas. 36.ajā attēlā ar platām lapām ir birztalas virza (Stellaria nemorum). Pārējās laikam ir Stellaria holostea Savukārt Raganietes bildēs 7. un 8.ais attēls manuprāt ir meža neaizmirstulīte Myosotis sylvatica. Parasti ar ziliem ziediem, bet var būt arī ar baltiem.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

skarleta wrote:Tūlīt mēģināšu :)
skarleta, skaties savu profilu :P
Man jau liekas, ka bildē ir pārāk tumša ēna, tik mazā izmērā ēna saplūst ar putna siluetu.
megas Panorāmas bildēs var pameklēt kādu mazputnu, tur ir putneļi kā no mākslas foto. Bet nu skaties pati, galvenais, lai pašai patīk :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
skarleta

Post by skarleta »

Vērotāja wrote:
skarleta wrote:Tūlīt mēģināšu :)
skarleta, skaties savu profilu :P
Man jau liekas, ka bildē ir pārāk tumša ēna, tik mazā izmērā ēna saplūst ar putna siluetu.
megas Panorāmas bildēs var pameklēt kādu mazputnu, tur ir putneļi kā no mākslas foto. Bet nu skaties pati, galvenais, lai pašai patīk :P
Mjā ...pameklēšu kaut ko citu ,paldies par palīdzību :)
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Apsolītā recepte :)
Ātrā rabarberu kūka.
4 kāti rabarberi(apm)
5 olas
5 ēdamkarotes cukurs + 1/2 ēdamkarotes cuk.
5 ēdamkarotes kv.milti
1 ēdamkarote kart.milti
kūkas pārliešanai:
4-5 ēdamkarotes skābs krējums
4 ēdamkarotes cukurs
kanēlis(pēc vēlēšanās)
Sagriež rabarberus(es griežu pēc iespējas sīkāk).Ņem pannu(40*30 cm),ieklāj cepamo papīru.Izsmērē (nedaudz)ar margarīnu.Pārklāj visu ar rabarberiem,plānā kārtiņā (nevajag rabarberu pie rabarbera).
Saputo olu dzeltenumus ar 5 ēdamk. cuk.,atsevišķi puto olu baltumus ar 1/2 ēdamk.cuk.Saputotajiem dzeltenumiem pievieno miltus un kart.miltus,samaisa,tad iecilā saputotus olu baltumus.Lēni maisot izveidojas viendabīga masa.Ar šo masu pārlej rabarberu kārtiņu,izlīdzina tā lai visi rabarberi būtu vienmērīgi noklāti.Liek cepties,kamēr virsiņa gaiši brūna.
Pa to laiku saputo skābo krējumu ar cukuru un kanēli.Kad kūka gatava ,ņemam ārā un izliekam uzreiz karstu uz galda ar cepamo papīru uz augšu.Noņemam cepamo papīru un karstai pārsmērējam vienmērīgi saputoto skābo krēj. ar cukuru un kanēli.Ļaujam atdzist,tad griežam.gabaliņos.
Labu apetīti!
Made

Post by Made »

Bija gan laba! :D :P
Saule

Post by Saule »

Paldies visiem par jauko tikšanos, par ceļojumu uz jūru un saturīgi pavadīto dienu un namamātei par laipno un sirsnīgo sagaidīšanu. Viss bija super un mēs visi esam super!
Made

Post by Made »

Paldies, roosaluristaja, ka esi vienmēr klāt! :)
skarleta

Post by skarleta »

Raganiete ! Tava kūka bija Dievīga mutē kusa :) ,noteikti pati pamēģināšu uzmeistarot :) ,paldies par recepti .
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”