Artur Northug raksta daudz visos čatosMĀRIS wrote:Artur Northug tur čatā ir ļoti dāsns ar dažādām versijām. Protams, ka Papucim ir stress, jo ēdēju ir daudz, bet saime nav badā, ēdamais vienmēr ir pieticis, ne par velti joprojām mazuļiem nav ne mazāko sāncensības pazīmju.
Pilnīgi piekrītu!Cilvēka saprāts un emocijas nekādi nav samērojami ar putnu emocijām....bet....Tāpēc taču mēs vērojam un dalāmies!Sunshine wrote:Artur Northug raksta daudz visos čatosMĀRIS wrote:Artur Northug tur čatā ir ļoti dāsns ar dažādām versijām. Protams, ka Papucim ir stress, jo ēdēju ir daudz, bet saime nav badā, ēdamais vienmēr ir pieticis, ne par velti joprojām mazuļiem nav ne mazāko sāncensības pazīmju.
Man liekas, mums jābūt ļoti uzmanīgiem, "pierakstot" putniem kādas izjūtas, "ielasot" viņu acīs to un to.. Tās lielākoties ir mūsu pašu cilvēciskās projekcijas.
Arī zivjērgļu papiem u.t.t. ir, ko norauties ar 3 knābju pabarošanu (bērniem augot arī apetīte aug), bet vai tas nozīmē, ka viņi ir nervozi, stresā u.t.t.? Jā, daudzu sugu tēviņiem sanāk noskrieties, gādājot bērniem barību, un daudzi paši zaudē svaru uz brīdi, izskatās novājējuši. Tās ir objektīvi nolasāmas lietas. Bet stress, nervozitāte, "trakas acis" - tās ir mūsu pašu projicētas emocijas, putnu cilvēciskošana.
Arī dažādu cilvēku reakcijas, emocijas, izjūtas kādās konkrētās situācijās atšķiras. Tāpat arī putnu. vai citu dzīvnieku.Arvena wrote:Cilvēka saprāts un emocijas nekādi nav samērojami ar putnu emocijām....bet....Tāpēc taču mēs vērojam un dalāmies!
Šaubos, vai tāds "Artūrīš" maz kaut tuvu saprot, ko viņš pats raksta. Ja kādreiz vēl tulkoju un lasīju viņa rakstīto, tad nu jau sen ieraugot viņa niku mūku prom. Tur vairāk ir "siekalošanās", nekā kādas domas. Un ar viņa palīdzību līdz Anetei nu diez vai kādam izdosies izaugt!lianaliesma wrote: Var taču būt, ka putni arī jūt ikdienas rūpju izjūtas. Protams, diez vai to uzzināsim, taču šāds domu gājiens pārvērš mūs par tādiem cilvēkiem, kā Anete un Drauga spārna darbinieki, kas ir atteikušies no ierastā sabiedrības rīcības modeļa...
Māri, runa jau negāja par Arturu. es neteicu neko par Artura personu, jo neko citu no viņa teiktā neesmu lasījusi, bet par to vienu domu, kura man likās ievērības cienīga.MĀRIS wrote:Šaubos, vai tāds "Artūrīš" maz kaut tuvu saprot, ko viņš pats raksta. Ja kādreiz vēl tulkoju un lasīju viņa rakstīto, tad nu jau sen ieraugot viņa niku mūku prom. Tur vairāk ir "siekalošanās", nekā kādas domas. Un ar viņa palīdzību līdz Anetei nu diez vai kādam izdosies izaugt!lianaliesma wrote: Var taču būt, ka putni arī jūt ikdienas rūpju izjūtas. Protams, diez vai to uzzināsim, taču šāds domu gājiens pārvērš mūs par tādiem cilvēkiem, kā Anete un Drauga spārna darbinieki, kas ir atteikušies no ierastā sabiedrības rīcības modeļa...![]()
Piedod LL, ja kaut kā aizskāru Tevi. Tas patiešām notika negribot. Mēs šeit neesam lai kašķētos, bet taisni tāpēc, lai apmainītos domām. Vienkārši man tas niks sacēla "visas spalvas gaisā"! Mana visdziļākā atvainošanās.lianaliesma wrote: Atvainojos, ja mana noskaņa un pārdoma arī neietilpa kādos kanonos. Mēģināšu neizteikt savas pārdomas.