Salāti tiešām nez vai būtu piemēroti. Salātus ar majonēzi ilgāk par 2 stundām bez ledusskapja nevar turēt.Simba wrote:Simba uz sestienu varētu paņemt kādus salātus - pupiņu un/vai krabju, lai apmānītu sāta sajūtu arī ar ko citu ne tikai šašlikiem
Zinu, ka pērn ir izskanējusi skepse pret šāda veida salātiem, jo majonēze, ātri var bojāties, nav, kur likt utt. Nezinu, man liekas, ka būs gana vēss, lai pa pusdienu nesabojātos, bet te laikam būs vajadzīgs pārējo lēmums - der mans piedāvājums vai nē.
Diskusijas
Re: Diskusijas
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
- Lianaliesma
Var paņemt līdzi salātus un majonēzi atsevišķi, ko pievieno jau uz vietas, nekādu problēmu.Vērotāja wrote:
Salāti tiešām nez vai būtu piemēroti. Salātus ar majonēzi ilgāk par 2 stundām bez ledusskapja nevar turēt.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

Jā, var tā. Un var arī kādu salātu variantu ar eļļu.lianaliesma wrote:Var paņemt līdzi salātus un majonēzi atsevišķi, ko pievieno jau uz vietas, nekādu problēmu.Vērotāja wrote:
Salāti tiešām nez vai būtu piemēroti. Salātus ar majonēzi ilgāk par 2 stundām bez ledusskapja nevar turēt.
- Lianaliesma
Vai jebkuru salātu mērcīti.Vērotāja wrote:Jā, var tā. Un var arī kādu salātu variantu ar eļļu.lianaliesma wrote:
Var paņemt līdzi salātus un majonēzi atsevišķi, ko pievieno jau uz vietas, nekādu problēmu.

Ne gluži tā. Tu biji rakstījusi Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai, viņi atbildēja, ka CFLA 2014.-2020. gada plānošanas periodā administrē sekojošus ES fondus - Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Eiropas Sociālā fonds, Kohēzijas fonds, kuru ieguldījumu prioritātes un specifiskie atbalsta mērķi (SAM) noteikti darbības programmā “Izaugsme un nodarbinātība”. Un tad pateica, ka šajā plānošanas periodā ES fondu līdzfinansējumu nav paredzēts piešķirt projektiem, kas saistīti ar rehabilitācijas centru celtniecību (izveidi) putniem, vai līdzīgām aktivitātēm. Un ieteica apskatīties Vides aizsardzības fonda programmas, Latvijas Igaunijas pārrobežu sadarbības programmu un ieteica sazināties arī ar Lauku atbalsta dienestu (LAD), kas administrē Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai (ELFLA), par iespējām piesaistīt finansējumu idejas realizācijai novadā, t.i., ieskatīties programmā LEADER. Agnese, šķiet, paskatījās un atbildēja, ka projektu lielums, ko tur atbalsta, ir par mazu centram. Es nezinu, vai par Leader ir jāiet uz LAD, manuprāt ir jāiet uz VRG, jo VRG arī konsultē, pamāca, var izstāstīt, kādas iespējas. Turklāt, ja ir runa tieši par starpvalstu sadarbības projektiem, tad tos tajā pasākumā iesniedz pašas VRG. Tas ir, es runāju par to, ka vajag paskatīties, vai var ar viņiem nodibināt labus kontaktus, ieinteresēt un pierunāt projektam, kas nevis ceļ pašu centru, bet kas uzaicina speciālistus, kas pamāca, kā tādas lietas risināt, ar ko sākt, ko sagatavot utt. Jebkādā ziņā, ir jānodrošinās ar pagasta un vietējās rīcības grupas atbalstu, lai neiznāk tā kā te. Un faktiski viņai pašai ar savu juristi tur būtu jāsazinās vai jāaizbrauc vispirms parunāties, jo tie ir cilvēciskie kontakti.Simba wrote:Leader programmā es pirms gada apmēram skatījos un tieši atdūros pret to, ka tiešiem apaļiem burtiem - rehabilitācijas stacija putniem (vai tās pašas būves) nav paredzētas. Darbā ar projektiem man nav pieredzes un esmu pārāk duma, lai šai gadījumā no nekā izburtu kaut ko.
Izklausās garšīgi !Simba wrote:Simba uz sestienu varētu paņemt kādus salātus - pupiņu un/vai krabju, lai apmānītu sāta sajūtu arī ar ko citu ne tikai šašlikiem
Zinu, ka pērn ir izskanējusi skepse pret šāda veida salātiem, jo majonēze, ātri var bojāties, nav, kur likt utt. Nezinu, man liekas, ka būs gana vēss, lai pa pusdienu nesabojātos, bet te laikam būs vajadzīgs pārējo lēmums - der mans piedāvājums vai nē.

Labi

Majonēzi tad pie Tevis piešausim klāt

Bet tos eļļu salātus gan uz sevi neuzņemos

Droši varam arī tā darīt ! Vispār improvizēsim uz vietas, produkti būs, kaut kādus salātus uzjauksim bez problēmām !Simba wrote:Labi
Majonēzi tad pie Tevis piešausim klāt
Bet tos eļļu salātus gan uz sevi neuzņemos

Šorīt LNT rīta ziņu raidījumā ''900 sekundes'' ap 6:50 un 7:33(atk.) tiek rādīts sižets ar nosaukumu ''Vai slimo putnu rehabilitācijas centrs paliks Jūrmalā?'' 

- Lianaliesma
mega2 wrote:Šorīt LNT rīta ziņu raidījumā ''900 sekundes'' ap 6:50 un 7:33(atk.) tiek rādīts sižets ar nosaukumu ''Vai slimo putnu rehabilitācijas centrs paliks Jūrmalā?''
http://skaties.lv/zinas/latvija/sabiedr ... s-jurmala/
Jūrmalas domē piedāvā savvaļas putnus, kuri nonākuši nelaimē un kuriem nepieciešama ārstēšana, pārvietot uz citu Jūrmalas teritoriju, piemēram, Ķemeriem. Pēc šīs kūrortpilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja teiktā, šī vieta būtu īpaši piemērota savvaļas putnu turēšanai....

Medijos izskanējis solījums vēl nav oficiāla vēstulelianaliesma wrote: Jūrmalas domē piedāvā savvaļas putnus, kuri nonākuši nelaimē un kuriem nepieciešama ārstēšana, pārvietot uz citu Jūrmalas teritoriju, piemēram, Ķemeriem. Pēc šīs kūrortpilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja teiktā, šī vieta būtu īpaši piemērota savvaļas putnu turēšanai....

Un otrs pragmatiskais jautājums ir par izmaksām: uz kuru no abām vietām ir izdevīgāk pārcelties, jo jebkurā gadījumā abām ir vajadzīgs laiks.
Bet par ko man vislielākais prieks - ka šī ažiotāža ir aizgājusi līdz šādam līmenim, liekot domes pārstāvjiem tiešām šo situāciju risināt. Galvenais, lai vēlēšanas to neizjauc, bet iesāktā komunikācija turpinās.
Nu d.e. varbūt būs jāorganizē arī bubucēnu gredzenošanas tiešraides vērošana uz lielā ekrāna.
https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 08#p137508

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Viendien nodomāju, kas svarīgs šogad tikšanās reizē notiks. Pagājušajā gadā sāka brukt Uku un Annas ligzda, aizpērn, ja nemaldos, Zīļuki aizlidoja uz Āfriku.MĀRIS wrote:Nu d.e. varbūt būs jāorganizē arī bubucēnu gredzenošanas tiešraides vērošana uz lielā ekrāna.![]()

Man nav piemērots kompis, ko paņemt uz Garciemu, bet ja kāds paņems līdzi portatatīvo, tad to var pieslēgt pie datu plūsmas caur manu mobilo tel., jo tam ir ir bezlimita internets.MĀRIS wrote:Nu d.e. varbūt būs jāorganizē arī bubucēnu gredzenošanas tiešraides vērošana uz lielā ekrāna.![]()

Zīļuki aizlidoja, kad bijām BaltezerāSandra L. wrote:Viendien nodomāju, kas svarīgs šogad tikšanās reizē notiks. Pagājušajā gadā sāka brukt Uku un Annas ligzda, aizpērn, ja nemaldos, Zīļuki aizlidoja uz Āfriku.MĀRIS wrote:Nu d.e. varbūt būs jāorganizē arī bubucēnu gredzenošanas tiešraides vērošana uz lielā ekrāna.![]()

Nu ja, tad kad bija pirmais lielais tussd.e. wrote: Zīļuki aizlidoja, kad bijām Baltezerā

Labdien! Pie tusētāju saraksta lūdzu pievienot Raganieti, megu un mani. Groziņi ar kārumiem būs līdzi.
p.s. mums ar Raganieti saulenes un speķa bumbas.

p.s. mums ar Raganieti saulenes un speķa bumbas.

Feja wrote: p.s. mums ar Raganieti saulenes un speķa bumbas.

Lūdzu saskaitīsimies kas piedalīsies 27.maijā piknikā Garciemā, ko ņemsiet līdzi groziņā un vai varat kādu paņemt mašīnā vai arī pašam ir nepieciešamība, lai kāds aizved.
Pasākuma sākums ap 13-14.
1. d.e. - trauki, ogles
2. Māris - groziņā zivs
3. Vērotāja - groziņā dārzeņi, mazsālītie gurķi, malta kafija
4. skarleta - groziņā vistas šašliks
5. Sunshine - groziņā maizītes un pīrādziņi
6. Tālis - groziņā cūkas šašliks
7. Saule -groziņā balzāms, maizītes, pīrādziņi
8. Saules Māris
9. Sandra L. - groziņā maize, ābolu sula
10. La Marie
11. Simba - groziņā salāti