Diskusijas

Vērotāja

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

Simba wrote:Simba uz sestienu varētu paņemt kādus salātus - pupiņu un/vai krabju, lai apmānītu sāta sajūtu arī ar ko citu ne tikai šašlikiem :)
Zinu, ka pērn ir izskanējusi skepse pret šāda veida salātiem, jo majonēze, ātri var bojāties, nav, kur likt utt. Nezinu, man liekas, ka būs gana vēss, lai pa pusdienu nesabojātos, bet te laikam būs vajadzīgs pārējo lēmums - der mans piedāvājums vai nē.
Salāti tiešām nez vai būtu piemēroti. Salātus ar majonēzi ilgāk par 2 stundām bez ledusskapja nevar turēt.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote:
Salāti tiešām nez vai būtu piemēroti. Salātus ar majonēzi ilgāk par 2 stundām bez ledusskapja nevar turēt.
Var paņemt līdzi salātus un majonēzi atsevišķi, ko pievieno jau uz vietas, nekādu problēmu.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote:
Vērotāja wrote:
Var paņemt līdzi salātus un majonēzi atsevišķi, ko pievieno jau uz vietas, nekādu problēmu.
Jā, var tā. Un var arī kādu salātu variantu ar eļļu.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote:
lianaliesma wrote:
Jā, var tā. Un var arī kādu salātu variantu ar eļļu.
Vai jebkuru salātu mērcīti.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Made

Post by Made »

Simba wrote:Leader programmā es pirms gada apmēram skatījos un tieši atdūros pret to, ka tiešiem apaļiem burtiem - rehabilitācijas stacija putniem (vai tās pašas būves) nav paredzētas. Darbā ar projektiem man nav pieredzes un esmu pārāk duma, lai šai gadījumā no nekā izburtu kaut ko.
Ne gluži tā. Tu biji rakstījusi Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai, viņi atbildēja, ka CFLA 2014.-2020. gada plānošanas periodā administrē sekojošus ES fondus - Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Eiropas Sociālā fonds, Kohēzijas fonds, kuru ieguldījumu prioritātes un specifiskie atbalsta mērķi (SAM) noteikti darbības programmā “Izaugsme un nodarbinātība”. Un tad pateica, ka šajā plānošanas periodā ES fondu līdzfinansējumu nav paredzēts piešķirt projektiem, kas saistīti ar rehabilitācijas centru celtniecību (izveidi) putniem, vai līdzīgām aktivitātēm. Un ieteica apskatīties Vides aizsardzības fonda programmas, Latvijas Igaunijas pārrobežu sadarbības programmu un ieteica sazināties arī ar Lauku atbalsta dienestu (LAD), kas administrē Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai (ELFLA), par iespējām piesaistīt finansējumu idejas realizācijai novadā, t.i., ieskatīties programmā LEADER. Agnese, šķiet, paskatījās un atbildēja, ka projektu lielums, ko tur atbalsta, ir par mazu centram. Es nezinu, vai par Leader ir jāiet uz LAD, manuprāt ir jāiet uz VRG, jo VRG arī konsultē, pamāca, var izstāstīt, kādas iespējas. Turklāt, ja ir runa tieši par starpvalstu sadarbības projektiem, tad tos tajā pasākumā iesniedz pašas VRG. Tas ir, es runāju par to, ka vajag paskatīties, vai var ar viņiem nodibināt labus kontaktus, ieinteresēt un pierunāt projektam, kas nevis ceļ pašu centru, bet kas uzaicina speciālistus, kas pamāca, kā tādas lietas risināt, ar ko sākt, ko sagatavot utt. Jebkādā ziņā, ir jānodrošinās ar pagasta un vietējās rīcības grupas atbalstu, lai neiznāk tā kā te. Un faktiski viņai pašai ar savu juristi tur būtu jāsazinās vai jāaizbrauc vispirms parunāties, jo tie ir cilvēciskie kontakti.
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote:Simba uz sestienu varētu paņemt kādus salātus - pupiņu un/vai krabju, lai apmānītu sāta sajūtu arī ar ko citu ne tikai šašlikiem :)
Zinu, ka pērn ir izskanējusi skepse pret šāda veida salātiem, jo majonēze, ātri var bojāties, nav, kur likt utt. Nezinu, man liekas, ka būs gana vēss, lai pa pusdienu nesabojātos, bet te laikam būs vajadzīgs pārējo lēmums - der mans piedāvājums vai nē.
Izklausās garšīgi ! Image Nu man jau liekas, ka nepaspēs sabojāties...tiks noēsti ! :lol: Nekāds pārākais karstums jau ārā nebūs, ledusskapis arī tur ir ieslēgts, var visu uzreiz uz galda nelikt, ja nu liekas, ka sabojāsies... Būs viss ok ! :D
Simba

Post by Simba »

d.e. wrote: Izklausās garšīgi ! Image Nu man jau liekas, ka nepaspēs sabojāties...tiks noēsti ! :lol: Nekāds pārākais karstums jau ārā nebūs, ledusskapis arī tur ir ieslēgts, var visu uzreiz uz galda nelikt, ja nu liekas, ka sabojāsies... Būs viss ok ! :D
Labi :P
Majonēzi tad pie Tevis piešausim klāt :D
Bet tos eļļu salātus gan uz sevi neuzņemos :roll:
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote:
d.e. wrote: Izklausās garšīgi ! Image Nu man jau liekas, ka nepaspēs sabojāties...tiks noēsti ! :lol: Nekāds pārākais karstums jau ārā nebūs, ledusskapis arī tur ir ieslēgts, var visu uzreiz uz galda nelikt, ja nu liekas, ka sabojāsies... Būs viss ok ! :D
Labi :P
Majonēzi tad pie Tevis piešausim klāt :D
Bet tos eļļu salātus gan uz sevi neuzņemos :roll:
Droši varam arī tā darīt ! Vispār improvizēsim uz vietas, produkti būs, kaut kādus salātus uzjauksim bez problēmām ! :D Mēs mājā esam tumšo ciabatu apgrauzdējuši uz grila, arī ļoti laba, paķeršu arī to ;)
mega2

Post by mega2 »

Šorīt LNT rīta ziņu raidījumā ''900 sekundes'' ap 6:50 un 7:33(atk.) tiek rādīts sižets ar nosaukumu ''Vai slimo putnu rehabilitācijas centrs paliks Jūrmalā?'' :shock:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

mega2 wrote:Šorīt LNT rīta ziņu raidījumā ''900 sekundes'' ap 6:50 un 7:33(atk.) tiek rādīts sižets ar nosaukumu ''Vai slimo putnu rehabilitācijas centrs paliks Jūrmalā?'' :shock:

http://skaties.lv/zinas/latvija/sabiedr ... s-jurmala/

Jūrmalas domē piedāvā savvaļas putnus, kuri nonākuši nelaimē un kuriem nepieciešama ārstēšana, pārvietot uz citu Jūrmalas teritoriju, piemēram, Ķemeriem. Pēc šīs kūrortpilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja teiktā, šī vieta būtu īpaši piemērota savvaļas putnu turēšanai....

Image
Simba

Post by Simba »

lianaliesma wrote: Jūrmalas domē piedāvā savvaļas putnus, kuri nonākuši nelaimē un kuriem nepieciešama ārstēšana, pārvietot uz citu Jūrmalas teritoriju, piemēram, Ķemeriem. Pēc šīs kūrortpilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja teiktā, šī vieta būtu īpaši piemērota savvaļas putnu turēšanai....
Image
Medijos izskanējis solījums vēl nav oficiāla vēstule :lol:
Un otrs pragmatiskais jautājums ir par izmaksām: uz kuru no abām vietām ir izdevīgāk pārcelties, jo jebkurā gadījumā abām ir vajadzīgs laiks.
Bet par ko man vislielākais prieks - ka šī ažiotāža ir aizgājusi līdz šādam līmenim, liekot domes pārstāvjiem tiešām šo situāciju risināt. Galvenais, lai vēlēšanas to neizjauc, bet iesāktā komunikācija turpinās.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Nu d.e. varbūt būs jāorganizē arī bubucēnu gredzenošanas tiešraides vērošana uz lielā ekrāna. :P
https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 08#p137508
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Sandra L.

Post by Sandra L. »

MĀRIS wrote:Nu d.e. varbūt būs jāorganizē arī bubucēnu gredzenošanas tiešraides vērošana uz lielā ekrāna. :P
Viendien nodomāju, kas svarīgs šogad tikšanās reizē notiks. Pagājušajā gadā sāka brukt Uku un Annas ligzda, aizpērn, ja nemaldos, Zīļuki aizlidoja uz Āfriku. :lol:
d.e.

Post by d.e. »

MĀRIS wrote:Nu d.e. varbūt būs jāorganizē arī bubucēnu gredzenošanas tiešraides vērošana uz lielā ekrāna. :P
Man nav piemērots kompis, ko paņemt uz Garciemu, bet ja kāds paņems līdzi portatatīvo, tad to var pieslēgt pie datu plūsmas caur manu mobilo tel., jo tam ir ir bezlimita internets. ;)
d.e.

Post by d.e. »

Sandra L. wrote:
Viendien nodomāju, kas svarīgs šogad tikšanās reizē notiks. Pagājušajā gadā sāka brukt Uku un Annas ligzda, aizpērn, ja nemaldos, Zīļuki aizlidoja uz Āfriku. :lol:
Zīļuki aizlidoja, kad bijām Baltezerā ;)
Sandra L.

Post by Sandra L. »

d.e. wrote: Zīļuki aizlidoja, kad bijām Baltezerā ;)
Nu ja, tad kad bija pirmais lielais tuss ;)
Feja

Post by Feja »

Labdien! Pie tusētāju saraksta lūdzu pievienot Raganieti, megu un mani. Groziņi ar kārumiem būs līdzi. :)
p.s. mums ar Raganieti saulenes un speķa bumbas. :D
Sandra L.

Post by Sandra L. »

:lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Feja wrote: p.s. mums ar Raganieti saulenes un speķa bumbas. :D
:lol: :lol: :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Lūdzu saskaitīsimies kas piedalīsies 27.maijā piknikā Garciemā, ko ņemsiet līdzi groziņā un vai varat kādu paņemt mašīnā vai arī pašam ir nepieciešamība, lai kāds aizved.
Pasākuma sākums ap 13-14.

1. d.e. - trauki, ogles
2. Māris - groziņā zivs
3. Vērotāja - groziņā dārzeņi, mazsālītie gurķi, malta kafija
4. skarleta - groziņā vistas šašliks
5. Sunshine - groziņā maizītes un pīrādziņi
6. Tālis - groziņā cūkas šašliks
7. Saule -groziņā balzāms, maizītes, pīrādziņi
8. Saules Māris
9. Sandra L. - groziņā maize, ābolu sula
10. La Marie
11. Simba - groziņā salāti