Diskusijas

Vērotāja

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

Hildiņa wrote:Sveiki !Pieskaitiet arī mani (ar desiņām)- ja kāds var savākt no Ķengaraga vai centra.Atpakaļ- kā sanāks.Cikos tas viss paredzams?
Hildiņ, Simba paņems Tāli no Ķengaraga, var sakooperēties.
Gaidīsim Simbas ziņu.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Lūdzu saskaitīsimies kas piedalīsies 27.maijā piknikā Garciemā, ko ņemsiet līdzi groziņā un vai varat kādu paņemt mašīnā vai arī pašam ir nepieciešamība, lai kāds aizved.
Pasākuma sākums ap 13-14.

1. d.e. - trauki, ogles
2. Māris - groziņā zivs
3. Vērotāja - groziņā dārzeņi, mazsālītie gurķi, malta kafija
4. skarleta - groziņā vistas šašliks
5. Sunshine - groziņā maizītes un pīrādziņi
6. Tālis - groziņā cūkas šašliks
7. Saule -groziņā balzāms, maizītes, pīrādziņi
8. Saules Māris
9. Sandra L.
10. La Marie
11. Simba
12. Hildiņa - groziņā desiņas

Transports:

Sunshine piedāvā kādu paņemt no Rīgas centra

Tāli paņems Simba
Hildiņu paņems Simba
skarletu paņems Māris
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Par piknika sākuma laiku gaidīsim d.e. ziņu.
Simba

Post by Simba »

Hildiņa wrote:Sveiki !Pieskaitiet arī mani (ar desiņām)- ja kāds var savākt no Ķengaraga vai centra.Atpakaļ- kā sanāks.Cikos tas viss paredzams?
Hildiņ, ja esi ar mieru aizmugurē trijatā draudzīgi sasēst ar Tāli un Ģeogrāfu, tad labprāt Tevi ņemam bariņā :) Te vairāk jautājums par ērtību, bet par ņemšanu nav kreņķa :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Skatos, ka ir pieteikušies šašlikiem un desiņām, tad es piesakos kaut kādus dārzeņus paņemt, mazsālītos gurķīšus arī.

Un kafijas paku arī.
Hildina

Post by Hildina »

Simba wrote:
Hildiņ, ja esi ar mieru aizmugurē trijatā draudzīgi sasēst ar Tāli un Ģeogrāfu, tad labprāt Tevi ņemam bariņā :) Te vairāk jautājums par ērtību, bet par ņemšanu nav kreņķa :P
Paldies ! Es visādi esmu ar mieru,ja tikai riteņi apakšā un jumts virs galvas - jāprasa pārējiem, vai viņi ar mieru :D
Sunshine

Post by Sunshine »

Sveiciens! :) Piesakos paņemt dažādu veidu smalkmaizītes un arī kādus pīrādziņus :)
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Par piknika sākuma laiku gaidīsim d.e. ziņu.
Labdien otrdienā ! ;)
Priecājos, ka mūsu skaits aug un ceru, ka līdz sestdienai mūsu pulciņam vēl kāds pievienosies ! Ja kāds saplāno braukt ar vilcienu, tad uz Garciema staciju aizbraukšu pretī, nebūs ar kājām nekur tālu jāiet, tik tad sestdien noprecizēsim laikus, sazvanoties.
Par pasākuma laiku, domāju, ka ap 13 vai ap 14 varētu sapulcēties, bet nav jau nekas akmenī iecirsts, kāds agrāk, kāds vēlāk, nav jau tā, ka baigi precīzi jābūt uz minūti.
Es būšu uz vietas jau laicīgi, tā, ka vārti būs vaļā ! :D
Par ēdamajiem runājot, es vēl paķeršu kaut ko no marinējumiem, visticamāk kādas sēnes(pie gaļas piekost)
Cik atceros mums kāds neēda gaļu (Simba?) Būtu labi, ka tad pieteiktos uz kādu dārzeni, vai ko tamlīdzīgu, kas nu ir derīgs vai kādu maizi varbūt...
Dzeramajam varu piedāvāt cidoniju sulas dzērienu.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote:
Vērotāja wrote:Par piknika sākuma laiku gaidīsim d.e. ziņu.
Labdien otrdienā ! ;)
Priecājos, ka mūsu skaits aug un ceru, ka līdz sestdienai mūsu pulciņam vēl kāds pievienosies ! Ja kāds saplāno braukt ar vilcienu, tad uz Garciema staciju aizbraukšu pretī, nebūs ar kājām nekur tālu jāiet, tik tad sestdien noprecizēsim laikus, sazvanoties.
Par pasākuma laiku, domāju, ka ap 13 vai ap 14 varētu sapulcēties, bet nav jau nekas akmenī iecirsts, kāds agrāk, kāds vēlāk, nav jau tā, ka baigi precīzi jābūt uz minūti.
Es būšu uz vietas jau laicīgi, tā, ka vārti būs vaļā ! :D
Par ēdamajiem runājot, es vēl paķeršu kaut ko no marinējumiem, visticamāk kādas sēnes(pie gaļas piekost)
Cik atceros mums kāds neēda gaļu (Simba?) Būtu labi, ka tad pieteiktos uz kādu dārzeni, vai ko tamlīdzīgu, kas nu ir derīgs vai kādu maizi varbūt...
Dzeramajam varu piedāvāt cidoniju sulas dzērienu.
Uz dārzeņiem pieteicos, bet vēl kāds arī var pieteikties, lai ir dažādība.

Vajadzētu vēl padzeramo, maizi, tomātu kečupu vai kaut ko līdzīgu, cukura paku.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Lūdzu saskaitīsimies kas piedalīsies 27.maijā piknikā Garciemā, ko ņemsiet līdzi groziņā un vai varat kādu paņemt mašīnā vai arī pašam ir nepieciešamība, lai kāds aizved.
Pasākuma sākums ap 13-14.

1. d.e. - trauki, ogles
2. Māris - groziņā zivs
3. Vērotāja - groziņā dārzeņi, mazsālītie gurķi, malta kafija
4. skarleta - groziņā vistas šašliks
5. Sunshine - groziņā maizītes un pīrādziņi
6. Tālis - groziņā cūkas šašliks
7. Saule -groziņā balzāms, maizītes, pīrādziņi
8. Saules Māris
9. Sandra L. - groziņā maize, ābolu sula
10. La Marie
11. Simba
12. Hildiņa - groziņā desiņas

Transports:

Sunshine piedāvā kādu paņemt no Rīgas centra

Tāli paņems Simba
Hildiņu paņems Simba
skarletu paņems Māris
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Vērotāja wrote: Vajadzētu vēl padzeramo, maizi, tomātu kečupu vai kaut ko līdzīgu, cukura paku.
Paņemšu maizi un padzeramo: ābolu sulu. Vai vēl kādas vēlmes uz citiem padzeramajiem, piem., kolas, minerāļi veikalu sulas?
Feja

Post by Feja »

Vai ir iespēja vienu cilvēku paņemt Iļģuciemā, netālu no Botāniskā dārza, Dzirciema?
p.s. Jautājums tiekot risināts. :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Feja wrote:Vai ir iespēja vienu cilvēku paņemt Iļģuciemā, netālu no Botāniskā dārza, Dzirciema?
p.s. Jautājums tiekot risināts. :D
Kāda problēma - braukšu turpat garām, jo Skarleta kaut kur pie Imantas mitinās. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Simba

Post by Simba »

Sveiciens visiem vēlreiz :P

Nedaudz par Jūrmalas domes sēdi šodien. Cilvēku bija vesels bars - viņi 6, mēs 5, domes priekšsēde tai skaitā. Tādu striktu kulaku galdā - būs tā, mēs, dome, darīsim šādi un jūs atbalstīsim visiem iespējamiem spēkiem - tāda nebija, vairāk jau tomēr bija iedzīvotāju intereses. Bet lielais apaļais galds mūs sadzirdēja, vismaz tā šķita. No pragmatiskā viedokļa skatoties, vienojāmies par to, ka priekšsēdes vietnieks svētdien pats brauks uz vietas un skatīsies, kā putnu rehabilitācijas centrs izskatās (tai skaitā, vai tas kaitējums kaimiņiem ir tik graujošs, ka gadu nevar pieciest). Tas jau ir labi. Un nākamās nedēļas laikā dome došot savu verdiktu.
Šobrīd būvinspekcija ir atļāvusi "nelegāli uzceltās ēkas", kas ir PVD rīkojuma par putnu gripas ierobežošanu un putnu turēšanas ierobežojumiem uzceltais angārs, nenojaukt jau pēc 2 nedēļām, bet pēc pusgada. BET! Drauga spārnam šobrīd jau ir aizliegts turpināt darbību, tai skaitā pieņemt putnus. Un šodien tiešā tekstā nedzirdējām domes: "Jā, ļausim." Nu redzēs. Gaidam vietnieka vizīti un tad jau redzēs. Cerams, ka neapšmauks :D

Nedaudz atkāpjoties no šodienas - vakardien lasīju veselu blāķi vēstuļu šai sakarā. Tai skaitā Drauga spārns arī bija sūtījis vēstuli Valsts aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai ar lūgumu - palīdzēt šai situācijā. Un atbilde mani fascinēja - ministrijai nav pamata apšaubīt Dabas aizsardzības pārvaldes kompetenci, ka ministrija pārrauga pašvaldības līdz konkrētai kompetencei, bet tā ir limitēta, ka VARAM apzinās situāciju par parastajām patversmēm un to nespēju uzņemt putnus un tos ārstēt un ka tā ir problēma, ka prioritāte ir dabas saglabāšana, bet Drauga spārna darbību augsti novērtē un aicina pašiem ar šo putru tikt galā, kā nu māk. Tieši tik vienkārši :lol:
d.e.

Post by d.e. »

Simba, paldies ! :)
Tas, ka tomēr ir iedots pagarinājums angāra nenojaukšanai - jau ir sasniegums !
Cerams arī viss pārējais tiks atrisināts daudzmaz labvēlīgi un apsekojot klātienē Drauga spārnu, domes pārstāvim radīsies reālāka apjausma par to, ka to visu nevar tā uz sitiena apturēt...jābūt loģiskam pārejas posmam, kamēr tiek iekārtota cita patversme.
Tāpat jācer, ka tie nav tikai pirmsvēlēšanu solījumi un būs kāds Drauga spārnam labvēlīgs ofic.dokuments. :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Paldies, Simba, par atskaiti par sanāksmi.

Eh, cik ļoti jūtu padomju skolas valodu mācību ne-kvalitāti, trūkst labas angļu valodas. Domāju, ka tā kā situācija Latvijai ir jauna, būtu tik derīgi studēt Eiropas valstu pieredzi šajā jomā, it sevišķi finansējuma un speciālistu piesaistes jomā.
Tāpat, sarakstoties ar pieredzes bagātām organizācijām, varētu iegūt informāciju par Eiropas likumdošanu un regulām šajā jomā, cik obligātas tās ir Latvijai?
NVO dibināšana varbūt ļautu piesaistīt kādu ES finansējumu.
Cik nu nācies lasīt, savvaļas dzīvnieku (putnu) rehabilitācijas centri ir bāzēti uz Zoodārzu vai arī uz Universitāšu bāzes.

https://theiwrc.org/
http://www.eazwv.org/page/working_groups
http://ears.org/
Made

Post by Made »

"Drauga spārns" ir biedrība, tātad NVO. Viena no finansējuma iespējām ir Lauku atbalsta programmas 2014-2020 LEADER projekti. Sabiedriskā labuma projektiem privātais finansējums nepieciešams tikai 10% apmērā. Tas tad būtu jādara tur, kur zeme, jāskatās atbilstošā Vietējās rīcības grupas informācija par LEADER (ar vai bez burtiem /SVVA) 2014-2020 stratēģiju un izsludinātajām projektu pieņemšanas kārtām, apmēram te meklēt, 4.kārta jau ir izsludināta http://www.kandavaspartneriba.lv/lv/page-875931
Jāsaka, ka gandrīz visās VRG pieteikto projektu ir vairāk nekā naudas, bet, ja labi ies, tad 2019.gadā naudu vēl iedos. Un vēl varbūt var parunāt ar VRG cilvēkiem, varbūt šādu projektu var padarīt par VRG pieredzes apmaiņas starpvalstu projektu - kā organizēt tāda rehabilitācijas centra uzsākšanu ar citu valstu speciālistu palīdzību. Starpvalstu sadarbības pasākums nupat tikai palaists. http://www.lad.gov.lv/lv/atbalsta-veidi ... stenosana/
Tur projektus piesaka VRG. Skatos, ka būvniecība tur nav iekļauta, bet varbūt var pieredzes apmaiņas braucienus no mums pie viņiem un viņus pie mums, lai pamāca, kā tikt galā ar situāciju, VRG cilvēkiem būs pieredze un augs "kapacitāte". Galu galā - kā viņu pašvaldībās tiek organizēta šī lieta, vai nevajag tādu centru.
Simba

Post by Simba »

Par vakardienas tikšanos te jau ir oficiālais Drauga spārna komentārs - https://www.facebook.com/zanda.brike?sk ... 7774501626

Leader programmā es pirms gada apmēram skatījos un tieši atdūros pret to, ka tiešiem apaļiem burtiem - rehabilitācijas stacija putniem (vai tās pašas būves) nav paredzētas. Darbā ar projektiem man nav pieredzes un esmu pārāk duma, lai šai gadījumā no nekā izburtu kaut ko. Ja kāds ir man, muļķim, ar mietu gatavs dot pa pieri un teikt - jādara tā un šitā, tad ļoti labprāt :)
Anetei pašai kapacitāte līdz tam nedavilks, tas skaidrs.

Savukārt par to starptautisko pieredzi - ļoti vērtīga doma! Bet man angļu valoda ir nekāda, tāpēc te tiešām noderētu kāds, kas var izmalties cauri svešvalodu lapām un iegūt ko vērtīgu.
Simba

Post by Simba »

Simba uz sestienu varētu paņemt kādus salātus - pupiņu un/vai krabju, lai apmānītu sāta sajūtu arī ar ko citu ne tikai šašlikiem :)
Zinu, ka pērn ir izskanējusi skepse pret šāda veida salātiem, jo majonēze, ātri var bojāties, nav, kur likt utt. Nezinu, man liekas, ka būs gana vēss, lai pa pusdienu nesabojātos, bet te laikam būs vajadzīgs pārējo lēmums - der mans piedāvājums vai nē.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”