Aha!Kaimiņiene wrote:Ap 6.15 Bo kundze sāka ieskāt savus bērņukus, kuri labpatikā tik smaidīja un grozījās, lai tiktu visi sāni pakasīti.. Tagad es saprotu, kāpēc vecās pasakās rakstija, ka pie egļu saknēm dzīvo rūķīši/trollīši pelēkos uzvalciņos - Snips, Snaps, Snurre!
Es labi pasen ziemā laukos šausmīgi pārbijos no, kā līdz šim domāju, ūpja kliedziena. Pat mans lielais suncis salecās. Izrādās tā būs bijusi ausainā pūce, vismaz cik es sapratu no forumā minētajā pūču lapā ierakstītajām balsīm. Nu kas cits tumsā, eglēs varēja bļaut tādā balsī, kā mazs bērns kuru slaktē.Vērotāja wrote:Aha!Kaimiņiene wrote:Ap 6.15 Bo kundze sāka ieskāt savus bērņukus, kuri labpatikā tik smaidīja un grozījās, lai tiktu visi sāni pakasīti.. Tagad es saprotu, kāpēc vecās pasakās rakstija, ka pie egļu saknēm dzīvo rūķīši/trollīši pelēkos uzvalciņos - Snips, Snaps, Snurre!
Iet Sargangalvīte pie omes, jau krēslo... pēkšņi priekšā tāds nedaudz paaudzies bubucēns, bet Bubo tētis no egles zarien nokliedz savu brīdinošo u-ū....
Un tā tās teikas un pasakas rodās
Bailēm lielas acis un senie cilvēki nevarēja izglītoties pūču lapās vai ornitofaunistikā, lai atrastu pavisam normālu skaidrojumu kliegšanai.Tchibo wrote: Es labi pasen ziemā laukos šausmīgi pārbijos no, kā līdz šim domāju, ūpja kliedziena. Pat mans lielais suncis salecās. Izrādās tā būs bijusi ausainā pūce, vismaz cik es sapratu no forumā minētajā pūču lapā ierakstītajām balsīm. Nu kas cits tumsā, eglēs varēja bļaut tādā balsī, kā mazs bērns kuru slaktē.
Gan jau mamma netālu ir, ko neredzam. Pienāks brīdis, kad mazie visu dienu dzīvosies pa ligzdu vieni. Mamma parādīsies ligzdā kaut kad vakarā vēlu un pa nakti. Tāpēc ļoti derētu visas nakts redzamība. Kad būs pavisam lieli, tad vecākus redzēs vēl retāk, atnesīs medījumu un prom, un mazie ēdīs paši patstāvīgi. Paši iemācīsies lidot un aizlidos. Tāpat kā ērgļi. Es te rakstu, ko esmu redzējusi citā ligzdā.mega2 wrote:vēl joprojām Bo kundze nav rādījusies!