Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Ciconia nigra - Black Stork
Locked
MĀRIS

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by MĀRIS »

lianaliesma wrote: Tas jau būtu labāks variants. Tomēr nezin vai ligzdas saimnieks tad nesagaidītu otru , savu pāri, un tad dotos prom ligzdas meklējumos :roll:
Īsto patiesību mēs diez vai kādreiz uzzināsim, bet šāda man patīk labāk, tad ar to arī mēģināšu dzīvot tālāk. :roll: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
MĀRIS

Post by MĀRIS »

16.30. Ozols ligzdā. :P
Image

17.11. Biku patrenējas. :P
Image

17.13. Aizlido. :P
Image
Feja

Post by Feja »

21.18 Jaunais saimnieks atgriezies, draudzene šovakar kaut kur ganās. :)
Image

21.27
Image
mega2

Post by mega2 »

12.MAIJS

Labrīt!
4:30 bilde tikko kļuva saskatāma-ligzdā neviena nav,vai vispār nakšņojis mājās,nav zināms! :shock:
4:45 ierodas ligzdā pa veco ceļu bļaudams :roll:
Image
4:53 pasēdēja zarā :roll:
Image
4:55 uzkopa ligzdu :P
Image
mega2

Post by mega2 »

4:58 aizlidoja uz pļavu brokastīs un draudzeni sameklēt! :lol:
Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt!
8.24. Ozols atpakaļ. :P
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Laba diena!

9.14-9.19
Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Made

Post by Made »

Skatos uz viņu un gribas domāt, ka tas tomēr ir Ozols. Nu un kas, ka ierodoties zari brākšķēja, ceļu viņš zināja, citādi būtu lidojis pa citu ceļu, vēlāk taču lidinājās no labās puses. Ja nolūza šis zars, ko mēs zinām, kas noticis citur, vai zari stāv tā, kā bija ierasts pērn lidot. Kāds tur brīnums, ka ir apmulsis un sajūt ligzdu ne kā savu ierasto māju, ja ir notikušas tādas pārmaiņas ar mīļāko istabu - tā kā sveša, tā kā sava, ja nu kāds jau iemājojis un kapitālremontu uztaisījis, varbūt lamatas kādas.. Nu un viņam abas sezonas bija draudzene, varēja sagaidīt, nebija vajadzības maigoties ar zaru. Mani nudien nepārliecina tie apsvērumi, turklāt pieņemu viedokli, ka sūnu pārbagātība nozīmē stresu, bet balti zariņi apkārt - ka viss kārtībā. Nu jā, nevajadzēja laikam rakstīt, man liekas lieka tāda zīlēšana... :roll: labāk pieņemt faktu - ir tas, ko redzu un viss.. bet nenoturējos :P
Tālis

Post by Tālis »

9:53

Nekur nav tik labi kā gultā! :D

Image
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Made wrote: Nu jā, nevajadzēja laikam rakstīt, man liekas lieka tāda zīlēšana... :roll: labāk pieņemt faktu - ir tas, ko redzu un viss.. bet nenoturējos :P
Mīļā Made! Kāpēc nevajadzēja rakstīt?! Vajadzēja, un kā vēl, ja jau uzrakstīji. Un kam tad vēl lai Tu savas domas izteiktu, ja ne šeit, savējiem. :roll:
Es jau arī kaut kur sirds kaktiņā ticu/ ceru, ka šis ir vecais Ozols, tikai meitene cita, bet nav man ar ko pamatot... :oops: :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote:
Made wrote: Nu jā, nevajadzēja laikam rakstīt, man liekas lieka tāda zīlēšana... :roll: labāk pieņemt faktu - ir tas, ko redzu un viss.. bet nenoturējos :P
Mīļā Made! Kāpēc nevajadzēja rakstīt?! Vajadzēja, un kā vēl, ja jau uzrakstīji. Un kam tad vēl lai Tu savas domas izteiktu, ja ne šeit, savējiem. :roll:
Es jau arī kaut kur sirds kaktiņā ticu/ ceru, ka šis ir vecais Ozols, tikai meitene cita, bet nav man ar ko pamatot... :oops: :P
Kuram tad še negribētos tos laimīgos stāstus. Bet pamazām mēģinu pieņemt citas iespējamības, ko sākumā vispār grūti pieņemt mums kā cilvēkiem ar savu vienmērzināšanu, kā taču būtu labāk.
bet tad zinot, ka maksimālais zināmais stārķu dzīves ilgums savvaļā ir ap 20 gadu, uzreiz liekas ļoti labi, ja vairākas veiksmīgas migrācijas un ligzdošanas sezonas aizvadītas...
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Kaimiņiene

Post by Kaimiņiene »

Mans viedoklis, ka tas nav Ozols.
Vecs stārķis nebūtu tik liels nepraša seksa jautājumos. Iespējams, ka tas ir vecā putna dēls, kas nav gredzenots, bet atceras sava tēva ceļu pa kokiem, kur pats arī ir lidojis.
Par sūnām - neaizmirstiet, ka šis pavasaris ir ekstrēms, krīt visi aukstuma rekordi. Putns atcerējās, ka bija silti bērnībā guļot sūnās (iespējams nedaudzās), bet tagad aukstums cauri zariem ligzdā spiedās no visām pusēm. Sūnu klājums aiztur aukstumu, jeb neļauj aizplūst siltumam no ķermeņa. Tā ir vienīgā iespēja, kā putns var sevi pasargāt, tāpēc nesa un nesa sūnas, lai izdzīvotu.
Man neliekas, ka ar zaru bija sekss, bet vairāk agresīva izpausme to knābjot un spaidot ar savu ķermeni, it kā cīnoties ar svešu uzbrucēju.
Un vēl jautājums stārķu zinātājiem - vai tik ilgstoša gulēšana liecina par labu veselību? Esmu vairāk vērojusi baltos stārķus, izņemot perēšanu, viņi biežāk guļ stāvus. Arī tagad vakarnakt baltie stārķu pāris aukstumā stāvēja ligzdā.
Arvena

Post by Arvena »

Es arī domāju,ka tas nav Ozols.Šī gada notikumi vispār ir man,kā tikai vērotājai bez attiecīgām smalkākām un dziļākām zināšanām,visai neizprotami.Pie vainas,ka nekas neizveidojās,var būt gan putnu pieredzes trūkums,gan arī barības trūkums-par to jau bija nobažījušies pagājušajā gadā.Īstenībā nianses var būt ļoti daudz un dažādas...Teikšu tikai,ka man to vientulīti ir žēl,bet putniem jau cita domāšana...
Tālis

Post by Tālis »

14:00

Mīnu meklētājs. ;)

Image

14:03

Tik turp man domas skrien ...

Image
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

15.18 Pēc mirkļa atkal aizlido uz pļavu
Image
Lūriķis

Post by Lūriķis »

Kaimiņiene wrote:...Vecs stārķis nebūtu tik liels nepraša seksa jautājumos...

Nu, nevajag jau uzreiz tā apcilvēciskot... Viņiem jau tas pasākums tikai kādu brīdi reizi gadā un tikai tādēļ, ka hormōni trako. Nav viņiem pamācošu grāmatu, ko starplaikos palasīties un "mācību" filmu arī ne. Un jaunākiem hormōni trako trakāk... ;)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

16.10. Apnika vienam mājās būt! :P
Image
Made

Post by Made »

He, varbūt tā tikai liekas, ka stārķu sieva stāv un neko nedara mīlēšanās laikā. Viņai tāpat kā tiem, kas cirkā piramīdas taisa, ir vismaz labi jābalansē līdzsvars un jāļaujas :) Kā tur bija ar to līdzību ... ņe zahočet... ņe vskočet.. :P arī igauņu zivjērgļu Mai un Mati ligzdā ir problēmas ar ļaušanos :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pievienojoties diskusijai - man jau dikti nepatīk minēšana, jāpārskaita spalvas, baltie laukumi utt. Tas nenormālais laika trūkums traucē dabūt labas bildes no arhīva ierakstiem un tam pieķerties :cry:
Tīri "uz sajūtām" šoreiz ļoti pretrunīgi. Uzvedība stārķim liekas kā ne-Ozolam un tā lielāko daļu laika arī uzskatu, līdz kādā brīdī trāpās kaut kas, kas saka - tas ir viņš, Ozols!
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
EWIS

Post by EWIS »

Pilnīgi viennozīmīgi tas ir melnais stārķis. Un tā tam būt! :)
Locked

Return to “Melnais stārķis”