Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)
Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)
20.33. Pirmais mēģinājums, kaut neveiksmīgs.

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Nevar saprast, kas te notiek - abi jauni nepieredzējuši stārķi, vai viens no viņiem 
Nu nekādas olas vairāk. Par vēlu.
Nu nekādas olas vairāk. Par vēlu.
Last edited by Feja on 09 May 2017 20:56, edited 1 time in total.
Vai tas tiešām ir Ozols?
Feja samulsa par ligzdas būvniecības stilu, bet man šī te pārošanās izskatās kā "pirmziemniekam". Pat ja mātīte neatbild uz aktivitāti, vai tiešām tik pieredzējis tēviņš kā Ozols pārkristu pāri mātītei? Vēl man liekas, ka pieredzējušais Ozols nebūtu stājies attiecībās ar zaru, bet aplecis mātīti, līdz tā padotos.
Vai mums nebūtu uzmanīgāk jāpārskata aprīļa sākuma pieraksti, vai nevarētu būt tā, ka atlidoja īstais Ozols, izbrāķēja ligzdu un tad ligzdu aizņēma jauns tēviņš? Tur bija pauze.
Feja samulsa par ligzdas būvniecības stilu, bet man šī te pārošanās izskatās kā "pirmziemniekam". Pat ja mātīte neatbild uz aktivitāti, vai tiešām tik pieredzējis tēviņš kā Ozols pārkristu pāri mātītei? Vēl man liekas, ka pieredzējušais Ozols nebūtu stājies attiecībās ar zaru, bet aplecis mātīti, līdz tā padotos.
Vai mums nebūtu uzmanīgāk jāpārskata aprīļa sākuma pieraksti, vai nevarētu būt tā, ka atlidoja īstais Ozols, izbrāķēja ligzdu un tad ligzdu aizņēma jauns tēviņš? Tur bija pauze.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vai atbilde nevarētu būt šajā epizodē? https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 92#p129692
Kāpēc otrs stārķis, kurš ir tēviņš, lidoja pakaļ Ozolam, lai sadotu viņam pa galvu? Vai nav tā, ka otrs tēviņš ir Ozols un lidoja uz savu bijušo ligzdu?
Tās ir tikai versijas un pārdomas
Kāpēc otrs stārķis, kurš ir tēviņš, lidoja pakaļ Ozolam, lai sadotu viņam pa galvu? Vai nav tā, ka otrs tēviņš ir Ozols un lidoja uz savu bijušo ligzdu?
21.08 Vēl viens neveiksmīgs mēģinājums. Tas kas Ozols(ne Ozols) pārkrita meitenei pāri...
Šie vairāk izskatās pēc pirmziemniekiem
21.15 Meitene uz zara, Ozols(ne Ozols) ligzdā

21.15 Meitene uz zara, Ozols(ne Ozols) ligzdā

Last edited by Lote on 09 May 2017 21:18, edited 1 time in total.
liz arī Youtube čatā raksta, ka tas nav Ozols, ka abi ir jauni stārķi.TasPatsFans wrote:21.08 Vēl viens neveiksmīgs mēģinājums. Tas kas Ozols(ne Ozols) pārkrita meitenei pāri...
Man jau sen doma, ka MST (melnā strazda tēviņš) ir jaunulis. Maniere apgulties un ļauties, lai šo apčubina MSM (mātīte) dod iemeslu atmiņām par neseno stārķa bērnību. 
Tā nav pazīme, jo stārķi viens otru tā skrubina, laikam tā ir siltu jūtu izpausme.EWIS wrote:Man jau sen doma, ka MST (melnā strazda tēviņš) ir jaunulis. Maniere apgulties un ļauties, lai šo apčubina MSM (mātīte) dod iemeslu atmiņām par neseno stārķa bērnību.
Lūk, pagājušā gada video - Ozols guļ un Zīle viņam skrubina galvu
Pagājušā gada 7.aprīlis
Skaļi baidījos izteikties, bet jau no pirmās ligzdas atjaunošanas dienas ar to trako sūnu nešanu, ik pa brīdim iedomājos, ka šogad šajā ligzdā saimnieko cits tēviņš.Vērotāja wrote:Vai atbilde nevarētu būt šajā epizodē? https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 92#p129692
Plus vēl dīvainā uzvedība uz labā zara, un šovakar par to pārliecinos pilnīgi. Iespējams, ka te pabijis arī Ozols 2016, varbūt tomēr neatgriezās, vai nobrāķēja ligzdu, vai ar konfliktu jaunais saimnieks to patrieca. Kas vēl likās dīvaini, ka pirmais tēviņš 1.aprīlī, kas atlidoja uz ligzdu, lidoja laužot koku zarus ( iespējams nezināja labi ceļu) un ieradās kluss, bez sveicieniem. Pirmās dienas nedarīja ligzdā neko, tad sāka stiept pirmās sūnu čupas, pa kādam zaram, kas nebija raksturīgi mums zināmajam Ozolam. Var apskatīties pagājušā un 2015. gada pierakstus, kāda izskatījās ligzda no atjaunošanas sākuma. 5.04 aprīļa rītā kā aizlidoja, tā 8.04 no rīta atgriezās. Mēs ar Liz sarakstījāmies PM un viņa arī uzskata, ka šis ir cits tēviņš. Liz salīdzināja šo stārķi ar jauniem ērgļiem, kuri zina kā un kas jādara, bet vēl nemāk.
Ak tad saņēma tomēr drosmi
Man Fejas hipotēze likās atbilstošāka stārķu šī gada uzvedībai.
Man Fejas hipotēze likās atbilstošāka stārķu šī gada uzvedībai.
Pirmais mēģinājums: 20.22-20.24
Otrais mēģinājums: 20.46-20.48
Otrais mēģinājums: 20.46-20.48
- Ligzdas gariņš
dāmas ierašanās:
20:33 mēģinājums
21:08
kā skolā kad bij jālec pāri āzim,šajā gadījumā kazai
"прыжок через козла"
20:33 mēģinājums
21:08