http://apollo.tvnet.lv/zinas/nakti-laun ... mus/793432
Paldies, par norādi uz raidījumu. Redzēju anotāciju.CerambyX wrote:youtube
Iepirkos tirgū un piena produktu pārdevēja kā reiz klausījās, es arī piestājuTālis wrote:Labrītiņ 1.maija rītā!
Ieskatam - Šorīt ~ 9:50 LR 1. stāstīja par putnu mazuļiem, forumiešu (Jamsis) vērojumiem par Bo, gulbjiem u.c.
LabrītJamsis wrote:Iepirkos tirgū un piena produktu pārdevēja kā reiz klausījās, es arī piestājuTālis wrote:Labrītiņ 1.maija rītā!
Ieskatam - Šorīt ~ 9:50 LR 1. stāstīja par putnu mazuļiem, forumiešu (Jamsis) vērojumiem par Bo, gulbjiem u.c.un fragmentāri dzirdēju stāstu par mūsu Bubo pāri
. Jāgaida, kad ieliks LR 1 arhīvā, 10.20 vēl nebija.
Paldies ,Madara ! Tagad es vēl par vienu solīti esmu pakāpusies uz priekšu ,savas zinašanās par putniemMadara_Ozola wrote:Sanita , somzīlītes ligzdiņu arī nebūtu pamanījusi, jo Tavos bilžukos ir brūnā čakste.Sanita wrote:Ļoti interesanti ir tas , ka man bija palicis atmiņā , ka esmu šo skaisto somzīlīti redzējusi savā pagalmā ...Parokoties savos folderos - "putni ", kuru ir daudz un dažādi)) atradu, 06.15.2011 gads, šādas bildes
Bet šādu ligzdiņu gan nekad neesmu manījusi . To manas acis garām nepalaistu))
Paldies !!! Super izklāsts!!!Vērotāja wrote:Brūnajai čakstei uz acīm maska, kura augšpusē beidzas līdz ar acīm, somzīlītei melnais ir līdz galvas augšai.
Brūnajai čakstei aste tumša, somzīlītei pelēka.
Brūnajai čakstei knābis melns un masīvs, somzīlītei mazs, gaiši pelēks trīsstūrītis.
Šīs trīs pazīmes redzamas Sanitas bildēs un redzams, ka tā ir brūnā čakste.
No sāna būtu vēl vieglāk atšķirt, spārni ir dažādi - brūnajai čakstei brūns, ar tumšu joslu gar malu, bet somzīlītei tikai augša ir brūna, tad tumšāki brūna josla un spārna gals pelēks.
Tie ir arī mani mīļākie putni , katru reizi , kad ieraugu , smaidu ,,,un redzu vairākas reizes dienā:)) Es arī ļoti gribētu , lai ligzdo pie manis ,,,bet pie manis viņi lido garšīgi paēstVērotāja wrote:Sanita, ak, tie ir mani mīļākie putni!![]()
![]()
![]()
Mums te skaistie pupuķi ligzdo kaimiņu dārzā
Sanita, ar kādu aparātu fotografē?