Balto stārķu ligzdas "Zābakos", Krimuldas novadā, 2016-2017
Re: Latvijas finiera dabas kameras, 2016/2017
Vai pīle pirms 10 nav izdējusi vēl kādu olu?
Sandra L.-tur taču neko nevar redzēt un saprast,bet maz ticams,ka trīs stundu laikā būtu izdējusi otru olu,jo pirmo izdēja ap 7:00,bet ej nu sazini,kas tur bija pirms tam?Sandra L. wrote:Vai pīle pirms 10 nav izdējusi vēl kādu olu?

Sandra L.,Tev taisnība,es pat neievēroju,bet vai tad pīles tādā ātrumā dēj olas,jo liekas,ka tad,kad vārnis ēda,bija tikai viena?Sandra L. wrote:Izskatās, ka ir 3 olas. Tikai, cik no tām ir veselas pēc vārņa vizītēm![]()

Gribētos, lai vārnis visas nenoēd. Varētu vērot gan balto stārķi kaimiņos, gan pīļukus 

Gandrīz vai jābrauc karināt pie barotavas tauku bumbas vārnām, lai plosās ar tām un neaiztiek pīļu olas, bet diezin vai gudrās vārnas varēs apmānīt. 

Jācer, ka vārnis neapskādēs visu perējumu, un tiks savs prieciņš gan pīļu mammai, gan mums.Sandra L. wrote:Izskatās, ka ir 3 olas. Tikai, cik no tām ir veselas pēc vārņa vizītēm![]()

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
15:50 neko nezinu par ūdensputnu dzīvi un īpatnībām,bet vai tā ir normāla rīcība no pīļu mātes puses-sadēt olas,piesegt ar zāli un atstāt?
Kā 10:00 no rīta aizlidoja,vairāk nav rādījusies un kas to lai zina,kā tās olas tur tika sadētas-katru dienu pa vienai?
Divas iepriekšējās dienas viņa tur sēdēja pa 3 stundām agri no rīta un pēc tam arī visu atlikušo dienu nerādījās(?)
ar tām pīlēm tāpat,kā ar bitēm,nekad neko nevar zināt!
Pīlēm jau laikam metienā ir diezgan daudz oļuku,varētu būt kādas 8-10 un kamēr visas neizdēs perēt nesāks,glabās bedrē,kā ankambarī?(jeb es te esmu kaut ko safantazējusies?)
varbūt ir kāds gudrs cilvēks,kas kaut ko zina par pēkšķētājām vairāk?

Kā 10:00 no rīta aizlidoja,vairāk nav rādījusies un kas to lai zina,kā tās olas tur tika sadētas-katru dienu pa vienai?

Divas iepriekšējās dienas viņa tur sēdēja pa 3 stundām agri no rīta un pēc tam arī visu atlikušo dienu nerādījās(?)

Pīlēm jau laikam metienā ir diezgan daudz oļuku,varētu būt kādas 8-10 un kamēr visas neizdēs perēt nesāks,glabās bedrē,kā ankambarī?(jeb es te esmu kaut ko safantazējusies?)

varbūt ir kāds gudrs cilvēks,kas kaut ko zina par pēkšķētājām vairāk?

Man domāt, ka tieši tā arī ir - pīle sadēs visu dējumu un tad sāks perēt. Jo, ja pīlei pa vienam šķilsies mazuļi 10 dienu garumā - ne šis, ne tas. Pīlei jau tomēr vajag, lai sašķiļas viss dējums vienā laikā un tad var visi bariņā doties uz savām ūdenskrātuvēm meklēt ēdamo un dzīvoties 

Wikipēdija svešvalodā saka, ka meža pīles dēj pa vienai olai dienā, parasti vakaros. Sāk perēt tad, kad izdētas visas olas, parasti 9 līdz 13.
Olas apdraud plūdi, lapsas, suņi, jenotsuņi, vārnas.
Ja pīle zaudē olas, tā var dēt atkārtoti. Var iedēt olas svešās ligzdās.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1 ... 0%B2%D0%B0
Olas apdraud plūdi, lapsas, suņi, jenotsuņi, vārnas.
Ja pīle zaudē olas, tā var dēt atkārtoti. Var iedēt olas svešās ligzdās.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1 ... 0%B2%D0%B0
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns