Ūpji Kurzemē, 2017
Re: Ūpji Kurzemē, 2017
19:37:29 ÷ 34 saimniecei kuplie brunči grozoties gāja pa gaisu, bet vairāk par diviem cālīšiem ieraudzīt nevarēju. Varbūt lēnajā video varētu redzēt.
Čaumalu drupačas pilna ligzda - visi trīs noteikti zem brunčiem, bet turpinam gaidīt.
Čaumalu drupačas pilna ligzda - visi trīs noteikti zem brunčiem, bet turpinam gaidīt.
19:37
Šeit arī gribējās atnest - tak par galveno varoni rakstīts
tik skaisti!

Ģeogrāfs wrote:https://www.facebook.com/liene.kalnina/ ... 9627528118
21:22 yes!! Ms. Bo away. three littleones!! 

Last edited by fleur on 26 Apr 2017 21:27, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

21:22:00
Hei! Hei! Nu tad sagaidījām mazos BoBulēnus!

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Man ir trīs knābīšu bilde, viens gan pēdējā brīdī piezemējās ligzdā. Tieši pa vidu abiem rumpīšiem 

Ir! Beigusies gaidīšana. Būs jauni piedzīvojumi!
so beautiful!!
21:26 Ms. Bo back
21:26 Ms. Bo back
Labrīt!
Pieliekamais tāds patukšs
Aukstumā laikam visi peļi, žurki paslēpušies un Bu kungu arī nedzird.
Pieliekamais tāds patukšs

Man neliek miera jautājums par higiēnu, šie mazie taču "nešauj" pāri ligzdai. Tad iznāk, ka viss paliek zem Bo kundzes...
Dabā par visu ir padomāts, tātad tam tā jābūt un nekas traks gan jau tas nav. Mums cilvēkiem varbūt nav pieņemami, bet tā vienkārši ir..... Tur ir ne tikai kakas, bet arī vēmeklīši - atrijasSpīgana wrote:Man neliek miera jautājums par higiēnu, šie mazie taču "nešauj" pāri ligzdai. Tad iznāk, ka viss paliek zem Bo kundzes...

Mani gan vairāk satrauc barības piegāde, pagaidām izskatās, ka nav svaiga pienesumu un Bu kungs nav dzirdēts un redzēts...... Viņam tagad būtu aktīvi jāpiegādā barība.
Ne reizi neesmu redzējusi, ka Bo kundze pati izlidotu uz higiēnas apli, kā to dara citu sugu mātītes perējot. Un neesmu redzējusi, ka laistu pāri bortam.Spīgana wrote:Man neliek miera jautājums par higiēnu, šie mazie taču "nešauj" pāri ligzdai. Tad iznāk, ka viss paliek zem Bo kundzes...
Atliek izdarīt secinājumu, ka arī viņas dzīvesdarbības atliekas ik pa laikam paliek turpat.
Par mazajiem - ērgļu mazuļi sāk kakāt pāri malai ap nedēļu veci, līdz tam arī turpat ligzdā.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Cik vēroju Oklahomas ūpjus, tad tēviņu pie ligzdas (balkona) varēja ieraudzīt samērā reti un tad arī tikai naktīs. Tēviņš atnesa medījumu kaut kur netālu un mātīte pēc medījuma lidoja pakaļ pati, tēviņš tikai ūjinādams pasauca. Protams Mr. Tigers ir ļoti medīgs ūpju tēviņš un pa nakti pieliekamais tika sanests pietiekoši. Žēl, ka šo tiešraidi nevar redzēt naktī, tad pamanītu daudz ko vairāk, ko dienā neredzam. Nezinu, varbūt ligzdā, kas ir mežā tas notiek savādāk.
-
Šobrīd jau tur vēl izsniedz mazus, plēstus gaļas gabaliņus, nekas daudz nav nepieciešams. Ēdīs gan jo dienas jo vairāk un kad mazuļi sasniegs apmērus, ka būs spējīgi iekratīt barības objektu vienā gabalā, tad arī būs biežāk jāpiegādā. Es pēdējo reizi tēviņu dzirdēju, kad diskutējām par it kā no ligzdas izstumto olu, laikam aizvakar vakarā, domājams, ka viss kārtībā.Jamsis wrote: Mani gan vairāk satrauc barības piegāde, pagaidām izskatās, ka nav svaiga pienesumu un Bu kungs nav dzirdēts un redzēts...... Viņam tagad būtu aktīvi jāpiegādā barība.
3 cāļi liecina, ka vecie barības trūkumu teritorijā neizjūt (pēc līdzšinējiem datiem Latvijā 3 olas ir standarts, mēdz pa retam būt 4, bet sliktākos apstākļos 2, nereti, protams, var arī neizšķilties), A. Avotiņš varbūt varētu pakomentēt sīkāk, taču ir novērots, ka pūces "plāno ģimeni" un regulē olu skaitu atbilstoši apstākļiem.
Šī Jura Lipsberga publikācija ir iesakāma lasāmviela: http://www.ornitofaunistika.com/lvp/pdf ... s_2011.wwf
Pirms jebkura mana ieraksta pārpublicēšanas medijos lūdzu sazināties ar mani. Ziņas, izraujot no konteksta, mēdz nebūt pilnīgas.