8.22 Cik labi redzēt tādu apmierinātu un darbīgu putnu! Nu Ozols atpūties un sāk naski post ligzdu.
Saplēsis sūnas no apkārtējo koku zariem, liek vidiņā un apkārt no zariem kārto savas ligzdas maģisko apli
9.15
9.27
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Manā pastā ir vēstulē no Māra Strazda
Iekopēšu nedaudz fragmentāri, jo viņš raksta ar lūgumu ierakstīt viņam nepieciešamos videofragmentus, to es te nekopēšu.
...redzot dažus komentārus, kas parādās pie youtube tiešraides - tas laikam ir atsevišķs "čats", nevis forums, varu komentēt vien to, ka ligzdā esošais putns noteikti (99%) ir tēviņš, bet par tā identitāti ar pērno / aizpērno putnu es neko negribu teikt, jo neesmu pat mēģinājis salīdzināt. Tur daži rakstītāji nez kāpēc uzskata, ka tā ir mamma.
Atgādinu arī iepriekš (pērn) rakstīto - tie, kas vēro visu visu laiku un grib kaut ko vērtīgu arī darīt, varētu reģistrēt ilgumu katram lidojumam pēc sūnām vai zara - tad, kad tas notiek speciāli, nevis atgriežoties no ilgākas prombūtnes. Vērtīga informācija ir gan par šādu gadījumu skaitu (ik dienas un kā tas mainīsies sezonas gaitā atkarībā no tā, kas ligzdā notiks vai nenotiks) un katra lidojuma ilgumu. Sūnu vākšana blakus koku zaros vismaz man bija pilnīgi jauns fakts...
Paldies jau iepriekš!
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja wrote: Sūnu vākšana blakus koku zaros vismaz man bija pilnīgi jauns fakts...
Kaut kur pagājušā gada tēmā jābūt manam video, kur redzams, kā stārķis vāc sūnu un nes uz ligzdu pilnu knābi...
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Vērotāja wrote: Sūnu vākšana blakus koku zaros vismaz man bija pilnīgi jauns fakts...
Kaut kur pagājušā gada tēmā jābūt manam video, kur redzams, kā stārķis vāc sūnu un nes uz ligzdu pilnu knābi...
lianaliesma, pagājušā gada video MS ir.
Šodien viņš lūdza šodienas notikumu ierakstus. Viņu interesē 8.03-8.13 un 8.44-8.46, tos es mazliet vēlāk viņam ierakstīšu.
Paldies, Vērotāj! Nu redz, tiek ieviesta skaidrība, ka tomēr ir Ozols ( 2017), kā tam jābūt. Šorīt viņš zarus un sūnas nesa ar īsi intervālu, vienu pēc otra. Sūnu arī no stumbra plēsa. ( šosezon nesolu tik cītīgi sekot šai tiešraidei līdzi kā pagājušajā sezonā)
lianaliesma, pagājušā gada video MS ir.
Šodien viņš lūdza šodienas notikumu ierakstus. Viņu interesē 8.03-8.13 un 8.44-8.46, tos es mazliet vēlāk viņam ierakstīšu.
Es ne par to. MS saka, ka pats fakts viņam ir jauns... nu bet tas droši vien domāts, ka - nesens, ne pavisam jauns
Prizhs wrote:
EDIT: Tomēr laikam nē Varbūt viņš atgādina, ka pēc pagājušā gada video, tas bija viņa jaunums, lai norādītu cik vērtīgi ir šie novērojumi?
Tieši tā. Un tāpēc aicina mūs būt uzmanīgiem, vērot un pierakstīt
Vērotāja wrote:Manā pastā ir vēstulē no Māra Strazda
Iekopēšu nedaudz fragmentāri, jo viņš raksta ar lūgumu ierakstīt viņam nepieciešamos videofragmentus, to es te nekopēšu.
...redzot dažus komentārus, kas parādās pie youtube tiešraides - tas laikam ir atsevišķs "čats", nevis forums, varu komentēt vien to, ka ligzdā esošais putns noteikti (99%) ir tēviņš, bet par tā identitāti ar pērno / aizpērno putnu es neko negribu teikt, jo neesmu pat mēģinājis salīdzināt. Tur daži rakstītāji nez kāpēc uzskata, ka tā ir mamma.
..........
Paldies jau iepriekš!