Diskusijas

Made

Re: Diskusijas

Post by Made »

Jā, lai kā liekas - lidojiet šurp ātrāk, būs pavasaris... tomēr vēl taču aprīlis priekšā*.. šodien Arnes Adera bildēs ieraudzīju šo - gluži kā pingvīni - sniegs un baltimelni stāvi.. tik tie sarkanie knābji un garās kājas :P labāk, lai lido tad, kad ir patiesi droši.. Tagad vakarā vēlreiz meklējot šo bildi, redzēju gan daudz baltos stārķus sniegā..

Image
http://epl.delfi.ee/news/eesti/mis-jaab ... d=67528372

* kas bērnībā lasīja grāmatu "Šurp visi, kas lasīt prot"? kā tur bija ar to aprīli - bija stāsts par to, kā marts pie maija ciemos gāja, bet aprīlis visādus šķēršļus lika, ja? :roll:
Made

Post by Made »

Laikapstākļi Latvijā un Igaunijā 17.martā 15:15-15:17. Visur vējš skaļš, Durbē arī slapjš dikti, Merikotkām briesmīgi krakšķ kādi pakši (pienaglotie koki?), bet citādi visjaukāk, jo saulīte, Kalakotkas kā uz kuģa priekšgala viļņojas, tiešraide stopējas, mūsu melnie stārķi "Melnajā kvadrātā", tik pie vistu vanagiem un putnu barotavās viss notiek bez laikapstākļu traucējumiem :P

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Labrīt.

Izmaiņas foruma noformējumā.
Ir ieviesta atsevišķa lielā sadaļa - Tiešsaistes kameras Igaunijā, kurā attiecīgi atrodamas visas Igaunijas kameras.

Tagad no galvenās lapas nokļūstam trīs tēmu grupās:

http://dabasdati.lv/forums/index.php

- Tiešsaistes kameras Latvijā
- Tiešsaistes kameras Igaunijā
- Tiešsaistes kameras pasaulē
Made

Post by Made »

Simba

Post by Simba »

Made, es tieši nācu uz šejieni ar šo stāstu :lol:
Un pie viena arī skatos un brīnos, un nesaprotu - kur vienam putnam tāda pieķeršanās? Kas tas patiesībā ir? Pieķeršanās? Instinkts? Kā no viena putna var dabūt tādu reakciju, caur ko? Apbrīnojami :P
Made

Post by Made »

Kā suņuks :)) un vispār - zosis varot arī sargāt pagalmu kā suņi :) pasakās zosis laikam ir gan gudras, gan ar pieķeršanās jūtām, ne? :P (nu jā, ne tik burtiski ačgārni kā pasakā "pielīpi zosij")
Sprogaina viņa tāda.. :roll:
Simba

Post by Simba »

Sprogaina, jo šķirne tāda. Kaut kad pa kādiem minizoo staigāju, tur vistas bija visādas šādas un man šķiet, ka baloži arī. Tāda jancīga, salīdzinot ar parastajām, ne? Skaistule :)
Diez kāds būtu ornitologu pragmatiskais viedoklis par šo pieķeršanos? Vai pieķeršanās jeb tomēr instinkts? Vēl nevaru rimties :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba wrote:Sprogaina, jo šķirne tāda. Kaut kad pa kādiem minizoo staigāju, tur vistas bija visādas šādas un man šķiet, ka baloži arī. Tāda jancīga, salīdzinot ar parastajām, ne? Skaistule :)
Diez kāds būtu ornitologu pragmatiskais viedoklis par šo pieķeršanos? Vai pieķeršanās jeb tomēr instinkts? Vēl nevaru rimties :D
Manuprāt tā ir imprintinga/sekošanas reakcija, tikai izpausme cilvēciskota, jo viena no iesaistītajām pusēm ir cilvēks un tieši viņš ir izvēlējies tās izpausmes.
Vienā svešvalodā: https://en.wikipedia.org/wiki/Imprinting_(psychology)
Gandrīz tas pats citā: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0 ... 0%B8%D0%B5
Vēl citā: http://biofile.ru/bio/15989.html
https://bio.wikireading.ru/13531

Ja pīļu mamma pirmajā dzīves dienā būtu rādījusi pīlēniem, ka satiekoties jāapskaujas, tad pīlēni mestos pīles apskāvienos katru reizi to redzot
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Video HD - Sarkano kardinālu pāris baro mazuļus, skaists tuvplāns :D

HD Northern cardinals feeding baby birds FYV 1080 HD
FrontYardVideo

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

http://apollo.tvnet.lv/zinas/foto-nakti ... zma/789742
Arī Latvijā. Autors Jānis Šatrovskis. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

Laimīgi, kas nedzīvo pilsētas nakts ugunīs - zvaigznes un ziemeļblāzmas (vismaz debesu ziņā noteikti ir, par ko treknus plusiņus dzīvei ielikt) :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Skumji...
Savukārt pret aizliegumu iestājas Rīgas cirka atbalsta biedrība, kas vēlējās aizsargāt cirka vēsturiskās tradīcijas, tostarp dzīvnieku izrādīšanu.
Vēsturiski kādreiz bija pieņemts kārt cilvēkus tirgus laukumā... Cilvēce vēsturiski ir gājusi cauri dažādiem attīstības posmiem.
“Es vairāk raudzījos uz to, ko bērns cirkā no dzīvnieku atrakcijām gūst. Viņš gūst absolūti nepareizu priekšstatu par dzīvnieku.
Pēc tam man, esmu daudz darbojies vides izglītības jomā, jāmēģina pārliecināt bērnu par pretējo, jo viņš ir pārliecināts, ka lācis staigā uz divām kājām, pērtiķītim kājās ir bikses. Patiesībā cirks nekādā veidā nav izglītojošs. Tieši pretēji. Es savus argumentus, protams, frakcijā klāstīšu. Es tos klāstīšu droši vien arī Saeimas sēdē, bet man nav lielas ticības, ka mani argumenti tiks saklausīti,” sacīja Līdaka.
Kādā gan attīstības līmenī ir mūsu pārstāvji deputāti?
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mūsdienās visā pasaulē joprojām valda rublis, dolārs, eiro, marka,...! Kad cilvēce sapratīs, ka galvenais tomēr nav materiālais ieguvums, tad arī attieksme sāks mainīties.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Mīļie forumieši un tie, kas mūs lasa!

Laiks skrien ātri un mums jāsāk domāt par vasaras tusiņa organizēšanu.
Māris jau ir sazinājies ar Dabasdatu Noru un iezīmējas divi iespējami laiki un tēmas. Tikšanās vieta nemainīga - Engure :P

1.tēma - Orhidejas. Laiks - jūnija vidus, jūlija sākums.
2.tēma - Putni. Laiks - maijs līdz jūnijs.

Lūk, ko Nora rakstīja Mārim par ekskursiju variantiem:
Jā, ja grib redzēt orhidejas, tad laiks no jūnija vidus līdz jūlija sākumam būs vislabākais :) Ir tā, ka maijā esmu aizņemta ar skolēnu ekskursiju organizēšanu & vadīšanu, kā reiz pie Engures ezera, ja jūs paši vienojaties par datumu, tad tālākās sarunas ar Robertu varu veikt :) Tā paša Coastlake projekta ietvaros ir paredzēts organizēt vairākas putnu vērošanas eksursijas dažādām grupām pavasarī/vasaras sākumā. Iespējams, ja no forumiešiem (protams, tas nav obligāts visiem) ir šāda vēlme, tad varam arī kādu putnu ekskursiju saorganizēt!
Es domāju, ka jums ir jāsāk ar datumiem un tad jau tālāk pasākums tik jāapaudzē ar saturu ;)
Tātad:
Pirmais, mums ir jāizvēlas tikšanās datums.

Lūdzu izteikties par datumiem, kad būtu ērti.
Izteikšos pirmā - man datums nebūtu tik būtisks, bet labāk vēlētos orhideju laiku jūnija beigās, jūlija sākumā.
Tas sakristu arī ar laiku, kad būtu skaidrs kas notiek ligzdās, cāļi (kur tie būs) būs jau paaugušies un lielos vilcienos būs skaidras sezonas ligzdošanas sekmes. Būs ko parunāt ar ornitologiem.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote: Kādā gan attīstības līmenī ir mūsu pārstāvji deputāti?
lianaliesma, paskaties bildes no pasākumiem. Saeimas vecenes visas kā viena demonstrē kažokzvēru kažokus! 21.gadsimta politiķes kažokzvēros!!! Pat ja cilvēks nav īpaši "zaļš", kažokādas ir tik nemoderni, tik nehumāni. Mīnus tūkstoši balsotāju. Bet šīs nesaprot, dižojas savos kažokos kā 70-gadu tirgusdāmas :twisted:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote:Tātad:
Pirmais, mums ir jāizvēlas tikšanās datums.
Izteikšos pirmā - man datums nebūtu tik būtisks, bet labāk vēlētos orhideju laiku jūnija beigās, jūlija sākumā.
Piekrītu. Pie tam arī putni tad vēl visi ir uz vietas, un būs no torņa ko palūrēt, savādāk kā tad lūriķi bez lūrēšanas?! :shock: :P
Ps. Orhidejas zied jau jūnija vidū. :P
Simba

Post by Simba »

Vērotāja wrote: Pirmais, mums ir jāizvēlas tikšanās datums.
Vai mums ir jāizvēlas viens no piedāvātajiem variantiem? Jo globāli es arī par orhidejām :P
Bet! Es nevaru izgaidīt tik ilgi! :D Es esmu pēc Jums noilgojusies! Ja godīgi, es jau šodien klusībā pārskatīju pērnā gada Engures tusiņa bildes ar siltu siltumu sirdī :D
Līdz ar to es vairāk tā kā balsoju par diviem tusiņiem - vienu lielo orhidejās un vienu "ielāpu" maijā :lol:
Es nezinu, protams, kā labāk, no otras puses - divi burziņi ar mēneša pauzi var jau būt, ka ir par traku :roll:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Simba wrote:Līdz ar to es vairāk tā kā balsoju par diviem tusiņiem - vienu lielo orhidejās un vienu "ielāpu" maijā :lol:
Bet kāpēc ne?! Un ne jau maijā, bet aprīļa otrajā pusē, kad daba mostas. :roll: :P
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”